Tai tikrai vyksta – D. Trumpas paskyrė EPA tarybos nariu mokslininką, klimato kaitos faktą prilyginantį teorijai apie plokščią Žemę  (16)

Prie Aplinkos Apsaugos Agentūros (EPA, JAV) patariamosios tarybos prisijungė gerai žinomas klimato kaitos skeptikas John’as Cristy’is. Klimatologas yra labai mėgstamas respublikonų, kurie nesutinka su mokslininkų tyrimų rezultatais, įrodančiais, kad dėl žmonių kaltės kyla pasaulinė temperatūra ir tai kelia grėsmę visų mūsų išlikimui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įdomu, kad John’as buvo 2011-aisiais paskelbtos Jungtinių tautų Tarpvyriausybinės klimato kaitos grupės ataskaitos vadovas.

Tačiau tai pačiais metais jis pareiškė ir tai, kad „jau tapo populiaru dėl ekstremalių įvykių [potvynių, sausrų ir kt.] kaltinti žmones“.

„Vis dėlto, Žemė yra labai didelė, orai – labai dinamiški, ypač vietiniu mastu, tad vienokio ar kitokio tipo ekstremalūs įvykiai kažkur Žemėje nutinka kasmet“, - teigė John’as.

Pasaulio mokslininkai jau įspėjo, kad ateityje oras bus dar nepastovesnis ir klimato kaita sukels dar daugiau stipresnių audrų, karščio ir šalčio bangų. Ir tai kas dabar vyksta JAV – neregėto šalčio banga – vyksta dėl klimato kaitos.

John’as aršiai gindamas savo nuomonę, 2014-aisiais „Wall Street Journal“ pareiškė, kad šiandien mokslo pripažįstamas klimato kaitos faktas gali būti palyginamas su senovės laikais priimta tiesa apie tai, jog Žemė yra plokščia.

Jau kuris laikas Donaldo Trumpo administracijos veiksmai EPA atžvilgiu yra prieštaringi. Pirmiausiai jie iš EPA tarybos pašalino mokslininkus, kurie gaudavo agentūros stipendijas, skirtas atlikti tyrimams, ir tyrėjus pakeitė pramonės ir valdžios atstovais.

Tarybos užduotis yra prižiūrėti EPA vykdomus projektus ir užtikrinti, kad priimant svarbius sprendimus, būtų atsižvelgta į visuomenės sveikatos apsaugą.

Dar vienas naujas šios tarybos narys yra Richard’as Williams’as – konsultantas ir buvęs teisės studijų direktorius George’o Mason’ universitete esančiame Mercatus’o centre. Jis daugiausiai dėmesio skyrė kaštų-naudos ir rizikos analizėms.

O kitas naujas narys yra Hugh’as Barton’as, kuris anksčiau dirbo biofarmacijos įmonėje „Pfizer“.

Na, o cheminių medžiagų vertinimo komisijos narys Michael’is Joyjock’as, remiantis jo internetinėje svetainėje pateikiama informacija, anksčiau konsultavo įvairias vyriausybės agentūras ir „Dow Chemical“ (DOW).

Įdomu ką tokia kompanija nuveiks, bet akivaizdu, jog JAV prezidentui Donaldui Trumpui su tokiais specialistais bus gerokai lengviau rasti bendrą kalbą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(35)
(8)
(27)

Komentarai (16)