Mokslininkai sieks atverti duris į paralelinę visatą: savo bandymą laiko „pakvaišusiu“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Giedriax 2019-07-20 15:01
Dabar aš jau supykau. Galbūt mokslininkai, galbūt žurnalistai skiedžia pasakas apie veidrodines visatas sąmoningai klaidindami skaitytojus. Bet kuris žmogus, susipažinęs su kvantinės mechanikos pradmenimis žino kas yra tunelinis efektas. Tai reiškinys, kai dalelė "teleportuojasi" iš vienos vietos į kitą. Reiškinys žinomas jau daugybę metų, teorijos puikiai atitinka stebėjimų duomenis, šis reiškinys pritaikytas elektronikoje, specialiuose mikroskopuose, galbūt dar kitur. Taigi štai dabar grupelė mokslininkų nusprendė kad pavadinimas "tunelinio efekto bandymai su neutronais" skamba negražiai, reikia pavadinti "veidrodinės visatos paieškos". Štai tai mane ir erzina - paimti seną gerą tunelinį efektą, duoti jam įdomesnį pavadinimą ir tikėtis sensacijos.
Talkatif 2019-07-22 01:31
Pas mus seime jau senai paralelinė visata atverta. Ir nieko.
aliektrikas 2019-07-22 10:43
Kvantinė mechanika tinka elementariosioms dalelėms. Neutronai ir protonai nėra tokios. Todėl neįprastai jų elgsenai paaiškinti ir ruošiamasi vykdyti "pakvaišusį" bandymą.
Niemand 2019-07-22 19:45
Kvantinė mechanika taikoma viskam, tik makropasaulyje qm efektai plika akimi paprastai nematomi.
Niemand 2019-07-22 21:16
Panašiai, tik ne tunelinis efektas, o veidrodinės dalelės (kai kurie standartinio modelio išplėtimai numato tokias, be kita ko, kandidatas į tamsiąją materiją), ir ne mokslininkai nusprendė, o žurnalistai. Mirror matter ir mirror universe nėra tas pats. Žr. https://en.wikipedia.org/wiki/Mirror_matter