Ateities mityba pagal mokslininkus: 14 gramų mėsos per dieną, pusantro kiaušinio per savaitę

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

jilted 2019-01-22 13:59
Gal geriau tegul mokslininkai sugalvoja būdą, kaip sumažinti žmonių prieaugį, kad jis niekada nepasiektų tų 10 mlrd. Ypač Afrikoje ir Azijoje, kad visiem, ypač žmonėms 'turtingesnėse' šalyse nereikėtų aukotis dėl tų, kurie neatsakingai dauginasi..?
Monochamus 2019-01-22 14:15
sugalvoti? gal kokio naujo tipo branduolinį reaktorių? "Mokslininkai" nėra kažkokia keista vieninga masonų draugija, kurie nieko neviekia, tik "galvoja ką mums daryti". Dietologai užsiima savo sritim, demografai savo, fizikai savo. O su neatsakingu dauginimusi bandoma kovoti, tikrai tu neesi vienintelis pamatęs, kad čia yra problema. Bando su šia problema kovoti tiek valstybiniu mąstu, tiek savarankiškos savanoriškos organizacijos. Užsiimama ir švietimu ir kontraceptinių priemonių dalinimu. Tačiau atsiremiama į įsišaknijusius prietarus ir atsilikusias kultūrines vertybes, ką pralaužti yra tikrai labai sunku.
Hm 2019-01-22 16:30
Vieni neatsakingai dauginasi, kiti neatsakingai vartoją... EU vidutiniškai apie trečdalį maisto žmonės išmeta, o dar kiek to maisto beprasmiškai prikemša į skrandžius, o po to kiek dar vaistų suvartoja, o po to ligonlapiai, kritęs darbo našumas...
jilted 2019-01-22 16:54
Tai kiekvienas pasistenkim būti labiau atsakingi. EU žmonės vis labiau tai supranta ir tas matosi. Net ir prekybos centrai kai kuriose EU valstybėse imasi kažkokių veiksmų tam, kad sumažintų išmetamo maisto kiekį. Plius atsinaujinati energija, atliekų perdirbimas ir t.t. Aišku nėra viskas tobula, bet kažkokių veiksmų yra imamasi ir po truputį judama į priekį tam, kad visiem būtų geriau. Tuo tarpu trečio pasaulio šalyse to nėra, kiekvienas už save, nesvarbu kokį š..dą paliks po to.
Monochamus 2019-01-22 17:31
, o ne demografai. Iš savo srities, matydami realią situaciją. Nematau čia nieko blogo, kad jie siūlo taip, kaip iš jų srities atrodo gerai. Gali būti, kad ateityje, jei susidursime su maisto stygium, tai dietologų patarimai pravers. Jei situacija keistųsi, ir būtų kažkoks rimtas progresas demografijos klausimu, gal savo siūlymus ir koreguotų. Tu ką įsivaizduoji, jie turėtų mesti darbą ir važiuoti į afriką mokyti vaikus? kodėl tu tada čia tuščiai rašinėji forume vietoje savanoriavimo kokiam Konge? Ir apskritai, kodėl čia kabinėjiesi prie demografijos, o ne pvz prie to, kad niekas neišranda pigaus vandens gėlintuvo, kuris išspręstų belekiek daug su tuo susijusių problemų? Ar mėsos auginimo technologijos? Kiekvienas sprendžia tas problemas, kur turi kompetencijos ir noro. O tavo tas įsikišimas, kad "reikia geriau rūpintis demografija" yra tiesiog "raudona silkė" https://lt.wikipedia.org/wiki/Raudona_silk%C4%97 . Ypač, kad tavo siūlymai švelniai tariant tokie per rožinius akinius. Manai, kad neinvestuoja į švietimą? Kad ten visi už tave bukesni dirba? Daug su trečiu pasauliu labai dirbama, bet ir daug yra vidinių problemų, kurios tą darbą labai apsunkina. Tiek, kiek išsilavinę žmonės primoko, tiek visokie religiniai pamokslininkai "atmoko" atgal, tuo labiau, kad kai įsišaknijusi kultūra turėti daug vaikų, tai sunkiai lenda ir mokslai.
Xdmin 2019-01-22 23:24
Jei as budamas Europoje suvalgysiu maziau kiausiniu, del to ju neatsiras daugiau Afrikoje ar Azijoje.
jordanbn2 2019-01-23 00:25
Kas dirbs? Ir cia doze 1,6m 50 kg sverianciam ir 2m. 100 kg sverianciam? Kaip isivaizduoja mokslininkai 50kg sverianti zmogeli tamanti maisus ar kibirus po 30kg?
Xdmin 2019-01-23 18:40
Roboto arba egzoskeleto pagalba.
kestutisz 2019-01-23 22:40
Čia viską reikia suprasti kitaip - biednesi turės valgyti dar mažiau, kad vidurkis būtų gražus ir ekologiškas. Ir tas išsprendžiama gan nesunkiai - sukeliant kainas, pridedant akcizus, uždraudžiant auginti patiem etc.
Vytax 2019-01-23 23:56
Dietologus, kaip visokius ten mitybos specialistus, kaip asmeninius trenerius galima priskirti štai šitai kategorijai: https://en.wikipedia.org/wiki/Bullshit_Jobs