Trys klaidos, kurios pradangino seksą iš jūsų gyvenimo - jokių prisilietimų dėl prisilietimų!  ()

Šeiminis gyvenimas be sekso pastaruoju metu įgauna pagreitį. Ar kada susimąstėte, kodėl seksas dingsta iš jūsų gyvenimo?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Seksualumo ekspertė, asmenybės ugdymo trenerė Irene Fehr dalinasi savo pastebėjimais apie klaidas, kurios sužlugdo intymumą.

Pirmoji klaida – manymas, kad potraukis seksui turi atsirasti spontaniškai

Frazė „Brangioji, užsiimkime seksu“ daugeliui moterų visiškai numuša libido ir susijaudinimą. O vyro libido būtent tokiu būdu ir uždegamas – jie nusprendžia, kad nori sekso ir tai juos jaudina. Su moterimis yra visiškai kitaip, pavyzdžiui, konsultacijose jos dažnai kalba, kad išgirdusios tiesų pasiūlymą pasimylėti tiesiogine prasme sustingsta, taip pat jaučia kaltę ir bijo, kad su jomis kažkas blogai dėl to, kad negali iškart susijaudinti nepaisant to, kad myli savo partnerį.

Moterims itin svarbi emocinė, psichologinė, energetinė ir fizinė stimuliacija, o susijaudinimas gimsta dėl gilaus ryšio, abipusio rūpesčio, švelnumo. Joms seksas neįmanomas be emocinio ir fizinio atvirumo, o to negalima sukelti valios pastangomis. Moterims, kurios nesupranta libido mechanizmo, atrodo, kad užtenka vos susijaudinti, kad būtų galima užsiimti seksu, tačiau jos nesupranta, kad visiškas susijaudinimas gali atnešti išties nuostabius patyrimus, o tada libido gali tapti spontaniškesnis, tarp partnerių atsiranda artimesnis ryšys.

Antroji klaida – orgazmo siekimas

Santykių pradžioje seksas būna labai aistringas dėl to, kad esame atviri ir smalsūs, tačiau laikas eina ir mes nustojame vienas kitą pažinti. Manome, kad pakankamai gerai pažįstame savo partnerį, vadinasi, galime jam suteikti malonumą. Tai „numuša“ norą mylėtis, ypač moterims. Susiliejimo pojūtis sekse dingsta ir lieka tik viena – kaip pasiekti orgazmą. Kaip sako Irene Fehr, jos tikslas padėti poroms, skatinti smalsumą, pažinimo džiaugsmą, sugrąžinti jaudulį, aistrą ir įžiebti norą.

Trečioji klaida – prisilietimai dėl prisilietimų

Prisilietimai – tai kelias į susiliejimą, jie jaudina. Tačiau jeigu prisilietimai lyg nereikalingi elementai sekso kelyje, stebuklinga jų galia dingsta. Jie reikalingi ne tik vyrams, bet ir moterims. Išmokę tinkamai pajausti ir įvertinti prisilietimus, tarsi užrakiname juos kūno pojūčiuose ir pailginame sekso trukmę.

Tad laikas išsilaisvinti iš stereotipų ir suvokti, kad vyrai ir moterys yra skirtingai sutverti. Moterys ne visada pasirengusios spontaniškam seksui, jos labiau mėgaujasi paties sekso procesu, kuris jaudina labiau nei rezultatas, o prisilietimai joms kur kas daugiau nei tik seksualinis kontaktas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(21)
(15)
(6)

Komentarai ()