Tai kas darosi Kinijoje, sunku suvokti protu: žengtas dar vienas žingsnis link totalios kontrolės ir tarpusavio sekimo - ar norėtumėte tai patirti savo kailiu?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Zdarovas 2019-02-14 19:08
Ziauru jau darosi pastaruoju metu skaityt, kai tekste tiek klaidu. Atidziau redaguot gal pradekit?
Shinigami 2019-02-14 20:09
Žinant kad prieš 200 metų visi kaimo gyventojai žinojo viską apie kitus kaimo gyventojus ir be jokių technologijų ir sėkmingai gyveno, tai neaišku, kodėl dabar visi to bijo. Man pavyzdžiui keista kodėl kai kurios vakarų šalys yra uždraudusios vaizdo registratorius. Kinai lazdą perlenkia į viena puse, vakariečiai ją perlenkia į kita puse. Tai kuri pusė yra "geresnė"? Man tai nei viena. Kaip dabar pastoviai skaitau apie ES įvairias autorines teises ir panašiai, man tai atrodo daug blogiau nei Kinijos diktatūra. Tad nematau čia nieko baisaus. P.S. ir Lietuvoje yra panaši sistema. Neseniai pas mano darbdavį buvo atėjęs atstovas iš kažkokios įmonės kuri už tam tikra mokesti įrašo įmonę į duombazę ir ta įmonė pateikia informacija šiai duombazei apie savo nemokius klientus. Kitos įmonės įrašytos į šia duombazę privalo tikrinti pas juos atėjusius klientus ir jei atėjęs klientas turi skolų, jam neteikiamos paslaugos. Taip verčia klientus sumokėti skolas įmonėms kurioms jis skolingas kad gautu paslaugas. Tai iš esmės tokia pati sistema kaip ir šiame straipsnyje aprašyta, tik smulkesnio masto ir mokama.
robertasdd 2019-02-14 22:15
rodo black mirror buvo serija apie masiny reitingavima (gana neblogai parodyta). rekomenduoju paziuret.
Andraika 2019-02-15 04:18
Jei Kinija laikoma besivystančia šalim tai kaip tada su Lietuva? Embriono lygy?
kukulis4 2019-02-15 06:14
Is principo, sutinku. Gyventoju pasaulyje sparciai daugeja, technologijos vystosi, paprasto, tiesiog eilinio zmogaus individualios galimybes itakoti aplinka yra kurkas didesnes nei kad buvo pries 50, kur tau, pries 10 metu. Galimybes patiems, bent jau is dalies, spresti iskilusias problemas tampa vis labiau ir labiau ribotos, todel tiesiog negali likti taip kaip yra dabar ir kaip buvo anksciau. Tam tikras zmogaus viesas vertinimas tiesiog butinas tam, kad galetum vienas su kitu efektyviai bendrauti. Kritiskai zvelgiant, pas mus dabar visi taip gerai ivalde 'trolinimo' mena, kad trolina ne tik vaikai ir ne tik internete, bet ir valdininkai ir seimo nariai, ir bet kas kitas - principe, gali ijunges 'durniu' sneket visiskas nesamones, ir tavo oponentas, noredamas irodyti, kad tu nesi teisus, turi ideti velniskai daug pastangu. Nepalankioje aplinkoje tai tampa aplamai neimanoma. Jeigu pries 50 metu net ir vakarietiskoje santvarkoje uz 'uztrolinima' ne laiku ir ne vietoj galejai gaut paprasciausia kumsti i snuki, tai siandien tokios priemones tiesiog tures priesinga efekta Ir kaip jau tu pats minejai - jeigu juridinis asmuo gali buti reitinguojamas (tebunie tas pats credit info), tai kodel negali buti reitinguojamas fizinis asmuo?
Shinigami 2019-02-15 06:33
Nežinau ar mano minėtoje sistemoje tik fizinis asmuo gali būti reitinguojamas ar ir fizinis, tiek nesidomėjau. Žinau tik tiek, kad į ta duombazę įmonė įrašo nemokų savo klientą. Ar į ją gali įrašyti tik juridini asmenį ar ir fizini nežinau. Sakė, kad į šia sistema jau atėjo bankai, todėl jei musu įmonei skolinga asmenį ten įrašysime, jis banke negaus nei paskolų, nei kredito kortelės. Kol musu įmonei negražins skolų. Žinoma, jei kažkokiu būdų įsiskolino kitai įmonei, tai mes taip pat negalėsime teikti jam paslaugų.
HardAxe 2019-02-15 09:29
švedai irgi neturi privatumo tam tikrame lygmenyje. Gali pažiūrėti kaimyno pinigų deklaraciją, kaiminystėje esančių žmonių tuto, skolų kreivę, balsavimų rezultatus. Susirasti asmenį pagal vardą pavardę bei gauti jo adresą, kartu gyvenančių asmenų vardus, gimimo datą... Ir ką? Pagal juos privatumas - vagių privilegija.
soulshot 2019-02-16 09:54
As tai mematau nieko blogo sioje sistemoje. Tik nesutinku del adreso rodymo.adresa tikslu turetu manau rodyti tik tuo atveju jei yra keli asmenys tokiu pat vardu ir pavarde ir is to pacio regiono.o taip tik turetu rodyti miesta arba rajona,be smulkesnes info.taip naudojantis tokia info neleisti pirkti prabangos prekiu,pirkti turint skolu ir ju nemokant piktybiskai galima butu tik maista,o pvz ivestas duombazeje kaip piktybinis skolininkas negaletu nusipirkti tv,automobilio ar pan kol negrazina skolu,net jei ir turi visa suma grynais..taip skatintu zmoniu atsakinguma ir mazintu skolu vengima...