Kinijos mokslas ir kaliniai: skelbiamos skandalingos ataskaitos, kas slapta vyksta šioje šalyje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

jilted 2019-02-14 11:51
Šiaip toks 'filosofinis' pamąstymas.. Taip jau yra, kad nusprendėm, kad mirties bausmė šiais laikais nėra humaniška, bet tarkim pritaikius šitą Kinijos praktiką gal būtų galima kažką pasiekti. Tarkim turime pavojingą recidyvistą ar kokį teroristą, kuris 100% kaltas, nužudė ne vieną ir ne du žmones ir paleistas į laisvę toliau bus linkęs nusikalsti. Tai kodėl pvz tokiam neišpjovus kokio inksto ar dar ko ir neatidavus mirštančiam pacientui, kuriam šis organas išgelbėtų gyvybę? Nusikaltėlis atėmė gyvybe iš nekalto asmens, tai galėtų nors taip pasitarnauti, kad išpirktų savo kaltę. Kitaip tik sėdi už grotų ir šiltai gyvena už mokesčių mokėtojų pinigus. Žinoma tokia praktika būtų taikoma tik patiems sunkiausiems nusikaltėliams, kurie kažką nužudė turėdami piktų tikslų, o ne tokiems, kurie pvz kažką, pavogė ar pardavė žolytės vaikams.
Monochamus 2019-02-14 12:22
Nepritariu dėl organų ėmimo iš "politinių kalinių", bet nieko blogo nematau, kad priverstiniais donorais tampa žudikai. Taip bent jau kažkiek atperkama žala - kažkieno gyvybę atėmė, bet kažkieno ir išgelbės.
amas 2019-02-14 12:40
Visiškai nepritariu straipsnių išėmimui, jei tai kažkuo naudinga, nesinaudot tokia informacija būtu keista. Vien dėl abėjotino būdo.
Zaidejas.as 2019-02-15 09:36
Ne kiekvienas recipientas norėtų žudiko organo.
Monochamus 2019-02-15 10:32
Jų pačių problemos Jei aš gulėčiau ligoninėje prijungtas prie aparatų ir laukčiau inkstų ar kepenų, tai apsidžiaugčiau, jei man "užleistų vietą" eilėje tokie nepajudinamus moralinius įsitikinimus turintys žmonės. Paimčiau tiek žudikų, tiek komunistų, tiek prievartautojų organus. Svarbu, kad patys organai funkcionuotų...
SaMaras 2019-02-15 20:49
Na, chebryte, čia jau su tokiu mąstymu neisit į lankas. Vieniems išmėsinėti žudiką normalu, kitiems bus nepakankama.. kitas sakys, kad, tarkim, ir jo dukros prievartautojas turi išpirkti kaltę ir „paaukoti“ dalį savęs.. o tai gal nesustokime, ir visus priverstinai padarykime kraujo, plazmos, trombocitų, kaulų čiulpų donorais? Juk tas jų nenužudo ir net nepalieka ilgalaikių pažeidimų, o organizmas atsistato.. gal kalines moteris padarykim surogatinėmis motinomis toms šeimoms, kurių moterys negali išnešioti savo vaikų dėl tam tikrų ligų....