Prasideda tikra kosmoso drama? „SpaceX“ jau pavertė Rusijos „Roskosmos“ beverte ir nenaudinga“ - rusai pyksta, bet nieko negali padaryti

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

iPienius 2019-03-15 15:44
dabar dar reikia sulaukti Boeing skrydzio ir jei jis bus taip pat sekmingas, tai rusams tikrai ne kas bus.
daynewss 2019-03-15 21:48
Anksčiau ar vėliau jis bus sėkmingas. Bandomieji skrydžiai jau šiemet. Rusijos kosmoso programoms bus šakės. Bet sukurs kokį kartoninį, "которому нет аналогов в мире" ir durneliai džiaugsis.
- 2019-03-16 01:04
Nebūtina net laukti Boeing bandymų - su SpaceX daugkartine kapsule rusams užsidarė žmonių į kosmosą kėlimo rinka - SpaceX kels 7 astronautus, naudos daugkartines pakopas, daugkartines kapsules - visa tai taip sumažina skrydžio kainą, kad rusams bus itin sunku pakonkuruoti. Be to, čia dar sužais ir politika - visi Amerikoje džiūgauja, kad astronautų kėlimas grįžta atgal į JAV teritoriją. Jei ko SpaceX nesugebės, nacionalinio saugumo vardan NASA su JAV administracijos paskatinimu greičiausiai jiems pagelbės su tyrimais ir senesnių raketų brėžiniais/pastebėtais trūkumais, idant greičiau JAV taptų nepriklausoma nuo naujo seno priešo. Nieko, rusai galės pasidžiaugti, kad turi atominių bombų užtat.
immortallt 2019-03-16 20:29
to -, rusams konkuruoti šansų jau nulis. SpaceX kartais kainą permušė. Dar vienas prarastas pajamų šaltinis. Kažin po 20 metų dar iš naftos ir dujų ką nors uždirbs? Manai rusai turi dar realiai veikiančių atominių bombų, kurias paleidus ant balistinių raketų jos nesusprogtų iškart.
iPienius 2019-03-16 20:58
NASA pasirinko 2 kompanijas todel, kad jeigu vienai is ju kas nors atsitinka (pvz sprogsta raketa ar kapsule), kad kita toliau galetu sekmingai testi skrydzius ir nebutu uzkirsta galimybe patekti i kosmine stoti. rusai ir toliau skraidins astronautus, bet ne tokiu daznumu kaip dabar. Spacex ir Boeing tures tik po 1 skrydi per metus. pagal dabartinius susitarimus visada viena vieta bus amerikieciui, kita rusui (likusias dalinsis jau kaip susitars), todel amerikieciai ir toliau naudosis rusu raketomis. kalbant apie kaina, tai NASA mokes Boeing/Spacex uz vieta apie 50mln. $. gali buti taip, kad rusai sumazins kaina ir bandys vistiek konkuruot (atrodo seniau rusai is pradziu prase tik 35 mln $ uz vieta, kai dar buvo amerikieciu Space Shutle). europieciai, kanadieciai ir kiti partneriai is viso neturi galimybes siusti savo astronautu savomis raketomis, todel rusams pasiulius mazesne kaina, jie gali ir toliau naudotis Soyuz. Soyuz turi labai dideli pranasuma pries Boeing/Spacex, tai yra patikimumas ir saugumas. 60 metu naudojama ta pati technologija (neskaitant patobulinimu), kuri per toki laikotarpi turejo tik keleta nesekmiu, o paskutines nesekmes metu astronauti liko sveiki ir saugiai nusileido i zeme be jokiu suzalojimu.
AAA000 2019-03-16 21:10
o tu manai, kad nebeturi kai kurias raketas jie nuolat isbando ir manau ziuri technini stovi. netapo gi rusai visiskais durniais tik atsilieka kosmoso technologijose, ir tiek. o susuprogdint atomine bomba net kazkokia Siaures Koreja isgali... as tai nesuprantu dziaugsmo, kad palydovu komercineje rinkoje isstume rusus. nu isstume - tai isstume. faktas. bet rusai nuskrist iki kosmoso galimybes tai neprarado. tiesiog ju ta galimybe dabar smarkiai prastesne. nes ant senu sovietiniu technologiju pastatyta. cia tik amerikieciai susigrazino pozicijas. aplamai gris rusai manau prie iprastos sau veiklos, tiesiog sedes opozicijoj ir vogs technologijas pagal galimybes. ir tiek. nu persislinko siektiek pasaulio persidalinimas zonomis. BUTENT MUMS nuskilo. dar gal net ukrainieciams nuskils. nesuprantu ko cia taip tais rusais susirupinot? nu neskursta jie - nors manau gyvena visumoje jau sudiniau uz mus.
Niemand 2019-03-17 13:13
Pamiršai, kad rusai irgi turės mokėti už savo astronautus spacex, todėl rezultate rusai nieko negaus. Sumažėjus skrydžiams ir pajamoms, visas kosmoso infrastruktūros išlaikymas teks rusu biudžetui, kuris to padaryti niekaip negalės. Rezultatas - santykinai greita kosmoso programos degradacija.