Iš pradžių nebus jokių įstatymų, visur - grynas socializmas, bet kas laukia paskui? „Marso mieste žmonija galės viską pradėti nuo tuščio lapo“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Andraika 2019-04-24 00:31
O, geras, Gariūnų šiluminė bus Marse
AAA000 2019-04-24 05:00
mainu sistema apspres butinuju resursu poreikis. kiek kainuos transportavimas ir paieska, ir butinojo gyvenimo minimumo palaikymas. manau labiau naudinga skraidyt ir kokius metalinius asteroidus gaudyt, ir numetinet i zeme kazkaip. pirmam etapui. o tam labiau reikia kosminiu stociu kazkokiu ar apdirbimo kombinatu kosmose. ir nebutini zmones ten abai, kad organizuot kolonija. automatizuot galima. as aplamai nemanau, kad kolonija Marse bus kazkuo vertinga. svarbiausia verte zmonijai siam momentui yra naturali planetos gravitacija ir dalinasi su antra pagal vertinguma salyga - energetiniu istekliu priimtina kaina. o trecia pagal vertinguma - elektromagnetine planetos apsauga nuo kosmoso. kazkas tokio. ir vertingos visos vietos pasiekiamumo ribose Saules sistemoj, kur bent pora situ dalyku egzistuoja nemokamai. Marse to ner ir jis nevertingas. ten bus galvos skausmas, o ne zmonijos kolonija na nebent genetiskai kazka isves is zmoniu, kad tiktu Marso salygos nors manau tokios programos greiciausiai bus orientuotos labiau i nesvaruma, o ne pritaikyt Marsui. bet su musu "pazanga" ir visokiais debilais etiniais "klausimais" nemanau kad bus greitas progresas cia. o technologiskai per brangu. gali fantazuot kiek nori... kas nenaudinga - nevyks veikla ir tiek.
radioaktyvas 2019-04-24 06:01
Dabar taip pagalvojau ar neverta krovinių gabenti gyvenamaisiais moduliais konteineriais. Iškrovei krovinį, pasiėmėi konteinerį ir prijungi prie konteinerių miestelio. Ir talpa ir patalpa ir plėsti galima už beveik tuos pačius pinigus.
Arunas1948 2019-04-24 08:12
Jau issiaiskinom kad vienintele salyga zmogui isgyventi Marse turi buti tokia pati gravitacija kaip ir Zemes, jos tokios nera tai ir nesvaikit, po pusmecio kosmose zmones nepaeina o jie fantazuoja apie gyvenima.
punktyras 2019-04-24 10:06
Kas tie „jūs“ išsiaiškinot vienintelę būtiną ir pakankamą išgyvenimo Marse sąlygą? Marse nėra nesvarumo. Kadangi bent jau iš pradžių reikė su skafandru paviršiuje būti, naštos palengvinimas – netgi labai geras dalykas.
Monochamus 2019-04-24 10:38
Turėjome juk šimtus galimybių stebėti kaip vystosi ekonomika įvairiuose izoliuotuose bendruomenėse. Čia paėmė Marsą, galvoja, kad bus kažkokia egzotika. Kol bendruomenė maža, tai viskas ok su socializmu ir bendru turtu. Šiuo metu juk tai ir yra šeimose, ar mažose bendruomenėse, kur vieni kitus pažįsta. Bet jei kalbame apie tolimą ateitį ir visą milžinišką Marso valstybę, tai geriau neriekia sekti komunistinių pasakų: tai nepasiteisina, nesvarbu ar Žemė, ar Marsas.
Sebastianas 2019-04-24 12:02
Pirma tegul nors vieną kokį normalesnį robotą su DI statyboms arba teraformavimui po tūkstančio metų nusiunčia, o čia jau kalba apie tai, kokiais įstatymais vadovausis. Kitaip sakant, nori valgyti tortą, kol dar net mielių nėra.
punktyras 2019-04-24 12:20
Geriau būti pasiruošus ir išnagrinėjus galimybes, nei pilti kepimo miltelius. Kalbėjimas ir mąstymas tikrai naudingas ir ne tiek/ne tik Maro gyventojams, o pačiai Žemei.
Sebastianas 2019-04-24 12:22
Tarsi prieš n šimtus metų nebuvo išleista filosofinių traktatų apie tai, kaip tariamai gyvena/gyveno/gyvens izoliuotos civilizacijos. Kažko naujo tai tikrai nepasakė.