Mokslininkai sugalvojo, kaip būtų galima pristabdyti kylantį pasaulinį jūros lygį: povandeniniai laivai gamintų ledo gabalus (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

qrad 2019-08-19 02:23
Kodėl nepastačius didelio kondicionieriaus, kuris šaldytu atmosferą?
BRytis 2019-08-19 07:34
Visiškas absurdas iš esmės... Ledkalnių gamyba jūroje iš jūros vandens nė kiek nepakeis vandens lygio, kadangi ledkalniai plaukioja. Tik sausumoje esančio ledo išsaugojimas ar kiekio padidinimas (grenlandija, Antarktis ir t.t.) leistų sumažinti ar sustabdyti vandenynų lygio kilimą.
Talkatif 2019-08-19 08:49
Plius ledo tūris didesnis nei vandens.
House_of_gold 2019-08-19 09:13
Taip pat ledkalniai yra gėlo vandens ledkalniai sausumoje. Ledo tankis - 900, vandens - 1000. jūros vandens - 1030 (kg/m3).
AAA000 2019-08-19 09:42
ne del to nesamone. kad sprest atsilimo problema - reikia kad zeme daugiau atspindetu saules spinduliu. arba kazkaip sunaudot ta pertekline saules energija, kad ji nevirstu siluma. co2 mazinimas yra antras budas - ka is esmes dare augalija. kaupe biomases sluoksni nusodindami angli. kol planeta atsalo tiek, kad nusistovejo temperaturine pusiausvyra ir sustabde augalu tolesni isvesejima. mes is esmes tik isbalansavom sita pusiausvyra. ir ta padare pagrinde zemdirbiai - iskirsdami palankiausius augalam zemes pavirsiaus plotus. maistiniu ar pramoniniu mono augalu auginimui. apie trecdalis pasaulio dabar pramoniniai dirvonai kur sugeria siluma, kurie palaipsniui pereina i smelynus. ir dar stumiama vegetarizmo propaganda - kad reikia dar labiau pereit prie augalinkystes, nes matai karves su kiaulem per daug bezda . tokia veikla uzsiimt - cia isvis tiesioginis atsilimo spartinimas efektyvus budai tera tik augalininkystes ivairoves atstatymas - ypac misku atkurimas. o tam reikia kaip tik pereit prie ivairesnes gyvulininkystes. kuo stambesniu gyvuliu. kad intensyviau trestu ta augalijos ivairove. isgriaut uztvankas - kad zuvys is juru migruotu i aukstumas ir trestu pernesdamos nuplautas i vandenynus medziagas atgal. kuo stambesnes zuvys bus - tuo geriau. kuo stambesni gyvuliai klajos - tuo efektyviau. tvoras reikia naikint ir kitus trukdzius. pasauliniu mastu. seniau po tundras mamutai lakste ir trese. augalai patys biomases sluoksnio nepernesa. va tai reikia atstatyt. apykaitos balansa ir stambiaja gyvulininkyste. nes tai susije. ---------- arba galima padengt nenaudingus plotus saules ir terminem jegainem - kur atspindes nemazai silumos tiesiog atgal. cia butu pirmas budas. nes ledynu atspindejimo efektas butu - tik jau pramoninis ir perkeltas i pusiauja. kur jis reikalingiausias. dar variantas - sukist papildoma augalininkyste i pozemius naudojant energija apsvietimui. taip sakant dirbtinai plest zemes pavirsiu darant kelis zemes pavirsiaus sluoksnius. cia irgi eitu daug energijos pertekliaus. cia antro varianto modifikacija. ----------------- co2 balanso stebesena ir kontrole - neefektyvu, per letas budas. be to jis pacio balanso nebeatstato - tik letina pati procesa. ta visa iskastine anglis jau sudeginta ir jau atmosferoje! ir ji jau dalyvauja apykaitos cikle. ka siulo straipsny - kazkokia nesamone...energetiniai mainai sistemos viduje - nekaupiant pacios energijos. plius papildomas silumos ismetimas vietoje kur ji nereikalinga - kazkur asigaliuose - gryninant vandeni... cia jau isvis atsilimo dar papildomas skatinimas butu...
svetys 2019-08-19 09:55
žvaigždes...
Shinigami 2019-08-19 12:23
Nesupratai ką jis norėjo pasakyti. Tai pateiksiu kitu panašių pasiūlymų. Reiktu pripirkti daug šaldytuvų ir juos įjungus palikti atviromis durimis kad šaltis iš šaldytuvo vėsintų žemės atmosferą. Reikia nutiesti didelį vamzdį kuris siurbtu vandenį iš vandenyno kuriame vandens lygis kylą į vandenyną kuriame jis nekylą ir vandens lygis sumažės.
qrad 2019-08-19 13:57
Arba Muskas galėtu išgabenti kylantį vandenį savo raketomis į Marsą, kaip tik ten vandens trūksta ir išspręstume kylančios vandens problemą Žemėje.
Kyborg 2019-08-19 18:53
Būtent dėl to, kuo daugiau vandenynuose ledo, tuo mažesnis vandens lygis.
Evil Goku 2019-08-19 20:29
Ar tikrai? Jei iš 100kg vandens pagaminsime 100kg ledo, tai ta ledas plūduriuodamas "išstums" 100kg vandens.
SaMaras 2019-08-19 20:38
Na jau logiškiau ir realiau skambėjo tas variantas, kur vandenį siurbiam iš vandenyno ir purškiam kažkokiam aukštyje.. taip turėtų susidaryti debesys, kurie neleistų taip įšilti žemei, vėsintų orą ir tt
AAA000 2019-08-19 22:29
taigi cia dar blogiau - bus atmosferinis pragaras kaip Veneroj. kai nesamoningas slegis ir temperatura. energija turi arba iskeliaut uz atmosferos i kosmosa. arba but sukaupta. tas vandenynu lygis aplamai nera labai didele beda - nes galim tiesiog savo slamsta siektiek atsitraukt auksciau nuo pakranciu. problema tik kai nera kur trauktis. cia mazai kam aktualu, be keliu salu ir lygumu valstybiu kaip kokia Danija su Olandija ar Bangladesas. tiesiog visus gazdina zurnaliugos, kad "visi gyvena pakrantese". bet jei paskaiciuot realiai - nukentes ne visi , o tik tu "visu" siauros priekranciu zonos. gal ir 1% nesudarys viskas nuo tu priskaiciuotu pakranciu. bet kai skaiciuoja zurnaliugos - tas 1% priekrantes juostos, kuri panirs, kazkodel virsta 100% visu nuskendusiu miestu... tikrasis pavojus tai tik klimato kaita (atmosferos pokyciai) - va cia tai palies tikrai visur visus. o ne tik kelias priekrantes. kondicionieriai pas mus jau nerealiai populiari preke, kai 50 metu atgal ju faktiskai niekam nereikejo.