Primityvi technologija ar pseudomokslas? Kaip virgulės gali padėti surasti vandenį?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Suduvis 2019-02-04 11:27
Tikra teisybė.Pats uošvijoje suradau vandens gyslą,savo sode taip pat.Padarius kelis matavimus matyti vandens gyslos kryptį.(Sode molynėje iškasus šulinį toje vietoje radosi nestoras ir gana siauras žvirdždo intarpas.Panaudojau betkokią vielą,kitur elektrodus.Tiesa , virgulės jaučia ir požeminius kabelius,vandentiekio vamzdžius, didesnius akmenis.
Grybautojas 2019-02-04 12:50
Mokslas dar ir dabar atranda naujas žmogaus organizmo funkcijas ir sistemas. Niekada nesakyk "niekada" ir nevadinkit kitų durniais, jei pačių protelis atsilieka. Sukinėjau ir aš virgules... Man labiau prie širdies teorija sakanti, kad tai motoriniai judesiai paremti intuicija, žmogaus patirtimi ir būtinai tikėjimu (įprastas "dievas" nė prie ko). Panašu į meditaciją.
MantasNo 2019-02-04 13:01
Tavo pavyzdys nelogiškas, nes čia nieko konstruoti ir suprasti nereikia. Paimami tarkim 10 ar 20 skeptiškai nusiteikusių asmenų, kurie to niekada nebandė(vien dėl objektyvumo) ir prasieinama per laukus Aš niekam nieko įrodyt nenoriu ir nepriklausau kažkokiems "jiems", man tiesiog įdomu būtų tikrai išsiaiškinti kartą ir visiems laikams, kas čia per reiškinys.
Nosfis 2019-02-04 13:10
Tūkstančius metų žmonės nuleidinėdavo kraują ir žmonės pasveikdavo, aišku nevisi žmonės, kai kurie mirdavo, bet čia todėl, kad jų biolaukai buvo nesuderinami su dėlem, dėl to nepasveikdavo. Jeigu tavo argumentas tinką bet kokiam teiginiui, tai ne argumentas.
Skija 2019-02-04 15:30
O jus irodikite, kad visata beribe ir ji pleciasi. Kas pamatavo? Gal galite video irasa parodyti? Ta prasme normalu, ne pc modeliuota. Per biologija mokinausi, kad yra 3 kraujagysliu rusys, prabegus kazkiek meteliu pasirodo, kad nebe. Galima vardint ir vardint, mokslininku nesamones. Galima vardint ir samones. To ko neatradom, dar nereiskia, kad nera. Kazkada niekas nesnekejo apie molelules, atomus branduolius. Bet, tai nereiskia, kad ju nebuvo. Matyt mokslas dar per silpnas, kad irodyt arba paneigti kai kuriuos reiskinius.
Hmz 2019-02-04 15:36
https://en.wikipedia.org/wiki/Expansion ... l_evidence Niekas tau informacijos apie visatos plėtimąsi nesukramtys ir į burnytę neįdės.
sub 2019-02-04 16:57
Aš iš esmės pritarčiau Grybautojas nuomonei, kad tai motoriniai judesiai paremti intuicija. https://www.egzorcistas.lt/virgules-ir-svytuokle/
AAA000 2019-02-04 17:34
problema tame, kad cia nera reiskinys cia yra tiesiog uzsiciklinus situacija. pvz yra veikeju, kur birkas apipjaustineja savo vaikams ir isitikine, kad tai naudinga ir kazkas ten jiems nuo to paskui geriau veikia ar buna tiesiog tokia situacija ir tiek. paskui apipjaustyti toliau pjausto birkas, jau savo palikuonims. cia nera ka tirt, nes tai nera reiskinys. tai situacija. dirbtinai atsiradusi. virgules irgi is sitos srities. jei tau, aklam nuo gimimo visa tavo gyvenima kasdien ikisines i burna banana, o kai tau sukaks sakykim 50 metu, nustos tai daryt, tu irgi pradesi visiems aplinkiniams aiskint, kad visa gyvenima stebejai banano savaimini atsiradima burnoje ir noresi issiaiskint karta ir viesiems laikams, kas cia per reiskinys nors visi aplinkui tik juoksis is tokio tavo noro... neprimena nieko? reiskinys gali but. gali ir nebut. ir buna tik reiskinio isgalvota imitacija, be pacio reiskinio. ka konkreciai siulai tada tirt? nes statistines analizes virgules niekaip nepraeina. o tirt ir irodinet tiesiog nera ka...
