7 patarimai, kurie padės ilgai ir sveikai gyventi - kartais ir batus geriau palikti namie  ()

Kasdieniai sveiko gyvenimo įpročiai gali būti ne tik naudingi sveikatai, bet ir malonūs bei nevaržantys. Žmonės, išgirdę apie patarimus, kai gyventi ilgai ir sveikai, būna nusiteikę skeptiškai. „Ar galėsiu gyventi ilgai, bet mėgautis tuo gyvenimu?“ - klausia jie. Atsakymas slypi šiame straipsnyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1. Pusryčiams valgykite salotas

Daugelis žmonių pusryčių nevalgo, bet pabandę rytais valgyti žalių daržovių salotas, netrukus neįsivaizduosite be jų savo ryto. Nekaloringos, šviežių daržovių salotos suteiks energijos ir pagerins virškinimą. Nejausite sunkumo, kuris gali kankinti nuo saldaus jogurto ar grūdų - įprastų šiuolaikinio žmogaus pusryčių. Įspėjimas: šviežių daržovių salotos, pagardintos citrinos sultimis, suteiks sotumo jausmo ne ilgiau nei 3 valandoms, todėl eidami į darbą pasirūpinkite užkandžiu, kad sulauktumėte pietų meto.

2. Meditacija

Kiekvieną dieną medituodami išmoksite atsipalaiduoti, atsikratyti įtampos, streso ir sutelkti visą dėmesį į savo gyvenimą ir tikslus. Meditacija priverčia sustoti, pailsėti, viską apmąstyti ir nurimti.

3. Sportuokite pakeliui į darbą ir biure

Žmonėms, dirbantiems namuose, šis patarimas problemų nesudarys, nes namuose niekas nemato, kai atsistoję nuo kompiuterio atliekame kelis pratimus. Jei dirbate biure, sportuokite pakeliui į darbą, pavyzdžiui, važiuokite dviračiu. Darbe galite persirengti ir net nusiprausti (šiuolaikiniuose biuruose jau yra dušų, spintelių daiktams susidėti). Pasidomėkite pratimais, kurie neatkreipia aplinkinių dėmesio. Stenkitės nuolat pasirąžyti ir kas valandą atsistoti, penkias minutes pasivaikščioti. Nesinaudokite liftu, lipkite laiptais. Būtinai pajudėkite per pietų pertrauką.

4. Bėgiojimas basomis

Jei norite gyventi ilgai, turite reguliariai mankštintis taip, kad suprakaituotumėte, o širdis pradėtų daužytis greitai. Vienas veiksmingiausių būdų yra bėgimas. Vasarą geriausia bėgioti basomis - taip treniruojasi pasaulinio garso sportininkai. Toks bėgiojimas mažiausiai kenkia nugarai, padeda išvengti traumų, atpalaiduoja. Bėgiodami stenkitės pajausti kiekvieną savo kūno judesį.

5. Valgykite nedaug

Trys paprasti patarimai, kaip valgyti sveikai ir gyventi ilgai:

  • Valgykite „tikrą“ maistą, o ne pusgaminius ir apdorotus produktus.
  • Valgykite nedaug. Žmonės valgo per daug ir dažnai persivalgo. Jei norite išvengti daugybės sveikatos problemų valgykite tik tiek, kad pasisotintumėte.
  • Didžiąją dalį raciono turi sudaryti daržovės, vaisiai ir riešutai, kurie padės išvengti širdies ligų ir vėžinių susirgimų.

6. Reguliariai tikrinkitės sveikatą

Reguliariai lankykitės pas gydytoją ir profilaktiškai tikrinkitės sveikatą. Dauguma ligų yra išgydomos, kai diagnozuojamos pirminėse stadijose.

7. Gerai išsimiegokite

Miegokite tiek, kiek reikalauja jūsų kūnas. Laikykitės miego ritmo: eikite miegoti visada tą pačią valandą ir kelkitės be žadintuvo. Vakarais negerkite kavos ir neskaitykite knygos lovoje. Lova skirta miegui, o kavą galite gerti tik kartą per dieną - rytais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
Autoriai: Gražina Vasiliauskienė
(12)
(4)
(8)

Komentarai ()