Nerandame ateivių pėdsakų, nes jų civilizacijos paprasčiausiai išnykusios? Ko galėtume pasimokyti iš ateivių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Gediminas Jurgaitis 2019-08-27 18:10
"Mes galėtume ko nors išmokti. Galbūt pradėtume geriau elgtis vienas su kitu, neskatintume karo, kuris gali užsibaigti atominių bombų sprogdinimu, taip pat, galbūt, pradėtume stebėti savo planetą ir saugoti ją" Visiskai niekas nepasikeistu. Kol politikai sedes verslo kiseneje tol viskas bus kaip buve.
HardAxe 2019-08-28 10:43
O galbūt ateiviai išmoko tokias pamokas, suprato, kad už savo planetos ar sistemos ribų jie neišskris ir ramiai sau sėdi ekologiniuose ūkiuose neeikvodami resursų bereikalingom pastangom? Ypač jei žvaigždė turi vieną planetą, tai nelabai kur ir paskraidysi...
AAA000 2019-08-28 17:32
priezasti gal ir supratai - bet isvada tavo neteisinga. keliaut po zvaigzdes imanoma ir dabar. bet tik letais keliavimo greiciais. tiesiog reikia labai ilgai gyvent. kad kazkur nuskrist. visai gali but variantas - "su mumis neuzmezga kontakto" - nes mes tiesiog neatitinkam kokio nors minimalaus pragyvenimo ilgio rodiklio. pvz jis "ateiviu klube" galbut yra privalomas ne maziau 10 000 metu isgyvenimo trukme atskiram populiacijos individui. sakykim atskrenda jie cia - paziuri - kazkokios bezdziones laksto, kur numirsta po 60-70 metu... nu tai ir ziuri i "musu civilizacija", kaip mes ziurim pvz i kokius drugelius su "100 paru trukmes civilizacijom" ar i kokias bakterijas, kur dienos begyje uzsilenkia. jie gal vertina objektyviai, o ne bezdzioniskais rodikliais - kaip vertinam mes gal praktikoje tiesiog neimanoma pasiekt dideliu technologiniu greiciu kosmose - nesvarbu kokio "pazangumo" civilizacija. buna ir fizikiniai apribojimai. o mes to nesuprantam tiesiog kaip visuomene ir neteisingas technines kryptis vystom. su tom atominem bombom - tai isvis pravalas... gamintis iranki - kur trumpina VISOS populiacijos aplinkos gerove... net ir paciu gamintoju vienas is idiotiskiausiu isradimu bet bezdzioniskais rodikliais vertinant - cia OHOHO pasiekimas o realiai tai ta atomine bomba - tiesiog suprato kaip sprogsta... isradimo lygis ne didesnis - kaip pakist degtuka po vandenilio ir deguonies misiniu kokiam nors pripustam balione. o va kaip suvaldyt energija PRIIMTINU BUDU - 100 metu nesugeba istobulint... vienos nesekmes arba problemu iskelimas uz pragyvenimo ribos - ateities kartoms. vat sito ateiviai matyt ir nesupranta, kodel bezdziones to nesuvokia - jei nori kontakto savo kazkokius atominius "balionelius" sprogdina ir tuo dziaugiasi
Giedriax 2019-08-28 19:07
Kaip sako Okamo skustuvo principas - paprasčiausias paaiškinimas dažniausiai būna teisingiausias. Taigi žinome faktą, kad neturime jokių ateivių buvimo įrodymų. Koks paprasčiausias paaiškinimas? Nėra jokių ateivių! Pagalvokime patys. Gyvybė žemėje susikūrė ganėtinai greitai po žemės susiformavimo. Kas po to? Ėjo milijardai metų, atsirado ir išnyko šimtai milijonų gyvūnų rūšių, ir tik viena gyvūnų rūšis sukūrė civilizaciją. Galbūt taip yra ir kitose planetose. Gyvybė jose galbūt egzistuoja, klesti ir vystosi, tačiau vis neatsiranda gyvūnų rūšių kurios gali sukurti civilizaciją. Civilizacijos susikūrimas yra tiek mažai tikėtinas, kad niekas nežino, galbūt esame vieninteliai protaujantys savo galaktikoje nepaisant to, kad planetų su gyvybe gali būti daugybė.
