„Tai rimtas įžeidimas. Kambodža priėmė šį smūgį ir imasi atsakomųjų veiksmų“ – 1600 tonų atliekų keliauja atgal į JAV ir Kanadą (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

SaMaras 2019-08-02 14:04
%domu, kokiu būdu tos šiukšlės ten pateko. Jei buvo kokia legali įmonė, kuri supirko šiukšles (nesvarbu kokiu tikslu ar kad sandėliuos ar kad perdirbs ar kad perduos kitiems) ir gavo už tai atlygį tai jau pirkėjo reikalas ir vykdyti susitarimą..(aišku muitinės tam ir yra, kad tikrintų kasir ką įveža, ir kokiu tikslu) Dažniausiai pinigų nori, o vykdyti susitarimų jau nebe..
wilkas 2019-08-02 21:43
Tarkim aš vakarų šalies finansuojamas verslininkas atsidarau atliekų perdirbimo įmonę su nedideliu cechu, už grašius superku didelius kiekius plastiko, kurį sandėliuoju, kol bus perdirbtas, galiausiai užpildęs visus sandėlius, bankrutuoju. Šiukšles už grašius atsidūrė trečioje šalyje, ko ir siekta. Tada rinse and repeat kitame regione. Viskas legalu, ar ne?
AAA000 2019-08-02 23:33
taigi vakaruose tiesiog greiciau pereis prie kokiu nors ekologiskesniu pakavimo standartu. ar prie daugkartinio perdirbamumo tvaresnes ekonomikos. cia paxazucha patiems vietiniams. ir visokiem pasauliniams "eko" kvailiams. kur tik parekt temoka. sprendziant is foto - ten kaip minimum lengvai sudeginamas plastikas. ir dar matos neblogai parusiuotas. o ne visiska siuksliu misraine. tu gal nemates ka pas mus dabar siukslynuose "sandeliuoja"
SaMaras 2019-08-03 00:04
Įmonių steigimo/veikimo/bankroto klausimai yra šalies jurisdikcijoje.. jei šalis leidžia importuotis šiukšles tai ir turi atsakyti (o toliau savo ruožtu ir nubausti kaltininkus) jei tos šiukšlės nesutvarkomos kaip priklauso. Kitas klausimas, jei šiukšlės atvežtos pažeidžiant kokius įstatymus, duodant kyšius arba įmonėms neturinčioms licenzijos užsiimti tokia veikla... tuomet niekas nekaltas.. ir siuntinukas grąžinamas siuntėjui..
Skandalas 2019-08-04 23:26
Tiesa sakant nemanau ar tai tiesa...