Išradimas, kuris gali pakeisti plastiką: sukurta labai tvirta kompozitinė medžiaga, kuri tobulai suderina tvirtumą ir lankstumą, o svarbiausia, ji natūraliai suyra gamtoje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

AAA000 2019-09-26 11:06
------ plastikai irgi suyra, nes visi jie elementari organika. bet jie suyra PER LETAI. cia kazkokia sintetika gamina - aiskiai dirbtines kilmes - jos "naturalaus suirimo" greitis visiskai neaiskus. "panasus i voru silka" nereiskia, kad identiskas voru silkui. suirimo greitis gali kardinaliai skirtis, nes tiesiog gamtoje nebus prisitaikiusiu organizmu sitam "panasiam" junginiui suskaidyt. plastika, kai kurias jo rusis, kai kurios bakterijos irgi eda. nu bet neefektyviai. tokia "moksline kuryba" yra nieko neverti paistalai. turi kurt ir atitinkamas bakterijas - kurios sita nauja kompozita esant poreikiui suestu. taip sakant pasirupint ne tik pagaminimu bet ir utilizavimu iskart. o jei kis i rinka toki neisbaigta produkta - didelem baudom apdeliot tokius "kurejus" reikia. o ne isradeju medalius kabinet. nes cia ne mokslas. cia tik optimizacija verslo poreikiams. pasakius kitaip - elementari naujovisku siuksliu gamybos veikla. jokios ekologijos as cia neizvelgiu - net jei vienas komponentas ir naturaliai suyra. liks gi kitas, ir 99,9% tiketina kad ters aplinka.
amas 2019-09-26 12:48
Aš nesuprantu kam to suirimo reikia, tai tik pasunkina taršos lygį. Suyra dažniaisiai į mikro daleles kurios pasklinda nematomai ir kas iš to? Turėtu kurti medžiagas kurias butu galima panaudoti neribotą kartų kiekį. Arba kaip stiklas, nemanau, stiklas yra tarša, galėtu atrodyt negražiai, bet manau aplinkos niekaip neveikia.
Monochamus 2019-09-26 13:30
Į mikrodaleles suyra plastikas, kadangi beveik nėra mikroorganizmų, kurie tą plastiką apdorotų ir išskaidytų. Bet mediena nesuyra į "mikromedį", celiuliozę sėkmingai išskaido vos ne į pirminius cheminius elementus.
punktyras 2019-09-26 13:43
Kas dirbtinės kilmės? Voratikliais aplipę beržai? Rašo, suyra gamtoje ir mikroplastiko nelieka. Kažkokių nepagrįstų prielaidų pateikiate, o paskui užsiputojate dėl iš jų padarytų išvadų.
amas 2019-09-27 12:54
Kaip tai nelieka, o kas lieka, materija suskaidoma iki energijos ar kaip? Tai kad ne voratinklis, o cemikalas "panašus" voratinklį. Parašyta gi taip, kad panašus. Ar tu galvoji, kad pastatys vorų fermą ir juos melš? O dėl mikroplastikų tai yra pavyzdžių, kaip maximos maišeliai. Suyra, tik ta dalis kuri nėra plastikas ir lieka nematomos plastiko dalys iškurių by*is žino kas bus vėliau. Plastikas daugiau mažiau vizuali tarša. O va mikro plastiko dalelės chuj suprasi kas iš jų bus.