„Mes žadėjome, kad viską darysime kitaip – ir mes dar kartą įvykdėme savo pažadus“ - švedų „Polestar“ atidarė milžinišką automobilių gamyklą, pradeda „Polestar 1“ gamybą ir praneša kas laukia „Polestar 2“ elektromobilio (Foto, Video)  (2)

„Polestar“, „Volvo“ priklausanti įmonė, tik ką atvėrė savo naujosios gamyklos duris ir skelbia pradedanti „Polestar 1“ automobilių gamybą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kai prieš dvejus metus išgirdome apie „Polestar“ ir jų pirmąjį automobilį „Polerstar 1“, pats pavadinimas skambėjo gana keistai, nors automobilis buvo gana įdomus.

Dabar kompanija skelbia esanti pasirengusi gaminti hibridinį („plug-in“) automobilį, tačiau ateityje planuoja orientuotis vien tik į elektra varomus automobilius:

„Su Polestar 2 pasirodymu mes orientuosimės tik į vien elektra varomus automobilius ir niekada negrįšime atgal.“

Skirtingai nuo kitų užsienio automobilių gamintojų, kurie pradėjo Kinijoje gaminti savo automobilius, „Polestar“ planuoja savo transporto priemones gaminti ne tik Kinijos rinkai, bet ir eksportuoti į kitas rinkas.

Štai ką naujosios gamyklos atidarymo metu sakė „Polestar“ generalinis direktorius Thomas Ingenlathas:

„Čia, Čengdu, mes gaminame ne tik aukščiausios klasės hibridinius automobilius, mes sukūrėme įkvepiančią gamybos aplinką, puikią vietą dirbti ir apsilankyti. Tai puikiai atspindi Polestar prekės ženklą.

Mes žadėjome, kad pirmoji gamykla bus pastatyta 2019-aisiais, žadėjome, kad viską darysime kitaip – ir mes dar kartą įvykdėme savo pažadus. Tai yra be galo svarbus momentas [gamyklos atidarymas] visai Polestar komandai.“

Štai, kaip atrodo naujoji „Polestar“ gamykla:

„Polestar“ taip pat paskelbė, kad pradeda gaminti nedidelio tūrio „Polestar 1“ hibridą, kurio kaina sieks 130 000 – 150 000 eurų.

Su „Polestar 1“ galima bus vien elektra nuvažiuoti gana nemažą atstumą, kadangi jis turės 34 kWh baterijų sistemą, o tai yra labai retas atvejis tarp PHEV automobilių.

Kompanija pasidalino nuotraukomis, kuriose matyti, kaip gaminamas pirmasis „Polestar 1“ automobilis:

Planuojama, kad pirkėjai naujaisiais „Polestar 1“ automobiliais galės džiaugtis jau kitais metais. Tikimasi, kad gamyklos pajėgumai nuolat augs, tačiau joje „Polestar 2“ nebus gaminami.

Kompanija „Polestar 2“ automobilius kitų metų pradžioje pradės gaminti kitoje, Luqiao mieste (Kinija) esančioje gamykloje.

„Polestar“ teigia, kad „Polestar 2“ elektromobilis turės 78 kWh baterijų sistemą, kuri vienu įkrovimu leis nuvažiuoti apie 440 km ir palaikys iki 150 kW sieksiančią įkrovimo galią.

Skelbiama, kad pirmaisiais metais „launch edition“ versija turėtų kainuoti apie 59 000 eurų ir tai yra ženkliai daugiau, nei daugelis tikisi. Vėliau kainos mažės ir pradinė „Polestar 2“ kaina sieks apie 39 000 eurų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(30)
(5)
(25)

Komentarai (2)