Rusijoje bus išduodami genetiniai pasai, bet dar ne visai aišku, kas tai yra  ()

Vladimiras Putinas palaimino genetinių pasų įvedimą Rusijoje, rašo rambler.ru. Apie tai kalbama jo įsakyme „apie Rusijos Federacijos valstybinės politikos pagrindus cheminės ir biologinės saugos srityje“ iki 2025 m, praneša Rusijos „RBK“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dokumente yra du punktai, kurie susiję su genetiniais pasais: pirmame kalbama, kad genetinė pasportizacija rusams reikalinga tam, kad galima būtų diagnozuoti įvairius besivystančius patogenus ir stebėti chemines bei biologines rizikas. Tuo pačiu asmeninio genomo duomenys būtų apsaugoti, žadama dokumente.

Antrasis punktas skirtas užduoties įdiegimui: jis turėtų sukurti „sąlygas vykdyti genetinį populiacijos sertifikavimą ir vystyti žmogaus, gyvūnų ir augalų genfondų atrankos technologijas“. O taip pat – reikės sukurti nacionalinį kraujo serumo banką bei Rusijos infekcinių susirgimų informacinę-analitinę stebėjimo sistemą.

Dokumentas taip aiškiai ir nepasako, ką tiksliai reiškia „genetinis pasas“. Ekspertų nuomone, tai gali būti pasas su genetinių žymeklių rinkiniu, kurie leistų nustatyti žmogaus tapatybę, o kai kuriais atvejais sužinoti ir jo organizmo ypatybes.

Anksčiau „Собака.ru“ skelbė, kad valdžia kurs kiekvieno ruso skaitmeninį profilį ir kiekvienam išduos elektroninį pasą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(4)
(2)
(2)

Komentarai ()