Operacijos, prilygstančios stebuklui: Kauno medikai smegenų auglius operuos gama peiliu – jokios intervencijos, namo jau kitą dieną (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

AAA000 2019-06-05 17:24
va cia tai suprantu. i modernia iranga investavo. aplamai reiketu padaryt kokias tris-keturias tokias super klinikas Lietuvoje ir vezt visus guldomus pacientus i situs centrus. kad butu normalus auksto lygio gydymas visiems. provincijose palikt tik tyrimu padalinius ir bazine medicina. jei kas sudetingiau - iskart i centrus. o savivaldos tiesiog turetu akciju dali, budincio nuvezamojo transporto skyrius ir kazkoki lovu skaiciu. dabar koki trecdali lesu sukisama bereikalingiems ligonio tampymams is vienos "beveik" ligonines i kita, ir visokiai biurokratijai.
gytis13 2019-06-06 08:50
Man buvo problemų su smegenų kraujotaka 2001m, tai chirurgai kalbėjo kad reikia gama peilio ir kad jį klinikos įsigyt žada. Tiek metų praėjo nuo to laiko ir dabar ta įranga čia. O aš išgyvenau ir be to gama peilio, prieš pusmetį man kartoti tyrimai ir medikai problemos jau nemato. bet vistiek malonu skaityti kad ši įranga atsirado, kai kažkada buvau vienas potencialių gama peilio pacientų.
AAA000 2019-06-06 09:03
raso, kad pradetas naudot 1968m svedijoj . israstas matyt dar seniau. gali pats ivertint atsilikima ir ten straipsny paistalai, kad reikia butent konkreciai milijono gyventoju. cia yra tik komercinis atsipirkimas. demokratijoje zmones gali nusprest skirt tiesiog didesne dali bvp gydymui ir turet aukstesnio lygio medicina nei bazine. ir galima nupirkt ir ant 500 tukstanciu populiacijos ar dar maziau. viska lemia mokestine politika. galim investuot i medicina. o galim i auksinius saukstus ar metalo lauzo geldas kariuomenei ir balsuot uz konservus ar isvis uz kokius nors nuciuozusius religinius - tipo krikscionys-demokratai... tada gydys maldomis ir rupinsis seimu rasiniu grynumu religiskai demokratines daugumos monopolio metodu...
Ar_as? 2019-06-06 10:06
Eiliniai kliedesiai nesuprntant nieko apie tai, kas rašoma. Taip, turtinga šalis gali sau leisti ir kiekvienam gyventojui po du gama peilius pirkti, bet prieš tai būtų gerai, jei ta šalis užtikrintų, kad klubo sanario keitimui chirurgas neturėtų atsinešti iš namų savo elektrinio gražto (fun true fact), tualetai nebūtų tokios apverktinos būklės, kad pagijęs nuo smegenų auglio užlinksi nuo dizinterijos ir t.t. ir kt. Jei už sumą x nuperki daigtą, kuris per metus išgelbės 100 gyvybių užuot nupirkęs 10 paprastesnių, kurie išgelbės kiekvienas po 100, tai iššvaistai pinigus ir gyvybes dėl brangaus žaisliuko. Šio stebuklo pirkėjai taip ir nesugebėjo pateikti elementarios kaštų analizės: kiek kainuos viena procedūra (įskaitant personalą, išlaikymą, remonta, patalpas ir kt.) ir kiek tai yra pigiau nei tuos paciantus valstybės lėšomis išsiųsti ten, kur tokia įranga jau yra. Nu nes mum gi svarbu turėti... Apskritai mūsų sveikatos įstaigų atnaujinimo/modernizavimo programa yra neegzistuojanti, viskas vyksta chaotiškai ir sporadiškai, pagal tai kiek koks skyriaus vadovas turi noro, iniciatyvos ir "blato", kiek gerai užpakalius aukščiau bučiuoja, kiek atkatu gautu už tokius pirkimus be jokių skaičiavimų gauna...
Dannas3 2019-06-06 13:13
AAA tu esi konkretus debilas ir cia jau net jokiu paaiskinimu nereik, skaitant tavo kliedesius.
tomas300 2019-06-06 13:19
Siaip čia apie tai gan įdomus reportažas. https://www.youtube.com/watch?v=55xEZoxixNE&t=3s
Finalfour 2019-06-06 14:52
As ta jau pries pora metu ta sakiau, ir nesupratau, kodel jus sito trolio kliedesius komentuojat is viso. Jis is viso realybeje nesigaudo, ir net neverta bandyti su juo diskutuoti, kaip ir nediskutuojate su Jura, kodel ji laiva nuskandino per audra.
AAA000 2019-06-06 19:31
pagal mane visuomenei teturi but uztikrinamas tik bazinis gydymo paslaugu lygis - butent ka gali sau leist valstybe. o viskas kas daugiau - per savanoriskus papildomus draudimus, per komercine medicina, susimokant papildomai. jei bazinis lygis neisnesa - nes tu cia kaip suprantu agituoji uz ji - tai jis tiesiog gali turet dali laiko gydymu tokiu "brangiu" aparatu. ta prasme toki aparata galima pirkt dalis sumos is komerciniu ir dalis vieso (bazinio) sektoriaus. kad turetu priejima abu sektoriai ir tiek. arba koperuotis su gretimom valstybem - analogiskais pagrindais. o skaiciuot kaip skaiciuoji tu yra nesamone. gyvybes nera vienodai vertingos, ir ligos nera vienodai vertos gydymo islaidu. pagal mane geriau isgelbet 10 kokiu specialistu ar saziningu mokescius mokanciu pilieciu yra vertingiau, nei isgelbet kokiu 100 alkoholiku ar 100 religiniu. pagal mane bazines medicinos politika turi but orientuota i visuomenes nario vertinguma visuomenei. as manau jei ten koks aparatas ar aparatai uz ta pacia suma isgydytu 100 ar 1000 nuo kokiu nors alkoholizmo, rukymo ar persirijimo sukeltu ligu - vistiek tada geriau pirkt toki aparata, kur isgydo neaiskaus atsiradimo pagrindo ligas nors isgydytu kiekis ir mazesnis.
Talkatif 2019-06-06 21:26
Pritariu kolegoms. Totalus debas.
iPienius 2019-06-06 22:31
ir butent amerikoj yra privati medicinos sistema. ir ten yra viena blogiausiu pasaulyje sistemu, nes eilinis zmogus patekes i ligonine tures susimoketi tukstancius uz paprasciausia konsultacija (priklausomai nuo draudimo)