Loch Neso ežerą ištyręs mokslininkas mano, kad viena teorija galėtų paaiškinti pabaisos fenomeną  ()

Škotijos Loch Neso ežerą tyrinėjančio profesoriaus Neilo Gemmello teigimu, viena mokslinė teorija, kuri gali paaiškinti neva ežere gyvenčios pabaisos fenomeną, yra tikėtina, tačiau mokslininkas neatskleis šios teorijos dar bent mėnesį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tarptautinė mokslininkų komanda, kuriai vadovauja profesorius Neillas Gemmelas, užbaigė Loch Neso ežero vandenyse esančios deoksiribonukleorūgšties (DNR) tyrimus, kurių metu buvo imami vandens, kuriame išsilaikė ežero gyvūnijos DNR, mėginiai. Tyrimo metu buvo paimta 250 vandens mėginių iš skirtingų ežero ilgio, pločio ir gylio vietų. Iš paimtų mėginių buvo išgauta apie 500 milijonų DNR pavyzdžių, kurie tiriami lyginant su jau egzistuojančiomis DNR duomenų bazėmis.

Naujosios Zelandijos Otago universitete dirbantis profesorius N. Gemmellas tyrimo išvadas paskelbs šių metų rugsėjį.

Pasak profesoriaus, užfiksuota daugiau nei tūkstantis pranešimų apie neva Loch Neso ežere pastebėtą mitinę pabaisą ir egzistuoja bent keturi ežere matytos pabaisos egzistavimo paaiškinimai. Mokslininko teigimu, jo vadovaujamos grupės tyrimas paneigė daugumą minėtų paaiškinimų, tačiau egzistuoja viena mokslinė teorija, kuri galėtų paaiškinti ežere gyvenančios pabaisos fenomeną.

Daugelis mokslininkų ir kitų ekspertų mano, kad esami įrodymai, pagrindžiantys būtybės egzistavimą, yra neįtikinantys, ir laiko pranešimus apie tai, kad Loch Neso pabaisa buvo pastebėta, gandais arba nesusipratimais, kai žinomi gyviai ar gamtiniai reiškiniai palaikomi Loch Neso pabaisa. Biologų nuomone, ežero ekosistema negalėtų išlaikyti net vieno tokio dydžio gyvūno, jau vien dėl maisto trūkumo. Kadangi gandai apie ją sklando jau kelis šimtmečius, manoma, kad gyvūnas arba labai senas, arba jų yra keli ir ten dauginasi. 2003 metais BBC bandė tirti ežerą naudodama sonarą, tačiau neaptiko jokių didelio gyvūno pėdsakų.

Škotijos nacionalinės turizmo organizacijos „VisitScotland“ duomenimis, Loch Neso ežere neva gyvenančios pabaisos, dar žinomos kaip Nesė, fenomenas Škotijos ekonomikai pritraukia milijonus svarų ir tūkstančius turistų, kurie tikisi bent akies krašteliu išvysti legendinį monstrą.

Priminsime, jog šių metų liepos pabaigoje Karališkoji nacionalinė gelbėjimosi valčių institucija (RNLI) įspėjo dešimtis tūkstančių žmonių, ketinančių šturmuoti Škotijoje esantį Loch Neso ežerą siekiant surasti neva jame gyvenančią mitinę pabaisą.

RNLI kelia susirūpinimą, jog socialiniame tinkle „Facebook“ ketinimą šturmuoti Loch Neso ežerą šių metų rugsėjo 21 d. išreiškė 18 000 žmonių ir dar 38 000 domisi šia galimybe. Pasak gelbėtojų, žmonės įspėti, jog ežero gylis siekia beveik 230 metrų, vidutinė vandens temperatūra siekia 6 laipsnius šilumos, o gelbėtojai neturi tiek pajėgumų, jog sužiūrėtų visus nuotykių ieškotojus.

Masinio paslaptingų vietų, kurstančių sąmokslo teorijas, šturmavimo idėja socialiniuose tinkluose išplito po to, kai dešimtis tūkstančių žmonių pareiškė ketinantys šturmuoti ypač slaptą JAV karinę bazę, kuri dar žinoma kaip 51-oji zona.

Pasak RNLI, skirtingai nuo JAV kariuomenės, ji neturi tiek išteklių, jog sukontroliuotų visus norinčius leistis į mitinės Loch Neso pabaisos paieškas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Anglija.today
Anglija.today
(2)
(10)
(-8)

Komentarai ()