Netikėtas NASA astrofizikės pastebėjimas - kitoje galaktikos pusėje gyveno dinozaurai  ()

Laikas yra sudėtingas dalykas, bet tai yra tiesa - mūsų dinozaurai gyveno kitoje galaktikos pusėje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei visą istoriją įsivaizduotume kaip vieną ilgą liniją, tai Kleopatrą surastume arčiau „Maxima“ tinklo atsiradimo, o ne Gizos piramidžių statybų. Tuo tarpu Oksfordo universitetas yra senesnis nei Actekų civilizacija. Šie paprasti faktai skamba labai keistai, bet yra teisingi. Kaip ir faktas, jog dinozaurai gyveno kitoje Paukščių Tako galaktikos pusėje.

Tai pastebėjo NASA astrofizikė Jessie Christiansen. Mat, Žemė sukasi aplink Saulė, o visa Saulės sistema - aplink mūsų galaktikos centrą. Atstumas tarp mūsų ir Paukščių Tako centro - apie 28 tūkstančiai šviesmečių, tačiau mes skriejame 828 tūkstančių kilometrų per valandą greičiu. Apskritai kalbėti apie atstumus ir greitį kosmose prasmės nedaug, tačiau žinokite, kad aplink Paukščio Taką apkeliaujame per maždaug 225-250 milijonų metų.

Triasas, mezozojaus eros periodas, prasidėjo maždaug prieš 251 milijoną metų. Būtent tuomet ir atsirado dinozaurai. Prieš 201 milijoną metų jie jau karaliavo Žemėje. Tai reiškia, kad kai dinozaurai vaikštinėjo drėgnos Žemės paviršiumi, mūsų planeta buvo kitoje Paukščių Tako galaktikos pusėje. Šį įdomų faktą puikiai iliustruoja Christiansen sukurtas filmukas:

Laikas yra neįtikėtinai sunkiai suprantamas dalykas, ypač kai nėra jokio atskaitos taško. Dinozaurai techniškai gyveno kitoje galaktikos pusėje, tačiau visatoje nėra „šios“ ir „anos“ pusės, kaip nėra ir viršaus bei apačios. Taigi, šis faktas geriausiai iliustruoja tai, kaip prastai mes suprantame laiko tėkmę. Ar žinojote, kad laiko tarpas tarp stegozauro ir tiranozauro yra didesnis nei tarp tiranozauro ir mūsų?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(70)
(17)
(53)

Komentarai ()