Izraelis tai vadina savo svajonės įgyvendinimu: pirmą kartą į Mėnulį pasiųs zondą (Video)  ()

Izraelis naktį į penktadienį pirmą kartą į Mėnulį pasiųs kosminį zondą. Nedidelį aparatą „Beresheet“ į orbitą iškels „Tesla“ vadovo Elono Musko astronautikos bendrovės „SpaceX“ raketa „Falcon-9“. Startas numatytas 2.45 val. Vidurio Europos laiku iš Kanaveralo kyšulio kosmodromo Floridoje, Tel Avive pranešė Izraelio organizacija „SpaceIL“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2019-02-20 Izraelis tai vadina savo svajonės įgyvendinimu: pirmą kartą į Mėnulį pasiųs zondą (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Zondo nusileidimo tikimasi po septynių savaičių balandžio 11-ąją. „Beresheet“ yra Mozės 1-osios Biblijos knygos pavadinimas hebrajų kalba. Izraelis po didžiųjų šalių JAV, Rusijos ir Kinijos yra ketvirtoji valstybė, kurios kosminis aparatas nusileis Mėnulyje.

„Penktadienio rytą mes įeisime į istoriją“, - sakė „SpaceIL“ generalinis direktorius Idas Antebis.

Automatiškai valdomas 585 kg svorio ir pusantro metro aukščio kosminis aparatas Mėnulyje iškels Izraelio vėliavą ir tirs magnetinį lauką. Projektas 2011 metais buvo inicijuotas kaip konkurso „Google Lunar X-Prize“ dalis. Dabar jis paskelbtas nacionaliniu projektu.

Zondo kūrimas atsiėjo 84 mln. eurų. Kaštus pirmiausiai padengė privatūs aukotojai, pirmiausiai - Izraelio milijardierius Morrisas Kahnas. „SpaceIL“ gauna paramą ir iš Izraelio kosmoso agentūros (ISA) bei kompanijos „Israel Aerospace Industries“ (IAI).

„Kai Izraelis nusileis Mėnulyje, kiekvienas žydas prisimins, kur tuo momentu buvo, - sakė I. Antebis, kuris yra ir „SpaceIL“ prezidentas. - Izraelis padarys kažką tokio“. Tai esą bus svajonės įgyvendinimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(7)
(1)
(6)

Komentarai ()