Kokie vyrai yra patrauklūs moterims? Štai ką rodo daugybė tyrimų ir praktiniai patarimai, ką reiktų užsisakyti restorane  ()

Patrauklus (-i) ar nepatrauklus (-i)? Garsiausius žmonijos filosofus, mokslininkus ir realybės šou dalyvius nuo seno domina klausimas – kokie žmonės mums yra patrauklūs?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daugelis mokslinių tyrimų leidžia teigti – kai ieškome to vienintelio ar vienintelės, iš tiesų ieškome veido simetrijos arba idealaus liemens ir klubų santykio (moterims jis yra maždaug 0,7).

Tiesa, dalis kitų mokslinių tyrimai rodo – ar bruožai mums patrauklūs, priklauso nuo to, kokio ryšio ieškome. Pavyzdžiui, vieno tyrimo metu moterims vyrai su randais veide patiko labiau už kitus vyrus, jeigu su jais reikėtų turėti trumpalaikių santykių. Tačiau jie netiko ilgalaikiams santykiams.

Kito tyrimo metu ilgalaikių santykių siekusioms moterims labiau patiko barzdoti vyrai. Tokia išvada turėtų pametėti idėją randuotiems ir švariai nusiskutusiems vyrukams, kaip vienos nakties nuotykius paversti kažkuo trunkančiu ilgiau. (Jeigu visa tai skamba heteronormatyvu, taip ir yra – beveik visuose tyrimuose dalyvavo heteroseksualūs žmonės).

Jeigu du žmonės ieško ilgalaikės laimės, reikėtų aiškiai apibrėžti, kokių santykių jie nori, ypač jei žmonės jau yra draugai. Juk labai dažnai moterys klaidingai palaiko vyrų siunčiamus seksualinio susidomėjimo ženklus draugiškumo išraiška, o vyrai – atvirkščiai. Tai iš dalies paaiškina, kodėl vyrai daug dažniau nurodo jaučiantys trauką priešingos lyties draugėms nei moterys.

Reikalus dar labiau komplikuoja Virdžinijos ir Harvardo universitetų mokslininkų išvados, jog moteris labiausiai traukia vyrai, kurių susidomėjimas jomis yra... nevienareikšmiškas.

Taip pat pastebėta, kad vyrai turi labiau prognozuojamą (ir fizinį) apibrėžimą, kokia moteris jiems yra patraukli, negu moterys turi tokį apibrėžimą apie vyrus. Vieno tyrimo metu nustatyta, kad vyrai daugiau koncentruojasi į veidą, jeigu siekia meilės, bet daugiau dėmesio skiria kūnui, jeigu juos motyvuoja seksualinis potraukis.

Kitas tyrimas atskleidė, kad žmonės daugiau dėmesio skiria galvai ir krūtinei, jeigu siekia romantiškų santykių, tačiau domisi labiau kojomis ir pėdomis, jeigu kažkas yra „draugų zonoje“.

Jei tarp žmonių jau užsimezgė ryšys ir jie eina į pasimatymą, labiausiai tikėtina, kad jie vilkės kažką raudono arba juodo, ypač per pirmąjį pasimatymą. Ir tai nestebina: raudona spalva visus padaro patrauklesnius – tiek sau, tiek ir kitiems.

Tai, ką žmogus užsisako kavinėje ar restorane, ne mažiau svarbu. Mokslininkai nustatė, kad moterims labiau patinka vyras, jeigu jis valgo ką nors aštraus, o ne saldaus. Gėrimas taip pat gali padėti, tačiau ne visiems. Vieno eksperimento metu žmonėms patrauklesni atrodė tie žmonės, kurie išgėrė ne daugiau nei vieną taurę vyno, negu tie, kas visai negėrė alkoholio arba išgėrė daugiau nei taurę vyno. Veikiausiai taip buvo dėl to, kad žmogus atrodė labiau atsipalaidavęs arba patraukliai nuraudęs.

Žinoma, tikrasis žmogaus patrauklumas slypi jo viduje, tačiau kaip gali žmogų paskatinti pažinti tą savo vidinį patrauklumą, jeigu tavo klubai yra per siauri arba akys nesimetriškos? Pradžiai pradės raudoni marškiniai, taurė vyno ir šiek tiek karingo nusiteikimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(16)
(18)
(-2)

Komentarai ()