AAA000 2019-08-28 19:21
pritempineji kad suzinot, velgi gi - reikia turet ne 100 metu civilizacija, o milijardu ar bent jau milijonu. vel atsiremiam i laiko problema. per trumpai gyvenam. nera kaip patikimai perkelt duomenu. arba kaip patikimai gaut. nes jie tiesiog per leti. kad uzfiksuot. pagrindine problema ir yra laikas. rasineji "issivyste". teisinga savoka butu atsitiktiniu mutaciju evoliucija tebuvo. kuri dave rezultata kazkoki. tipo mus. ir mes esam tik etape, kai suvokem - kad mes esam atisitiktinis genetinis produktas. bet kai jau yra suvokimas -galima jau butu sita pakeist. pradet kryptingai kistis i genoma ir padaryt nebe kazkokia evoliuciskai atsitiktine civilizacija - o krypotingai valdoma. kuri sprestu civilizacinius uzdavinius. o ne uzdavinet debiliskus klausimus - vieni ten mes ar ne visatoje. ar ten kazkokius okamo skustuvo debiliskas "atseit veikiancias" taisykles fantazuot... okamo skustuvas nera joks principas. tai tiesiog labiausiai tiketina tikimybe. jis isvis neteisingas. tik teisingesnis. ta prasme okamo skustuvas yra daugumos metodas. kaip pvz kokia demokratija. o proverziu toks metodas niekada nepadaro. proverzius padaro butent atsitiktinumai. arba kryptinga brut force veikla. mes tegalim rinktis tik antra metoda - jei norim greito rezultato.
Monochamus 2019-08-29 11:15
.
sub 2019-08-29 16:35
Svaičiojimai apie 100 metų civilizaciją ir duomenų perkėlimus. Papraščiausias duomenų perkėlimas - papasakot kitam žmogui ką žinai. Monochramus ir Giedriax labai teisingai mąsto. Tam, kad atsirastų tokia gyvūnų rūšis - kaip žmonės, reikėjo tokių sąlygų, kur niekur kitur nerasi ir milijonus metų tobulėjimo. Nu aš duočiau 1 % kad kažkur kosmoso platybėse egzistuoja protingi sutvėrimai. Arba kitaip pasakyčiau: jei žmogus atsitiktinai nebūtų įžiebęs ugnies, jis būtų beždžionė ir nebūtų jokios civilizacijos.
sub 2019-08-29 16:48
Irgi fantazijos. Visi męs sėdim verslo kišenėje ir bet kas gali būti verslininku. Problema ne tame, problema yra varžymasis tarpusavyje, tarp skirtingų visuomenės individų. Kadaise, kai homo sapiens dar nebuvo, kai buvome tiesiog žvėrys. O tarp žvėrių, kas stipresnis, tas sotesnis, tas turi daugiau galimybių pratesti savo giminę. Šiais laikais to nereikia, bet kadangi tai mūsų genuose, vis dar žaidžiam tas žiurkių lenktynes.
vytautas50 2019-08-29 18:19
AAA000 2019-08-29 18:28
va cia yra visiskai paistalai. jei gyvybe sugeba kazkaip isplist keliose planetose ar zvaigzdese - praktiskai visi tavo sumineti evoliucijos krizes faktoriai nebetenka jokios prasmes.
House_of_gold 2019-08-29 18:58
Nemanau, kad kažką rasime. Tiesiog per maža tikimybė, na, nebent kokią bakteriją gal ir rasime kokiam atokiam galaktikos kampely. Čia gaunasi toks savaiminis stereotipas - visi tiki, kad nežemiška gyvybė turėtų būt itin protinga ir t.t. --- Net jei ir tokia būtų - jos visiškai nedomintų Žemė, nes jiems iš jos tiesiog nebūtų naudos, gal mes jiems atrodytumėme kaip bakterijos
sub 2019-08-30 08:25
Mes dar neišplitom, jokia mums žinoma gyvyvės rūšis irgi nėra išplitusi kosmose, bent tiek kiek matom arba pasiekiam.