Įvyko itin retai sutinkamų gyvūnų ir mokslininkų kontaktas: tai gali būti „didžiausi iki šiol neištirti gyvūnai visoje planetoje“ (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Monochamus 2019-03-18 11:24
Tiksliau būtų sakyti "D tipas", kaip atskira rūšis dar neįvardinama. Bet, panašu, kad po kelių metų jau vietoje vienos didžiųjų orkų rūšies bus jau 2-4 rūšys.
zet 2019-03-18 23:12
rado nauja rusi ir tikisi irodyti, kad tai nauja rusis. Kaip cia taip....
Monochamus 2019-03-19 11:01
Taip čia taip privelta kiek "D rūšis" nėra rūšis, o vienos rūšies - didžiųjų orkų - dar aiškaus sistematinio rango neturinti grupė. Taisiklingiau būtų vadinti "D tipas" ar, gal dar geriau būtų "D grupė". Žodis "tipas" gali irgi painiotis su sistematiniu rangu - Tipu, nors anglų kalboje orkų grupes įvardina kaip tipai. Didžiosios orkos yra skirstomos į kelias grupes (tipus): A, B, C, D. Visi šie tipai skiriasi šiek tiek išvaizda ir net gyvenimo būdu. Neaišku ar tie tipai yra porūšiai, ar atskiros rūšys, ar iš vis nieko daugiau kaip rasė pas žmones. Berods net tas tipų skaičius tiksliai nėra nusistovėjęs. Žodžiu dar labai daug neištyrinėtos gamtos yra. Ir straipsnyje kalbama apie tai, kad pavyko paimti mėginius nuo D tipo orkų. O turint odos mėginius jau galima daryti filogenetinius tyrimus ir labai aiškiai apibrėžti kokie šių orkų giminystės ryšiai su kitom orkom. Pakankamai didelis genetinis skirtumas rodys jau naują rūšį.