KTU sukūrė unikalią beprecedenčio efektyvumo šlifavimo technologiją: kaip nušlifuoti medžiagą, prie kurios prisilietę įrankiai sudyla akimirksniu?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

VirtualGadget 2019-10-27 12:38
Volframo karbidas naudojamas gaminant grąžtus, papuošalus, pramoninėse pjovimo staklėse, šarvamušėms kulkoms, įvairiems kitiems įrankiams. Volframo karbidas yra maždaug dvigubai tvirtesnis nei plienas. Dėl medžiagos kietumo, jos apdirbimui ir poliravimui ir galutinei apdailai naudojami tik didesnio kietumo abrazyvai (Abrazyvas - (lot. abrasio - nugrandymas) - kietos kristalinės smulkiagrūdės medžiagos arba milteliai, vartojami metalams, mineralams, medienai ir kt. medžiagoms šlifuoti, poliruoti.), tokie kaip kubinis boro nitridas ir deimantų milteliai ar diskeliai, ar kitokie junginiai.
punktyras 2019-10-27 13:28
Kas galėjo pagalvoti…
AAA000 2019-10-27 21:01
na yra be slifavimo pvz elektroerozija. irgi paveikia pavirsiu. arba pakaitinimas. o cia pasitelke vibracija. principas senai zinomas. suardyt galima ir garsu. ir chemiskai. ir daug kitu budu. nu ir kas is to?. demonstruokit pati irengini, kad tai praktikoje nasus procesas. o jie cia giriasi, kad didesni sluoksni nuims. o pacio irankio atseit sita aukstadazne vibracija nesuardys? jis tipo isliks nepazeistas? irodykit. cirkininkai kazkokie.
Paramotoras 2019-10-28 07:11
Tu gimiai silpnaprociu ar cia charakterio bruozas?
Sausis 2019-10-29 00:30
Ir vėl AAA000 ,,šovė" tokį perlą, kad net liūdna pasidarė... Žmogau, gal tu pailsėk nuo šito forumo, interneto ir aplamai kompiuterio. Išeik į kiemą, sugrėbk lapus. Leisk vėjui prapūst tavo durną galvą, gal tau tai kažkiek į naudą išeis...