10 įdomių faktų apie kataną - tai nėra tik kalavijas, o šio ginklo gamyba yra tikras menas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Talkatif 2019-04-08 08:52
11. Nuo ko nukopijavo katanos prototipą?
AAA000 2019-04-08 09:36
su kairiuoju eismo judejimu tai nusisneka... Japonija tam tikru laikotarpiu tiesiog buvo anglu vergai ir anglai primete savo tradicija. taigi jei japonai gerbia kairiji eismo judejima - tai pagerbia savo "tradicija" vergaut anglams kairysis judejimas senovej buvo visuotinis, nes vyrauja desiniarankiai. bet eisma kaip standartizacija primetinejo Europa ir Amerika. Amerika primete judejima desine puse, Europa tiesiog isivede etapais - kad but didesneje sistemoje. o Anglija principingai laikesi kaires (tipo senove gerbia) ir padare is to pasaulini fetisa. taip pat primete ir savo kolonijoms, kad nebut visiska mazuma pasaulyje ir nelaikytu visi durniais . ir beveik jiems pavyko, bet netapo. o dabar net jie supranta - kad tai buvo beprasmis standartizacinis musis...
HardAxe 2019-04-08 10:19
Ant arklio/motociklo užšoki/nušoki kairėj pusėj. Tai eismas kaire puse jojant - natūralesnis. Dar jojant kaire puse lengviau kautis/gintis. Tai su nedraugais tamsiam miške norėdavai kaire puse prasilenkti. Automobiliam dešinės eismas natūralesnis. Tai vieni pasidarė taisykles pagal automobilius, kiti paliko karietų/raitelių santvarką.
Kirtis 2019-04-08 11:54
Ir kokiu būdu pasireškė tai, kad "Japonija tam tikru laikotarpiu tiesiog buvo anglu vergai"? Tai kad Japonija antrojo pasaulinio karo metu buvo užėmusi Didžiosios Britanijos kolonijas rytinėje Azijoje ir Ramiojo vandenyno regione, bei tokiu būdu iš esmės pastūmėjo kolonialinės Didžiosios Britanijos griūtį - tai tikras istorinis faktas. Nors galiausiai Japonija kare pralaimėjo, Didžioji Britanija kai kurių kolonijų po to taip ir nebesusigrąžino (pavyzdžiui Hong Kongo dalybos tamposi iki šiol. Oficialiai 1997 jis atiduotas Kinijai, bet ir Kinija jo pilnai sau neperėmė jis vis dar stipriai skiriasi nuo bendros Kinijos teritorijos) O kad japonai buvo britų vergais - tai čia labai įdomus, netgi sakyčiau sensacingas atradimas Balandžio pirmosios pokštams jau gal kiek per vėlu...
Fikcija 2019-04-08 18:15
AAA000 tu gal pirma istorijos kursa pasikartok , nusisneketi nesolidu...
AAA000 2019-04-08 21:54
as kalbu apie laikotarpi, kai Japonija buvo izoliacijoje savo noru, ignoravo vakarietiskas technologijas, uzdraude saunamuosius ginkus ir atsiliko nuo pasaulio. tada atvare britai ir padare is Japonijos kebaba. Okinavoj siaip buvo desininis eismas ivestas amerikieciu, o pagrindinej Japonijos daly - kairinis - ivestas britu. vietiniai konkuravo kurie kam geriau ciulps. iki siol konkuruoja, tiesiog kairiniu daugiau ir Okinava padare irgi kairine Japonija aplamai vergu kulturos salis. kur ant tiek isplautom smegenim - kad uz savo vergo privilegijas kovoja... laisvi zmones ten principe nusikalteliu statuso ir laikomi visuomenes atskalunais... tai ka tu rasineji - cia veliau vyko. britai tiesiog iki siol save vis dar laiko imperija, nors is esmes tik koloniju likuciai belike. ir pakeista dabar i britu sandrauga ir visur kairiniai... didziausia kairiniu britiska kolonija Indija berods. gal ir ten "istoriskai" patys isivede, nes koks nors buda is kaires sikna krapste?
amas 2019-04-09 12:43
Bulshitas tas katanų menas. Jiem reikia tamsos temeratūrai nustatyti, ar tikrai tai bus labai tikslu. Deginti krūvas rūdos, kol gausis kažkas tinkamo. Ne taip gaunamas kokybiškas plienas, tikrai netaip kontroliojama gamyba šiais laikais. Nusiperki, kad ir rwl34 išsidroži kardą ir viskas. Per visą ašmenų ilgį aštrumas bus tinkamas skustis. Ir nereik ten naktim baladotis su pirdržium "meistru". Tradicijos ir mistika, dar menas, bet kokybė ten gaunama atsitiktinumo principu, dėlto ir tik dėlto, tai būdavo nežmoniškai brangu.
amas 2019-04-09 13:37
Tai anais laikas. O kas čia per š šiais laikais, ale kažkoks stebuklas.