Šokiruojantis video: Šiaulių veterinarai pasmerkė šimtus gyvūnų lėtai mirčiai (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Hm 2019-08-19 16:41
... tokie vaizdai jautresnius žmones priverčią susimąstyti apie gyvulinės kilmės maisto vartojimą...
Paramotoras 2019-08-19 18:03
Prie ko cia vartojimas. Cia gamyba. Ir visuomet turi teise rinktis produkta.
EvelinaStankevičiūtė 2019-08-19 18:03
Tiek pat žiaurios situacijos vyksta visur, kai daugiau nei 90% gyvulių auginami intensyvios gyvulininkystės ūkiuose, kas visiškai suprantama dėl reiklumo resursams ir kainos, net jau paveiktos subsidijų. Niekas nepasikeis ir toliau su gyvūnais bus elgiamasi kaip su daržovėmis, jei vartotojai nekeis savo pačių įpročių.
Shinigami 2019-08-19 18:26
Ar tikrai tai žiauru? O gal tik kai kuriems vaidenasi? Kaip tik mano bendradarbė šiandien pasakojo nutikimą prie jos namų. Jį gyvena vienkiemyje. Vyras yra girininkas. Sakė, kad naktį išgirdo automobilį, tarsi kažkur butu atsitrenkęs. Sakė automobilis buvo laikinai sustojęs, o paskui nuvažiavo. Po kurio laiko išgirdo staugimą. Tai su vyrų pasiėmė prožektorius ir išėjo pažiūrėti. Šalia kelio rado elniuką, pusiau paralyžiuota, bet gyvą. Kadangi tai buvo naktis, nusprendė kad dėl elniuko tikrai niekas nevažiuos pas juos į vienkiemi. Patys taip pat nieko negalėjo padėti. Tai paliko. Ryte kai šiek tiek prašvito vėl išgirdo dar baisesni staugimą. Vėl išėjo į lauką ir rado dvi lapes jį gyvą ėdantį nuo užpakalio. Bet lapėms pabėgus jis greitai nugaišo. Dabar klausimas. Ar tos lapės buvo žiaurios? Jos jį gyvą ėdė nuo užpakalio. Kaip bausti tas lapes?
Monochamus 2019-08-19 18:38
Man rodos dar tos lapės naudojasi lauko tualetais, o dabar juk jau priiminėja įstatymus draudžiančius Lietuvoje lauko tualetus ir įpareigojančius tvarkyti nuotekas. Reikėtų ir lapes kaip nors nubausti.
Giedriax 2019-08-19 18:59
VOiD 2019-08-19 19:12
Pries pora savaiciu pro langa stebejau kaip didesnis paukstis snapu mirtinai uzlese mazesni, kitos rusies pauksti. Motyvas neaiskus. I pagalbos tarnybas neskambinau.
AAA000 2019-08-19 19:27
kvailesnius, o ne jautresnius... ------------ prie ko cia veterinarai? cia yra verslo sanaudos. ir kalciausi cia uzsakovai, kad nenori normaliai susimoket ar nepasirupina transportacija. kur peticija, kad izraelio verseliu uzsakovus teisman paduot? taip pat kur peticija, kad visokius koserinius vartojimus uzdraust pasaulyje? ------ to Hm - vegetarai yra tiesiog koserinio vartojimo porusis. savo blogio agitacijos apie "negera" gyvulines kilmes maista cia gali nestumt.
AAA000 2019-08-19 19:45
man teko montuot apsvietimo lempas vistidej vienam kaimieciui. sake naktim ziurkes vistu vidurius per siknas isgrauzia ir tamsoj tada vistos stresuoja. kiausinius prastai deda. kai montavau - jauciausi tikru gyvunu globeju ir gelbetoju naminiu kiausiniu uzsakovai visokie koseriniu kiausiniu ieskotojai - tipo vegetarai ir panasus nobai - kur krautuviniai kiausiniai jiems "blogi". kur peticija uzdraust tokius vartotojus?
Pumper 2019-08-19 20:24
Save matuoji pagal kažkokio paukščio veiksmus?
nemesis 2019-08-19 21:20
Aš sakyčiau čia kalčiausias gamintojas/augintojas. Negali užauginti normaliai už siūlomą kainą - NEAUGINK. Gal ir kaina tada pakils iki normalios.
Hm 2019-08-19 22:06
Tai reikėtų suprasti, jog ir Papua Naujojoje Gvinėjoje susimedžioti kaimyną ir suvalgyti nei žiauru nei baustina, paprasčiausiai "naturalu"... bet va atsirado visuomenėje "durnelių" kurie nusprendė, jog žmonių visuomenei, laukinių gyvūnų tarpusavio santykiai nelabai priimtini...
conjurer 2019-08-19 22:27
Su tokiu požiūriu niekada ir neauginsi. Ir ne bet kas gali auginti tam reikia nemažų investicijų. Pigiau atidaryti barą, ir bankrutuoti po 3 mėnesių nei įkurti fermą. Ir kas nepastebėjo, mes žmonės tokie jau esam. Turime gaidžių peštynes. Turėjome gladiatorių kovas. Uždarome galvijus mažose patalpose iki skerdimo. Uždarome žmones mažose patalpose iki mirties. JAV yra rodeo su buliais ir kaliniais, tai kaip ir vis dar turim šiek tiek romėnų kultūros. Toliau pakalbėkim apie genocidus. Čia gyvuliams labiau pasisekė nei žmonėms. Ir tai nėra tolima istorija, kiek pamenu paskutinis genocidas buvo Burmoje, gal dar vyksta. Ta prasme nematau tokie žiaurumai būtų išskirtinai prieš gyvūnus, mes savo rūšiai esame tikrai baisesnių dalykų pridarę. Ir visada kiek įmanoma, tiek galvijai vežami į skerdyklą, tiek žmonės pigiuose skrydžiuose gaus minimalias komforto sąlygas.
mindaugas.vaitiekūnas 2019-08-19 22:38
Tai Lenkijos bendrovės (vežėjo) atsakomybė, ne augintojo. Žinoma būtų galima kalbėti apie moralę ir t.t... Bet finalas toks, kad tu eini į maximą nusipirkti dešros ir tau nelabai įdomūs rūpesčiai tų žmonių, kurie dalyvavo tame procese iki kol dešra atsirado prie kasos.
Vytax 2019-08-20 15:12
O dabar spėkit kas nutiks veršeliams jei jų nepirks Izraelio ar kokios kitos šalies ūkininkai? Taip, jie paprasčiausiai virs mėsos kepsniais. Esmė paprasta. Lietuvoje didžiausia galvijininkystės šaka yra pieniniai ūkiai. O tam, kad pieninės karvės duotų pieno, jos kartą metuose turi atvesti veršelį. Ir susitaikykit su šia mintimi, veršeliai pieniniuose ūkiuose yra atlieka ir šia atlieka turi būti kažkuriuo būdu atsikratoma.
zet 2019-08-20 18:08
kankinimas ne kankinimas. Bet yra taisykles, kazkas ju nesilaiko. Uz tycini nesilaikyma reikia grieztai bausti.
zet 2019-08-20 18:13
nes yra rupescio pasidalinimas, negali visada visur viskuo rupintis. Kazkas sufeilino. O sufeilintojus reikia bausti.
Kibirelis 2019-08-28 11:18
Shinigami, arba tu skiedi, arba tavo bendradarbė skiedžia, arba tas girininkas dal****bas. Normalus gyrininkas būtų padėjęs pabaigti gyvenimą tam žvėreliui..