Nosfis 2019-02-04 17:50
Taip, visatos plėtimasis buvo eksperimentiškai pamatuotas ir apie tai yra labai daug informacijos ir labai lengvai prieinamos. Kitas dalykas - argumentai: mokslas dar šito neištyre, mokslas ne viską žinojo, mokslas daug kartų klydo, ne viską žinom ir pan. Yra nonsensiniai. Leisk man tau paaiškinti kaip mokslas veikia: Mokslininkai, pirmiau pamato kažkokį reiškinį ir tik tada aiškinasi kaip jis veikia. Kaip dega ugnis buvo išsiaiškinta tik 19 amžiuje, bet toks reiškinys buvo žinomas, žinoma kaip užkurti, ir niekas šio reiškinio neneigė. Kaip ir ligos, žinomos buvo labai ilgai, tik niekas nežinojo kaip jos veikia, kas yra bakterijos virusai ir kiti negalavimai. Mes dar daug nežinom kaip kas veikia - pvz tamsioji materija - niekas jos negali pamatuoti, pasakyti kokios jos savybės ir pan. Bet ji buvo atrasta žiūrint galaktikas ir paskaičiuojant, kad pagal esamų žvaigždžių masę, galaktikos negali išlikti stabilios, net padauginus tą masę iš 10, primetant, kad kažko nematome, teleskopai per silpni ir pan, masė vistiek neatitiko ir tai kartojosi su visomis matomomis galaktikomis, taip ir gimė tamsioji materija, kurios vienintelis žinomas darbas duodi galaktikoms masę. Tamsioji energija irgi tiesiog terminas pavadinti energija atsakinga už visatos plėtimosi greitėjimą - mes matome efektą, bet jo pilnai nesuprantame. Beaiškinant tam tikrus matomus efektus, iš matematikos išvestos joms paaiškinti, atsirado hipotezės apie kitus galimus efektus kurių dar nematėm, kaip masės didėjimas kaitinant objektą (jau įrodyta eksperimentiškai), bei laiko išsiplėtimą , kai objektai judantys skirtingu greičiu, jaučia laiką skirtingai (irgi įrodyta eksperimentiškai). Taigi mokslas gal ir daug ko negali paaiškinti - bet jei nėra efekto, tai nėra ką aiškinti Su virgulėm problema, kad niekas negali pademonstruoti pačio efekto, o ką jau kalbėti apie veikimo aiškinimą.
MantasNo 2019-02-04 20:30
Daug veidukų ir keisti pavyzdžiai apie nieką. Man nesvarbu, ką tos vielos rodo ar nerodo nieko. Daug įdomiau, kodėl net ir visiškai netikintiems nutinka tai. Tarkim kažkokia ideomotorika. Juk skeptikas neturi jokio motyvo niekam nieko įrodyti. Ir į ką reaguoja žmogaus organizmas tuo metu, kas tai kažkokia masinė psichozė? Ir kas čia per argumentas, kad visi juoksis? Rimtai?
Arunas1948 2019-02-04 21:12
Jus mane suzavejot, kokie protingi net apie Tamsiaja materija nusimano o paprastos virgules mechanizmo nezino o ji kaip tik paremta gravitacija ir te viskas paaiskinama tik zinoma ne jums suprast.
