Ateityje taps taip karšta, kad gyventi Žemėje bus neįmanoma: ar yra išeitis?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vitalijus.lapėnas 2019-11-25 10:55
Kur tik žmonija nukeliaus, bus tas pats, kas dabar Žemėje. Žmogus niekada nepasikeis (remiuosi istorija), bus godus, pavydus, egoistiškas. Suraskit nors ir milijoną gyventi tinkančių planetų, net ir pasiekiamų, ir tas nieko neišspręs. Pirma išmokstam tvarkytis čia, tada jau mąstykim, kaip kolonizuoti kitas sistemas.
Arunas1948 2019-11-25 11:35
Noreciau bet jau nereikia.
Finalfour 2019-11-25 11:42
Godus, pavydus, egoistiskas - cia tik tau atrodo kad sios savybes yra blogis. Bet sios savybes padejo zmogui kaip rusiai tapti sios planetos valdovais. Tai nepakenks ir ateityje. Tokie kaip tu susinaikinima zmonijai zada dar nuo senoves Egipto laiku. Taciau sunys loja, karavanas eina. Man atrodo nuskridus i kitas planetas ir pasaulius, geriau buti agresyviam, verzliam, godziam ir egoistiskam, negu baltam ir pukuotam kaip kokiam krisnaistui. Nes ten gali susidurti nezinai su kuo. Tik kova ir konkurencija - tiek tarpusavyje, tiek su isores priesais visais lakais vede ir ves zmonija i prieki. Tai tiek.
Giedriax 2019-11-25 13:17
Agresyvumas ir egoizmas žmonijos istorijoje daugiau neigiamas dalykas nei teigiamas. Kiek milijonų ar milijardų žmonių pražudyta dėl visiškai absurdiškų priežasčių? Kažkas nužudė princą Ferdinandą? Sukelkime pasaulinį karą ir pražudykime dar keliolika milijonų! Kaimyninės genties religiniai įsitikinimai tik 99% sutampa su tavo genties? Skelbkime karą prieš tuos bedievius! Viduramžių miestiečiams reikia pramogų? Pavadinkime keletą moterų raganomis ir sudeginkime! Na visdėlto įdomu būtų pagalvoti, kokį išsivystymo lygį būtų pasiekusi žmonija, jei istorijos eigoje nebūtų dariusi nesąmonių
sub 2019-11-25 14:17
Tu rimtai, buvau geresnės nuomonės apie tave. Bet tu nusišneki, kokie mes valdovai, jei savo planetą baigiam prišikt tiek, kad dar n kartų užteks to šūdo kuopimo. Kova ir konkurenciją Lietuvos žmones nusiuntė į lagerius, tu už tai? Panašu, kad už tai. Tu esi pirmykštis žmogus, neandartalietis, kam tau tada civilizacija, atsisakyk visko ką gavai iš mokslo ir eik kovok, pasiimk lazdą, porą čigonų ir varyk su savo karavanu bl. Mes Žemei ęsame didesni parazitai už tuos, kuriuos naikiname savo namuose. Mes parazituojame, naudojame visus išteklius, iškasenas, dujas, augalus ir gyvūnus, kartais tiesiog vien for fun ir sako, kad visi karai, kiek žmonių buvo išnaikintą, kiek žemės užterštos, kiek miestų sugriauta, gyvenimų sugadinta, kurių daugelis net ne prie ko - FinalFour tai yra normalu, net gi siekimybė.
Monochamus 2019-11-25 14:20
Moraliniu požiūriu tu teisus, bet jei kalba eina apie žmonijos, kaip rūšies, tai agresyvumas ir godumas yra teigiamas dalykas. Net per abu pasaulinius karus žmonių populiacija didėjo. O didžiausias stimulas naujiems išradimams yra konkurencija, o ypač, jei ta konkurencija dar ne tik dėl pinigų, bet ir dėl gyvybės, kaip karo atveju. Pavyzdžiui už tai, kad naudojamies GPS ir skraidom į kosmosą galime "dėkoti" antram pasauliniam karui. Gal būt net ir už kompiuterius bei daugybe kitų kasdienių patogumų jei ne visiškai, tai bent jau dalinai yra susiję su karais/ruošimuisi karui. Manau, kad jei žmonija būtų pacifistais hipiais, tai technologijom būtų nedaug nutolusi nuo primityvių laukinių.
