Su branduoline energetika viskas baigta? Prancūzija radikaliai keičia energetikos strategiją ir jau skelbia, kad tai leis sutaupyti beveik 40 mlrd. eurų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vanduo4 2018-12-28 13:31
- Atominė energetika - tai lokalus atominių bombų dislokavimas, kurios karo atveju būtų puikus taikinys: padaroma žala milžiniška bei netgi galimybė nuslėpti agresorių; - Tad atominių elektrinių uždarymas yra ne vien tik klimato kaitos klausimas, tai didžiulis branduolinio saugumo klausimas; - Kol elektrinės neuždarytos, galvoti apie karą geriau neverta. - Kaip jums atrodo kodėl Rusija stato elektrinę Baltarusijoje, būtent tokioje vietoje, kuri dėl branduolinio užterštumo visiškai atkirstų NATO pajėgas nuo rytinių europos sienų?
Staska 2018-12-28 21:13
Ką, o kaip ITER ?
immortallt 2018-12-29 11:19
Keičia strategiją? Ilgą laiką jie neturėjo jokios strategijos. Visa elektros infrastruktūra pas juos nudevėta iki kritinės ribos, ne tik gamyba, bet ir perdavimo ir paskirstymo tinklai. Uždaryti atominėms rezervų nesukaupė. Naujų statybai rezervų nėra. Tinklo atnaujinimui rezervai ir nekaupti. Reikėjo gi kažkaip pateisinti, kad atominėse pagaminta elektra pigi. Užtat dabar "atsinaujinanti" bus brangi, nes reikės 40 metų užleistą tinklą tvarkyti. O ITER kol atsiras, gali būti kad bus aktualus nebent kariniams laivams, kosminėms kelionėms ir mokslinėms stotims poliuose.