Nosfis 2019-02-04 21:21
Tu bent skaitei ką rašiau? Būtent, kad tamsios materijos nesuprantam. O jei tu žinai virgules veikimo mechanizimą, tai prašau pasidalink, nes kažkaip jau virš 70 postų, bet niekas dar nepaaiškino. Davai prašau paaiškint, arba duok kur galėčiau paskaityti. Niekas nei paaiškinimo neduoda nei parodo kad veikia, bet visi rėkia netau suprasti. Bet kai reikia pateikti, kažkaip nieko negirdžiu, pradedat rėkti, kad mokslas visko nežino. Ir dabar sakai, kad žinai ir supranti mechanizmą, bet paaiškinimo nepateikiai. Aš nesuprantu. Ką tau gaila ar čia kažkokia nacionalinė paslaptis, paprastiems mirtingiesiems neprieinama?
AAA000 2019-02-04 21:35
sudamaliai pelningais ir patikliais klientais nesidalina. ane?
sub 2019-02-05 08:29
Taip musulmonai ir žydai apipjausto, nes tai duoda naudą. Naudą ateičiai, nesusirgti tam tikromis ligomis.
PupuDede 2019-02-05 09:53
Kodėl žmogui kuris turi kita nuomone jam dedate minusus ?? Patys darė mate kaip kitiems veikia ir pasakoja istorijas (tikras istorijas) o jus vistiek kur kaip kodel tiesiog patys pabandykit. Tevukas mano tai su vysnios sakele visados daro, man veikia paprastas dratas. http://apiemistika.lt/zmogaus-galios/vi ... t-vandens/ Bet kodel reikia taip uzsiciklinti ir taip akivaizdziai neigti as nesuprantu ? Kodel ? Pvz juodoji skyle niekas nebuvo niekas neismatavo tik neseniai isejo padaryti foto labiau tiki nei cia kai tas jau vyksta n tukstacius metu Tikriausiai ateiviais labiau tikit nei virgulem Tendencija forume (pliusu minusu) jei tai veikia ar ba tu tiki gausi minusa is VISAZINIU kurie formuoja nuomone. Ploksciazemiai neisileidzia kitos informacisjos o tik patinka buti savo sultyse. Ir ras daugybe argumentu irodant kad zeme plokscia. Taip ir su jumis vaikinai. Tiesiog pabandykit patys!!!!! Mokslininkai paprastai skeptiškai vertina reiškinius, Jei nezinai nesupranti tai nereiskia kad taip nera.
Nosfis 2019-02-05 10:40
Juodosios skylės nuotraukos neišėjo padaryti ir neišeis, nes tai prieštarauja kas yra juodoji skylė - iš jos nepabėga jokia informacija. Galima tik pamatyti, kai jinai įtakoja erdvę ir šviesą esančią šalia jos ir tas jau buvo seniai pastebėta. Linką kur numetei, nieko naujo nepasakė, kas jau nebuvo pasakyta. Nuomonė yra nuomonė, bet jei ji neturi jokios logikos ir jei tik sakai - "jei nesupranti kaip veikia, tai nesakyk, kad neveikia" Aš tą bet kam galiu pasakyti. Kristalai gydo nuo vėžio, jei mokslas nesupranta kaip tai veikia, tai nereiškia, kad jie negydo. Vakcinos sukelia autizmą - mokslas tiksliai nežino kaip veikia jos, todėl nesakyk, kad negali sukelti. Saulėje yra gyvybė, mokslininkai dar nebuvo nusileide ant saulės, todėl nesakyk, kad taip negali būti. Dėl tokių nuomonių su tokiais argumentais žmonės ir minusuoja. Mokslininkai daug reiškinių negali paaiškinti - daug metų negalėjo paaiškinti gravitacijos, bet niekas jos skeptiškai nevertina. Jūs niekaip nepagaunat skirtumo tarp pačio reiškinio egzistavimo įrodymo ir jo paaiškinimo. Mokslininkai skeptiškai vertina virgules nes: a) niekas negali pademonstruoti jų veikimo b) niekas negali paaiškinti jų veikimo c) mokslininkai net negali aptikti kokia energija atsakinga už virgulės judinimą ir iš kur ji atsirado. Tai klausimas - jeigu mes turime 0 įrodymų, kad aplamai kažką randą, jokio paaiškinimo, nei teorinio, nei matematinio, net modelio neturim apie jų veikimo principą, tai kodėl mes turim tikėti ??? Dabar prašau tikėk, kad mano nulaužta šaka veiks kaip metalo detektorius, vandens detektorius, elektros tinklų detektorius.
AAA000 2019-02-05 10:45
kaip suprantu - apipjauscius igauna negincijama atsparuma kryziams ir atsivertimui i krikscionis. ir psichologines paranojos spaudimo laipsnis sumazeja. ypac aktualu vakaruose, kad sizofreniskumas nepaumetu. moksliskai statistiskai ir praktiskai patvirtinta nauda neabejotina - jei tu nori but avim. su virgulem taspac - veiksmas beprasmiskas - bet apciuopiama nauda yra - galima apmulkint lengvatikius visokius ir apkirpt... o kai uzsiraunama ant rimtesniu - isgaruoja virgulininkai kaip kamparas koks...
Arunas1948 2019-02-05 16:43
Nosfis raso kad niekas negali pademonstruoti ju veikimo, kaip tai negali daugelis raso kaip jie patys panaudojo virgules, kas tai ne demonstravimas, nutirps sniegas pradziai patys nufilmuosim virgules veikima, iskils klausimu spresim toliau. Toliau sakai kad niekas negali paaiskinti virguliu veikimo, as gi rasiau kad galiu tik jeigu tau pasakysiu kad tai susije su Higso bozonais tu nieko nesuprasi. Rasai kad mokslininkai negali aptikti kokia energija atsakinga uz virgules judinima,sutinku kad mokslininkai negali aptikti kokia energija nes tai gravitacine jega o jos ismatuoti neimanoma per silpna.O virgule veikia vienodai i metala, vandeni ar kabeli, ar akmeni nes visur veikia gravitacine jega. Ir dabar sakysi nieko nesupratau o ka as sakiau.
Nosfis 2019-02-05 17:13
Taip nesupratau, nes nesąmonių prišnekėjai Pirmiausiai gravitacijos jėga mes galime išmatuoti - F=ma. Išmatavome ją, žemėje, mėnulyje, marse. Galime išmatuoti eksperimentiškai, teoriškai, kaip tik nori Blemba net mūsų telefonai sugeba matuoti ją DDDD Nu nu, ar tu bent žinai ką daro higso bozonas . Bet irgi paaškinimas, Higso bozonas, daugiau tu nesuprasi , maždaug pasakysiu viena iš bozonų pavadinimų, naujausiai atrastų ir bus gerai. O gal visdėlto Z bosonas įtakoja, o gal W bosonas, jų žiurėti nebandei ? . Higso bozonas su makro pasaulių nesaveikaują, jis nusako tik elementariųjų dalelių masę, kodėl vienos turi didesnę, o kitos mažesnę. Čia kaip man pasakius, kodėl ugnis dega - dėl quarkų. Techniškai teisingas pasakymas, bet jis nieko nepaaiškina . Kitas klausimas kodėl gravitacija įtakoja virgules horizontaliai, jeigu gravitacija jas veikia vertikaliai . Ir tu nori pasakyti, kad gravitacija sukioja virgules įveikdama trintį su rankomis fiziškai jas sukiodama, bet mes jau išmatuoti negalime ? DDDDD Pritvirtink prie aparato ir bus išmatuota DDDDDDDDDD, net tikslius kampus duos O ką kaimynas Petras pasakė, tai nieko nereiškia. Pasaka tai nepademonstravimas. Nebūtina pačiam daryti surask šaltinių, mokslinių straipsnių, per tūkstantį metų nieks nesugalvojo ištirti ???? Blemba argumentas - gravitacija ir higso bozonas DDDDDDDDD vsio mano paaiškinimas baigtas daugiau nesuprasi DDDDD Gerus anekdotus skaldot DD
Nosfis 2019-02-05 17:28
Va Arūnai, pasimokyk https://www.youtube.com/watch?v=Ztc6QPNUqls Bet tu čia gerai prajuokinai mane D, seniai taip nesijuokiau DD