Du požiūriai į dienos pradžią - kokia tvarka jums yra labiau priimtina?  (1)

Nuo gero ryto priklauso labai daug. Jei savo dieną pradėsite tinkamai, bus lengviau išlaikyti aukštą produktyvumo lygį. Internete gausu patarimų, kaip tai padaryti, tačiau kokia tvarka yra priimtiniausia jums? Egzistuoja pora skirtingų filosofijų ir abi jos turi privalumų ir trūkumų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Markas McLaughlinas - neurochirurgas, imtynių treneris, knygų autorius, motyvacinis treneris ir tėvas. Net jei būtume išvardinę tik vieną iš šių dalykų, būtų aišku, kad McLaughlinas laisvo laiko pertekliumi pasidžiaugti negali. Tačiau jis, kaip ir daugybė kitų aukštą produktyvumo lygį išlaikančių žmonių, turi vieną paslaptį - ankstyvas rytas.

Jeffas Bezosas, Timas Cookas, Oprah Winfrey, Casey Neistat ir daugybė kitų įvairiose srityse daug pasiekusių žmonių keliasi labai anksti. Kuo anksčiau - tuo geriau, tačiau prie to paties reikėtų pridėti ir tai, kad jie anksti eina miegoti. Tai yra labai svarbu jų sveikatai - nėra prasmės keltis anksti, jei pabudę jausitės siaubingai. Kas yra ankstyvas rytas? Turėtumėte pabusti prieš 6.

Labai ankstyvas rytas turi daugybę privalumų. Įsivaizduokite, kad pabundate 5:30 - turite apie valandą laiko, kol ims busti didžioji dalis žmonių. Jei kur nors važiuojate, išvengsite kamščių. Jei norite pasportuoti, jūsų sporto salė greičiausiai bus tuščia. Jei norite ramybės, tai pat kelkitės anksti - juk kiti žmonės miega. Tai yra itin produktyvus laikas, nes ryte negausite jokių elektroninių laiškų, jums niekas neskambins, namie netriukšmaus į mokyklą besiruošiantys vaikai.

Markas McLaughlinas keliasi 5 valandą ryte, tačiau pirmąsias 10 minučių praleidžia medituodamas. Ši veikla tikrai nėra skirta visiems, tačiau šiokia tokia atgaiva protui yra reikalinga. Nemažai žmonių ankstyvą rytą pasirenka sportui - kol kūnas dirba, protas ima busti. Pasportavus pagerėja savijauta ir nuotaika. Tuo tarpu kiti žmonės pabunda su gera knyga ar laikraščiais. Svarbiausia tai, kad jie nieko nekuria, nes leidžia savo protui pabusti ir iš karto po miego jo neapkrauna labai sudėtinga veikla.

Tuomet itin produktyvūs žmonės tvarkosi. Žinoma, kalbame ne apie dulkių šluostymą namuose. Jie atsako į elektroninius laiškus, peržiūri vakarykščius rezultatus ar pasiruošia sotiems pusryčiams. McLaughlinas peržiūri anksčiau atidėtus darbus. Rytas yra puikus laikas progreso įvertinimui.

Galiausiai, jie ima planuoti. Dienos darbus reikėtų susiplanuoti iš vakaro, tačiau bendra strategija atrodo aiškesnė ryte. McLaughlinas iš tiesų savo darbotvarkę sukuria ryte. Kiti žmonės tiesiog ant popieriaus lapo užsirašo kelis išmatuojamus tikslus. Tuo tarpu treti žiūri į tolimesnę ateitį ir planuoja, pavyzdžiui, kito mėnesio strategiją.

Itin produktyvūs žmonės dažnai valgo sveikus pusryčius, kurie per daug neapkrauna organizmo. Jie stengiasi ryte jaustis energingais ir žvaliais, todėl sportuoja ir vengia neigiamų emocijų, kiek tai įmanoma. Tačiau tik kai McLaughlinas jau būna įsibėgėjęs, Warrenas Buffettas ima galvoti apie atsikėlimą iš lovos.

Buffettas keliasi 6:45. Iš pradžių skaito laikraščius, o tada važiuoja pavalgyti į „McDonalds“. Jis yra sakęs „Neturiu jokio noro eiti į darbą 4 valandą ryte“, todėl ir kamščių jis neišvengia. Pavalgęs jis lėtai slenka į biurą, kuriame atsiduria jau po akcijų biržų atsidarymo. Tiesa, tuomet gurkšnoja ne kavą, o „Coca-Cola“. Beje, Buffettui dabar yra 88-eri.

Elonas Muskas keliasi 7 valandą ryte. Tiesa, nors jo darbotvarkė yra suskirstyta į 5 minučių segmentus, jis pats yra gana chaotiškas žmogus. Kartais jis miega „Tesla“ gamykloje, kartais miega vos 4 valandas per parą, o kartais išsimiega sočiai patogioje lovoje namuose.

Neurochirurgas McLaughlinas pataria aklai nesekti vienos ar kitos ryto tvarkos. Susikurkite savo arba išbandykite kelias. Ta, kuri jus geriausiai paruoš ateinančiai dienai, ir yra pati geriausia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(7)
(13)
(-6)

Komentarai (1)