Mokslo žurnalo straipsnyje – slapta žinutė: ant beždžionės išmatų paslėptas D. Trumpo atvaizdas  (9)

Mokslo žurnale „Scientific Reports“ buvo publikuotas mokslo straipsnis, pavadintas „Methylation-based enrichment facilitates low-cost, noninvasive genomic scale sequencing of populations from feces“. Iš pirmo žvilgsnio tai yra niekuo neišsiskiriantis mokslinis darbas. Tačiau tik praėjus beveik metams nuo jo publikavimo buvo pastebėta, jog jame yra ir slapta žinutė, rašo studentiškas leidinys thecollegefix.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tyrimo autoriai yra Vašingtono universiteto mokslininkas Kennethas Chiou ir Pensilvanijos valstybinio universiteto mokslininkė Christina Bergey. Tekstas publikuotas 2018 m. sausio 31 dieną.

Kol kas nėra žinoma, kokiu būdu prezidento atvaizdas atsirado ant išmatų krūvelės: straipsnio autoriai į prašymą pakomentuoti situaciją kol kas neatsakė. „Scientific Reports“ leidėjai – „Nature Research“ – informavo, kad redaktoriams apie tokią slaptą žinutę iliustracijoje tapo žinoma tik po „The College Fix“ užklausos. „Situaciją aiškinamės. Nustačius, kas nutiko, bus imtasi atitinkamų redakcinių veiksmų“, – skelbė „Nature“ atstovai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(1)
(8)
(-7)

Komentarai (9)