Kodėl Lisabonos universitete jau 178 metus stiklainyje saugoma serijinio žudiko galva?  ()

Žmogus, laikomas vienu pirmųjų Portugalijos serijinių žudikų, Diogo Alvesas gimė 1810-aisiais Galisijoje. Kiek paaugęs, jis persikėlė gyventi į Lisaboną, kur įsidarbino sostinėje gyvenančių turtingų šeimų tarnu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neilgai trukus jaunas Diogo suprato, kad daugiau pinigų jis „uždirbs“ imdamasis nusikalstamos veiklos ir 1836-aisiais įsidarbino kituose namuose, esančiuose netoli Aguas Livres akveduko, jungiančio Lisaboną ir toliau nuo miesto įsikūrusius kaimelius. 

Pasirodo, tarno darbas buvo tik priedanga. D. Alvesas naktimis pasislėpdavo ant tilto ir lūkuriuodavo praeivių, kuriuos apiplėšdavo. 

Tiltu keliaudavo tik kuklūs ūkininkai, į sostinę vykstantys parduoti derliaus. Pasisavinęs visus jų turėtus pinigus ir brangius daiktus, plėšikas aukų kūnus numesdavo nuo 65 metrų aukščio akveduko. 

Nuo 1836-ųjų iki 1839-ųjų tokiu būdu jis apiplėšė ir atsikratė maždaug 70 aukų.

Vietiniai pareigūnai manė, kad po akveduku rasti kūnai – identiškų savižudybių aukos, dėl to kurį laiką statinys buvo uždarytas.

D. Alveso tai nesustabdė. Jis subūrė banditų gaują, kuri braudavosi į gyvenamuosius namus ir vogdavo viską, kas žiba. Tačiau ji buvo sugauta po keturių asmenų nužudymo vietinio gydytojo namuose. 1841-aisiais D. Alvesas buvo suimtas ir nuteistas mirties bausme jį pakariant.

Tačiau tai dar ne šios istorijos pabaiga.

To meto mokslininkai labai norėjo ištirti D. Alveso galvą, išsiaiškinti jo žudikišką prigimtį. Tuo laikotarpiu buvo manoma, kad tam tikras asmens savybes nulemia jo galvos forma. Dėl tos priežasties jie pašalino nuo jo kūno galvą ir įdėjo ją į stiklainį su specialiu skysčiu. Ten ji liko iki pat šių dienų.

Niekas nedrįso išimti ir iš arčiau apžiūrėti vieno pirmųjų Portugalijos serijinių žudikų smegenų. 

D. Alveso galvą dabar galima pamatyti Lisabonos universiteto Medicinos fakultete, rašo Allthatsinteresting.com.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(72)
(9)
(63)

Komentarai ()