Norėjo nufotografuoti pirmuosius šių metų žaibus, o užfiksavo ypatingą Saulės reiškinį  ()

Gamtos reiškinių fotografas Mindaugas Gasparavičius su bendraminčiu Luku Jonaičiu tikėjosi nufotografuoti pirmuosius šių metų žaibus. Dangaus šviesų vyrai taip ir nepamatė, tačiau peržiūrėję nuotraukas pastebėjo, kad jiems pavyko užfiksuoti ypatingą reiškinį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įvairiausių dangaus reiškinių entuziastai ir stebėtojai, pasivadinę „Sky Chasers LT“ ir turintys savo paskyrą socialiniame tinkle „Facebook“, tikėjosi nufotografuoti pirmąsias šios sezono audras.

„Nulėkėm iki pat pasienio su Lenkija ir, deja, jokios dangaus kibirkštys mūsų nepasiekė. Tačiau dangus už pastangas visad apdovanoja, todėl stebėjom nuostabų saulėlydį su prietemos spinduliais!

Nuotraukose pastebėjom, kad Saulė sužeista! Ar matot dėmelę ant jos? Tai ne dulkelė ant objektyvo, o realus Saulės darinys, kuris iš tikrųjų didesnis nei Žemė!! Tai yra reiškinys, vadinamas Saulės dėme. Jos daro didelę įtaką Žemei. Vakar dėmė paleido blyksnį, kurio energija prilygsta 100 milijonų atominių bombų!! Mums tai visai nepavojinga, bet jei dėmė būtų atsisukus į mus, veikiausiai šiomis dienomis grožėtumėmės šiaurės pašvaistėmis!“, – socialiniame tinkle savo įspūdžiais dalijasi fotografai ir primena, kad Saulė dabar yra visiškai rami, savo ciklo minimume, tad dėmės šiuo metu yra gan retas reiškinys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
Autoriai: Lina Mustafinaitė
(20)
(5)
(15)

Komentarai ()