Įvyko itin retai sutinkamų gyvūnų ir mokslininkų kontaktas: tai gali būti „didžiausi iki šiol neištirti gyvūnai visoje planetoje“ (Video)  (3)

Kovo 7 dieną mokslininkai paskelbė džiugią žinią – pirmą kartą turėjo unikalią progą geriau susipažinti su itin retos rūšies orkomis. Už tokią galimybę jie dėkoja Nacionalinei vandenynų ir atmosferos administracijai (NOAA) už suteiktą vaizdo medžiagą ir odos mėginius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiuo metu šios rūšies orkos įvardijamos kaip D rūšis. Kaip teigia mokslininkai, nuo kitų orkų jos skiriasi apvalesnėmis galvomis, siauresniu ir smailesniu nugaros peleku ir balta akies tvarstį primenančia dėme.

Iš tyrėjų gautoje filmuotoje medžiagoje matoma, kaip maždaug trisdešimties orkų pulkas net kelis kartus praplaukia pro mokslininkų laivą. Povandeninės kameros jas nufilmavo iš dar arčiau.

Anot NOAA tyrėjo, vadovavusio tarptautinei ekspedicijai, Bobo Pitmano, šios orkos gali būti „didžiausi iki šiol neištirti gyvūnai visoje planetoje“.

Mokslininkai viliasi, kad jų odos mėginiai įrodys, jog šios orkos skiriasi nuo kitų. Apie jas pirmą kartą pranešta 1955 metais, skelbta, kad jų pastebėta Naujojoje Zelandijoje, tačiau tada nebūna įrodymų, jog tai nauja rūšis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(28)
(3)
(25)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: