Po beveik aštuonerius metus trukusių paieškų skelbiama, kad pavyko atrasti Apollo 10 modulį  ()

Šių metų liepos 20 dieną minėsime žmonių išsilaipinimo Mėnulyje penkiasdešimtmetį. O prieš kelias savaites penkiasdešimt metų suėjo nuo Apollo 10 misijos – išsilaipinimo generalinės repeticijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jos metu trys astronautai nuskrido iki Mėnulio, du iš jų įlipo į nusileidimo modulį, nuskrido beveik iki Mėnulio paviršiaus, grįžo atgal į komandinį modulį ir parskrido į Žemę. Nusileidimo modulis buvo paleistas į orbitą aplink Saulę ir pamirštas. Bet dabar, po beveik aštuonerius metus trukusių paieškų, vienas astronomas teigia greičiausiai atradęs šį modulį.

Regimųjų spindulių bei radaro stebėjimai leido aptikti aplink Saulę besisukantį objektą, kuris tikrai yra dirbtinės kilmės, o jo orbita atitinka tikėtiną Apollo 10 modulio orbitą. Kol kas neįmanoma vienareikšmiškai pasakyti, ar tai yra būtent Apollo 10 dalis, nes objektas dabar yra labai toli nuo Žemės.

Po 18 metų jis turėtų priartėti ir praskristi arti mūsų planetos, bet gal ir anksčiau būtų galima nusiųsti iki jo keletą nedidelių zondų, kurie, padarę nuotraukas iš arti, nustatytų jo tikrąją prigimtį.

Pargabenti modulį į Žemę būtų titaniška užduotis, tačiau tokios reikšmingos kosmoso istorijos dalies grįžimas gali būti to vertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Konstanta.lt
Konstanta.lt
(44)
(2)
(42)

Komentarai ()

Susijusios žymos: