Naujas tyrimas parodė, kad žmonijai globalinio atšilimo tempų mažėjimo tikėtis neverta

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2019-07-10 18:57
Ane? Tai kodėl liepos mėnesio šalčio rekordai mušami vienas po kito nuo mažojo ledynmečio pabaigos? Tiesa pas mus birželis irgi buvo rekordinis karštas. Gal vistik nereikėtu triest į kojakelnes, visada buvo ir bus orų ekstremumų, tik anksčiau nebuvo tiek kvailių, iš to pučiančių burbulo.
Aquarius 2019-07-10 20:12
Gamtoje nera pastovumo, N E R A! Uzstat mes pastoviai dejuojam kaip viskas negerai. Reikia prie kintanciu klimato salygu prisitaikyti leidzianciu technologiju ir nauju gyvenimo iprociu.
Evil Goku 2019-07-10 20:35
Dėl žmogaus veiklos tas pokytis yra labai greitas. Todėl prisitaikymo kaštai bus daug didesni, nei būtų kitimą didinančių veiksnių mažinimo kaštai. Jau nekalbant apie planetos ekosistemą.
HCNOSP 2019-07-10 22:04
Pastovumo nėra, bet nėra ir tokių staigių pokyčių. Kai Žemėje įvykdavo tokie pokyčiai, dažniausiai juos lydėdavo masiniai išmirimai (>90% rūšių). Klausimas, ar verta kurti problemą tik tam, kad po to prie jos reikėtų prisitaikyti. Mes gal ir prisitaikysim, bet kaip tai padarys milijonai augalų, grybų, gyvūnų rūšių? Dabartiniais vertinimais iki 2050 m. gali išnykti 18% augalų ir 35 % gyvūnų spp.
Berserkas 2019-07-11 02:16
Nesitikėjau išgirsti tokių šūdinų pareiškimų. Negi sakai žinai daugiau negu visi pasaulio mokslininkai? Negi rimtai laikai save kažkokiu išskirtiniu pasaulio pranašu kuris žino to ko nežino kiti? Kol bus tikie žmonės, pasaulis tikrai negerės.
Berserkas 2019-07-11 02:26
Žinok kartais nejaukiai pasijaučiu kai atsiranda tokie komentarai kaip šis iš bahuriux. Ta prasme tokių ne viena matęs, dėl to tikrai jaučiuosi nejaukiai žinant jog visgi ne kažkokioje Afrikoje gyvename. Ir visgi, kai kur tokie net supervalstybes valdo... Dėl to didžiausia baimė jog būtent tokie žmonės išeis į didžiųjų valstybių valdžią ir jiems bus vienodai ant mūsų žemės. Vis tiek jie dažniausiai būna jau gerai pagyvene tai jiems nereikės susidurti su padariniais.
HardAxe 2019-07-11 10:03
Vienas pagrindinių ekstremalių reiškinių didėjimą lemiančių veiksnių - internetas. Na dar didmiesčių augimas ir visuotinė melioracija. Be interneto ką mes žinojom? Tai kas vyko tavo kaime ir dar ką laikraščiai parašydavo. Prisnigdavo kažkur du metrus ar užkaisdavo iki negalėjomo, tai tik to regiono žmonės ir žinojo. Na dar kiti paskaitydavo orų prognozę, kuri parašydavo "vakarinėje lietuvoje numatomi karšti orai" ir tuo užsibaigdavo. Kaip dažnai tvinsta maži miesteliai, aplink nemelioriuotas pelkes? Gali lyg kaip tik nori, subėga vanduo į laukus/pelkynus ir nulis problemų. Na pasibėdavoja žmonės, kad javus šiemet išguldė ar bulbes išplovė. O ką daryt, kai visas pelkes paverti miestais, dar hidroelektrinių pristatai? Viskas kas išlyja iškart patenka į gatves ir subėga į upes, veiksmas 10x greitesnis. Nebelieka buferio, nebėra kas vėsina karštom dienom ir t.t. O dabar dar tuose betono džiunglėse po geresnio lietaus ar kaitros nepraėjus 15min jau per pusę pasaulio rėkia internetas, kad ten karšta, ten šalta... Seniau to juk nebuvo, tai taip išeina, kad klimatas išprotėjo? O gal buvo, tik mes mažam mieste gyvenom ir apskritai mažiau žinojom?
conjurer 2019-07-11 14:22
Šiek tiek ne į temą, norėjau paklausti, ar Jūs, tie kur neigiate žmogaus prisidėjima prie klimato kaitos, ar esate Trumpo fanai? Ne man panašu kad šitas dalykas eina komplektu: - Trumpo fanas - klimato kaitos neigėjas - prieš imigrantus - lengvai paveikiami rusų trolių propagandos. - tai kas nėra rusų trolių propaganda tampa fake news
bahuriux 2019-07-11 16:26
Ne jums (kurie tiki į dievą, ar mokslą kaip religija) suprasti žmones kurie turi labai daug techninių/mokslinių žinių ir kritinį mąstymą ir sugeba patys atsirinkti ir patikrinti mokslinius faktus, bent tiek kiek leidžia galimybės, ar bent "jau atsirinkti grūdus nuo pelų". Plačiau apie mano nuomuonę ir mąstymą, kaip viskas vyksta su ta klimato kaita ir kaip visa tai sutvarkyti, neišnaikinus žmonių ir neverkiant "vajėtau kaip viskas blogai". Net nesitikiu, kad visi gali tai "suvirškinti. viewtopic.php?p=530853#p530853 Toliau mane laisvai galėsit kritikuoti tik įdėmiai susipažinę su mano nuomuone ir perskaitę nuoruodas kurias toj diskusijoj įkėliau.
bahuriux 2019-07-11 16:53
Na čia kiek didesnis laikotarpis, niekada nereikia imti kelių metų ar kelių paskutinių dešimtmečių ir bandyti kažką teigti, taip niekada nesimato bendras paveikslas. Taip mūsų išskirtas CO2 šildo, bet galbūt tas ir nėra blogai.
lape 2019-07-11 17:44
Seniau per sausrą šokdavo lietaus šokį, dabar įveda taršos mokestį. Ir gal tikrai, kaip neseniai sakė, kažkoks pusprotis jutuberis, greitai bus ekologinė valiuta, už kuria galėsi gyventi mokėdamas klimato kaitos fanatikams. ----- iš kar parašysiu , kad neneigiu klimato kaitos, kad neneigiu ir to, kad prie to prisidėjo žmogus. Ir dar, kad tai teigdamas nelaikau savęs aukštesnės rasės būtybe.
Shinigami 2019-07-11 18:07
And 2019-07-11 23:14
Čia šiaip, pasiskaitymui, pabandykit iš karto neatmesti, nors truputį pagalvoti kodėl yra užkurtas visas šis Eko-reikalas: https://www.delfi.lt/news/ringas/lit/vi ... d=81682985 --- 1. Šiuo metu klimato vyksta. 2. Nuo Žemės su atmosfera susiformavimo klimato kaita NUOLAT vyksta. Mažais ciklais, dideliais ciklais, labai dideliais ciklais ir be ciklų - staiga. 3. Žmonės teršia ir niokoja jų gyvavimo metu esančią gamtą. Kad 2 ir 3 įtakoja 1 tikriausiai visi mąstantys sutinka. Tik kažkaip beveik visi eko-fanai beveik visada pamiršta paminėti tą 2. O visgi įtaka daroma klimatui 2 daug Daug DAUG didesnė už 3, na niekaip žmonės kolkas nepajėgūs perspjauti 2. Toks įspūdis kad Eko-fanai ignoruoja nepatogią tiesą kad be 3 yra ir 2.....
donatasv 2019-07-11 23:28
Pervadino į klimato kaitą nes pastebėjo, kad ne tik sulaukiam šilumos ekstremalumų, bet ir šalčio taipogi. Tai išties rodo, kad mes tapšnojam per ledkalnio viršūnę ir bandom nuspręsti kas po vandeniu... Ryt, poryt gal po metų ar 10 atsiras naujų tyrimų rezultatų ir galbūt nuspręs, kad visgi CO2 kurį mes išmetėm atitolino ledynmetį? Juk žemėja viskas vyksta ciklais... ir kuriam cikle mes dar sukamės vis dar nežinom... Fanatikų yra abejose pusėse... ten kur du pešasi dažniausiai laimi trečias. Šioje srityje trečias tai tas, kuris nori užkalt pinigėlio (pinigas žmonių prakeiksmas)... Labai dažnai tas trečias nepagaili ir žibalo, kad liepsna neužgestų ir sutirštintų spalvas. Dėl šios priežasties nėra nieko keisto, kad yra ir dvejojančių. Kad valdžia bando mus priversti gyventi "žaliai" tai tik į naudą, visada smagu išeiti į švarų kiemą, bet jei nebūtų dvejojančių, tai valdžia mus verstų gyvent ne tik žaliai, bet geltonai, raudonai ir visaip kitaip, kad tik ištrauktų kuo daugiau pinigų. Taip kad dvejokim diskutuokim ir neleiskim paversti mūsų avinų banda...
Xdmin 2019-07-12 10:20
Aprupinti visus zmoniu poreikius esant tokiam zmoniu skaiciui, abejoju ar zmogaus itaka yra tokia maza. Kertam miskus, statom uztvankas, keiciam upiu vagas, kazkur dykumoje testuojam sprogmenis ar leidziam raketas i kosmosa ir po to stebimes is kur atsirado ozono skyles.
conjurer 2019-07-12 14:53
Na nesiginčysiu kad mes negalim perspjauti 2., jei tai galėtume ir darytume, tai jau būtų terraformavimas. Tačiau reikia nepamiršti kad 2. yra lėti procesai, kurie leidžia išlikti tam tikram balansui ilgą laiką. 3. yra mažas palyginus su 2., bet sukuria šiokį tokį perteklių, kuris kaupiasi. Kai kurie žmonės ignoruoja kad 2. ir 3. vyksta toje pačioje planetoje ir vienas kitą įtakoja.
sub 2019-07-12 14:53
Šita taisyklė dažnai kur taikoma, bet labai retai yra teisinga. Iš tikro kur pešasi du, trečias labiausiai nukenčia. Karai, verslai, pinigai. Čia aišku off topic, bet iš gyvenimiškos patirties rašau, kad kai kurios patarlės, gyvenime veikia priešingai, nei skamba.
sub 2019-07-12 14:58
Conjurer, Saulė didėja, visada auga, tikrai nemažėja. Tai dėl to jis teisus. Bet tai nereiškia, kad žmonės prie klimato kaitos neprisidėjo. Žmonės labiausiai įtakoja klimato kaitą, taip ekplatuodami viską ką įmanoma, kitaip negali būti.
immortallt 2019-07-13 10:59
Saulė didėja? Nu taip, bet ne per 100 metų. Toks mažas pokytis, kad jei turėtų tokį poveikį, prieš 1000 metų turėjome būti ledo gabalas.
- 2019-07-13 17:08
Klasika, nemokančių skaičiuoti. @. Taigi, žmogaus įtakos neigėjai, gal galite paaiškinti, iš kur atsirado tiek CO2, kodėl jo kiekis pasikeitė sparčiau, nei 50 kartų, ir kas produkavo tiek daug CO2?