Štai jie – protingiausi gyvūnai pasaulyje: kai kurie iš jų galėtų varžytis net ir su žmonėmis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vanduo4 2019-07-04 16:15
Kažin kuo gryni instinktai skiriasi nuo proto? - Voverės paslepia žiemai daugybę maisto, deja jos gali mirti iš bado, nes neatsimena kur paslėpė. Jas gelbsti tik tai, kad daug voverių slepia visur, tad kasdamos sniegą potencialiai galimose slėptuvėse, jos atsitiktinai gali rasti kitų voverių maistą ir išgyventi. Neaišku tik kokiu būdu jos nusprendžia kur kasti; - Savo kvapo naikinimas būdingas ir šunims - jie voliojasi purve arba kitų gyvūnų mėšle, nors realiai jie net nesiruošia eiti medžioti, tiesiog toks jų instinktas. - Chameleonas keičia savo spalvas priklausomai nuo aplinkos. Ar tai protingumo požymis? Išvada: Žmonės, bandydami save įtikinti jog esa protingi, bando visur įžvelgti proto apraiškas, deja genialumas slypi paprastume. Nėra nei vieno profesoriaus sugebančio žaisti futbolą, o va kurie vargiai baigė mokyklą, jie yra futbolo talentai. - Taip kad nemaišykime protavimo su instinktais. - Drįsčiau teigti jog visi išvardinti gyvūnai savo gebėjimus demonstruoja visiškai nesąmoningai, t.y. be jokio proto įsikišimo. Tiesiog mes nesugeba paaiškinti, kas sąlygoja jų tokius sprendimus, kai kiti to nesugeba.
bahuriux 2019-07-04 19:56
Naudojimasis atsitiktiniais daiktais kaip įrankiais ir gebėjimas mokytis nėra insktintas. https://www.youtube.com/watch?v=JY8-gP3Sw_8 youtube.com/watch?v=Q6RakWBBcF4 youtube.com/watch?v=UiEB9RRxNGo?t=506 Pas mane atskrenda 3 varnėnai (darbo metu ryte), nu nevarnėnai kažkiek šviesesni ir didesni jie, bet iš tos giminės vienas ant "šucherio" atviroj vietoj prie medelio tipo nekaltai lesinėjasi kirminus, (apgaulingas manevras nukreipti dėmesiui), kitas nuėjo lėtai pėškom į braškes, dar kitas į avietes nuskrido. Braškės jau buvo beveik pasibaigusios, tai jis ten ilgai ieškojo nežinau ar ką rado. O tas iš aviečių demonstratyviai parskrido su didele aviete snape prie to kuris ant šucherio buvo pasilikes, kaip suprantu parodė "žvalgybos rezultatus" vadui "Kovalskiui". Na aš žinoma sutrukdžiau jiems įvykdyti slaptą misiją bet įspūdį man jei padarė.
Hm 2019-07-04 20:09
Vadinasi nesame pakankamai protingi, jei nesugebame to paaiškinti ... Instinktai to pačio proto instinktyvioji pusė. Ir žmogaus didžiąją dalį elgesio valdo instinktyvioji proto pusė. Protingo sutvėrimo pagrindinis bruožas - gebėjimas prisitaikyti ir išgyventi...
AAA000 2019-07-04 20:28
jei zmogus yra kvailas, jam supaprastina iki jam suprantamo lygio. apvirskina. taigi kvailiai ir kartoja paskui visiems, kad genialumas paprastume nors jokiu genialumu cia net nekvepia... is tikro genialumas yra praktiniam pritaikomume pasinaudojant prieinamu galimybiu visuma. ir straipsnis yra net labai teisingas.
IceBullet 2019-07-06 08:44
Tas sestas protingiausias gyvunas su pusta uodega kelia abejoniu. Pries pora savaiciu Nemuno kilpu nac. Parke isbego i kelia. Pastebejau is gana toli, tai greicio per daug nemazinau, o jis sugalvojo sustot vidury kelio, kai priartejau. Taip ir pralekiau 140 km/h virs jo, bet turbut kliude kazka po dugnu, nes veidrodeli maciau, kad liko ant kelio
technologas 2019-07-07 16:54
140 km/h Nemuno kilpų parke protingi gyvūnai nevažinėja...
Berserkas 2019-07-08 01:38
Manau jog būtų galima dar įtraukti Borderkolį į sąrašą.
bahuriux 2019-07-08 09:09
(nes tai reiškia pasivažinėjimą mašina, dėl to padarytu bet ką) ir supranta beveik visus nesudėtingus sakinius (kartais tenka pakartoti porą kartų, kol įsikerta ko prašoma), tik nemoka atsakyti į klausimus lietuviškai, nebent ženklais, emocijom ir elgesiu parodo.