Net mokslininkai nesitikėjo išgirsti tokius „Žemės riksmus“ Saulės audrų metu: kas čia vyksta? (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

SaMaras 2019-11-20 23:44
„Šį spinduliavimą galima konvertuoti į garsą ir taip išgirsti, kaip Žemės magnetosfera reaguoja į Saulės vėjo gūsius“ jo.. girdim rentgeną, matom infragarsą.. o po to nusipirkę teleskopą iš aliexpreso stebimės, kodėl vaizdas „ne toks gražus ir spalvotas“ kaip kad iš huble'o
punktyras 2019-11-21 08:51
O kas čia tokie stebisi? Daugiskaita, taip suprantu, ne vienetinis atvejis? Prie teleskopų turėtų būti prirašyta „Vaizdas gali skirtis nuo matomų kosminiais teleskopais“?
SaMaras 2019-11-21 09:54
Na greičiau reikėtų rašyti „nuo to, kokias nuotraukas rodo NASA“ nes hublas spalvoto vaizdo nemato, naudoja įvairius filtrus ir tt, o tai ką matome žiūrėdami į tas gražias nuotraukytes yra gražus fotomontažas, kuriame gali ir ultravioletinis spektras „matytis“ ir dar bala žino kas..
punktyras 2019-11-21 11:44
Suprantama. Bet ką tai turi bendro su straipsniu, pasakojančiu apie pastebėtus iki šiol nežinotus Žemės magnetosferos ir Saulės vėjo sąveikos būdus? Tokio dažnio elektromagnetinių bangų mes nematome, tad jos paverčiamos į garsą, kad galėtume geriau suvokti.
Šaras 2019-11-21 12:15
Aš ir manau, kad tam tikrų duomenų interpretavimas, paverčiant juos kito tipo duomenimis, yra niekinis. Tuoj pamatysit straipsnį, kai kažkas paėmęs routerio traffico grafiką praleido jį per grotuvą ir parašė "Mokslininkai nustebo išgirdę kaip verkia maršrutizatorius, kai per jį siunčiamas nelegalus turinys.". Bullshit.
punktyras 2019-11-21 17:24
Manote, kad nematomų ir negirdimų duomenų pavertimas matomais ir girdimais, padedančiais išskirti ir pažinti procesus yra niekinis? Juk tiriamas elektromagnetinių bangų ruožas yra milijonus kartų platesnis už siaurutį regimų bangų ruoželį.
SaMaras 2019-11-21 18:49
Aš nesakau, kad tai blogai, aš sakau, kad tai netikslu.. daltonikui neskiriančiam raudonos ir žalios spalvos „pastumiam“ spektrą link mėlynos ir sakom, kad jam padėjom pamatyti žalią ir raudoną spalvas?
Šaras 2019-11-22 07:55
Tai tiesiog klaidina. Jei žmogus nesupranta tų dalykų, tai tikrai gali pagalvot, kad žemė skleidžia tokius garsus, ar kad kosmosas yra spalvotas. O jei supranta, tai tokios interpretacijos jam neįdomios. Labai geras palyginimas su spalvom vienu postu aukščiau.
punktyras 2019-11-22 18:47
Šiaip jau yra akinių, kurie būtent ir padeda daltonikams matyti visas spalvas, Youtube pilna tokių video, kaip šis: https://www.youtube.com/watch?v=V9nYSJLwXEI Bet čia labiau pagalba aklam orientuotis aplinkoje garsais. Iš esmės visus reiškinius aprašome skaičiais, funkcijomis, etc. Tačiau daug vaizdžiau tai atrodo, pavaizdavus grafiškai.