Monochamus 2019-11-25 14:52
Tu kalbi iš moralinės pusės ir tau neprieštaraus dauguma nesociopatų žmonių. Bet jei atsiribosi nuo graudžių jausmingų coelho paverkšlenimų, tai karai buvo mūsų, kaip rūšies progresas. Gal šiuo metu, kai kariaujame ne su pagaliais ir lankais, o atominėm bombom, tai sutinku, kad karai yra pernelyg didelis balansavimas ties susinaikinimo riba ir esu už tai, kad žmonijai nereikia karų jau ne vien iš moralinės pusės. (Tik žinoma čia utopinės naivios svajonės, bus karai kol egzistuos religijos ir tokios radikalios ideologijos kaip komunizmas) Bet visiškai nesutinku, kad žmonės be karų būtų pasiekę tą lygį, kokį dabar esame pasiekę. Ir gal apseikime be pasakų apie "parazitus", ne vaikų darželis čia. Ar gal turi oficialų planetos Žemės raštą, kad jai reikia visų resursų? Kol kas faktai labiau sako, kad mūsų planetai Žemei labiau pofig yra tiek nafta, tiek dujos, tiek apskritai mes bei visa žmonija ir gyvūnija. Rūpinimasis ekologiją yra taip pat egoizmas - tai yra bandymas gerinti SAU sąlygas, būtent SAVO, nes mums bus prastokai gyventi, kai oras bus nuodingas, o mūsų maistas - augalai ir gyvūnai bus išstipe. Visi tie "teršalai" juk yra tik mūsų, kaip žmonių subjektyvus vertinimas, kai kuriems dumbliams, mikrobams tie teršalai gal yra pats didžiausias skanėstas. Globalinis atšilimas irgi ne visom rūšim pražūtingas, šilumamėgėm rūšim bus didžiausias rojus tas atšilimas. Bet mes juk ne dumblių gerove, ne žiurkių, ne skėrių gerovę rūpinamės, o būtent SAVO! EGOISTAI! Ir tik neriekia sąpalioti apie "motules Žemes" ir "parazitavimus".
sub 2019-11-25 15:57
Nusišneki. Tau skanus šūdas? Rimtai, skamba taip lyg šūdas tau būtų skanus. Čia mano toks subjektyvus vertinimas, gal būt tai tau yra pats didžiausias skanėstas.
Monochamus 2019-11-25 16:31
Žinoma, kad MAN nėra skanus, bet skanus skarabėjams ar dar tūkstančiams įvairių gyvių rūšių. Tai savo nešikimą gatvėje prašome ir akcentuoti tuo "MAN", "MUMS". Būtent nešikdami ar susirinkdami savo šūdus mes "rūpinamės savo sėdimąją", nes mums mūsų šūdai nepatinka, o ne kokiai ten Žemei, Dievui. Ir neriekia čia tik apsimetinėti kažkokiais altruizmais ir planetos gelbėtojais, gelbėjame tik patys save, o ne Žemę. Mėšlavabaliai liūdi kai susirenki savo šūdus.
Finalfour 2019-11-25 17:09
SUB, esi tas tipiskas madingas ekologisku supermamyciu atstovas. Tu net mano posta suvokei tiesmukai, tarytum as skatinciau karus ar zmoniu vezimus i sibira. Tau su teksto suvokimu nekazka. Paaiskinu - nei vienas neesame uz tai, kad zmones butu zudomi, kariaujama, ir kitaip daromas blogis. Bet faktas yra tas, ir ne as ji sugalvojau, kad tai progreso kaina. Gerai rase tau, jei ne karai, ne tie milijonai zuvusiu, tu net neturetum dabar kaip komentara parasyti, nes kompo neturetum. Esi naivus, jei galvoji, kad be konkurencijos imanoma kazka sukurti. Net tie taurus mokslininkai, kuriantys tarkime vaistun nuo vezio - tu net nenorek zinoti, kokia nuozmi konkurencija vyksta tarp ju, tarp skitingu laboratoriju, patentu ir t.t. Taip, jie vienas kito nezudo. Bet patikek, kiek yra budu konkuruoti kitaip. Ir tie budai su tavo moralinem dogmom tikrai nepatiktu tau. Tu esi teisus moraliskai. Bet sia planeta i prieki varo ne morale. Ji tik salia. P.S. O jei skaitai kad zmonija parazitai, kuriuos reikia naikinti, tai gal pradek nuo saves. Kelintam aukste gyveni?
Shinigami 2019-11-25 19:55
Aš jau seniai priėjau išvados kad VISI žmonės yra savanaudžiai, godus ir save sureikšminę. Kad net paimkime tuos kurie yra už žmogaus teises ir laisves. Jie pastoviai rėkia, kad Š.Korėjoje ar kitose valstybėse yra pažeidinėjamos žmogaus teisės ir laisvės. Bet realiai, Š.Korėjoje nėra pažeidinėjamos jokios žmogaus teisės, nes ten žmogus jokių teisių neturi, tai kaip jas galima pažeisti? Bet kokios žmogaus teisės ir laisvės yra įstatymais ir konstitucija nustatytos taisyklės ir nieko daugiau. Š.Korėjos konstitucijoje ir jos įstatymuose žmogus neturi tokių teisių ir laisvių kaip vakarų valstybėse, todėl Š,Korėja jų ir negali pažeidinėti. Bet žmogaus teisių gynėjai yra tiek save sureikšminę, kad galvoja, jog žmogaus teisės ir laisvės jiems yra kaip fizikinis dėsnis kuris visoje visatoje yra vienodas ir nenuginčijamas. Pav. demokratija. Pas musulmonus bandė įvesti demokratija, nes teigė, kad ten gyvenantis nori demokratijos. Bet tokių atvejų, kas tada ten šaudosi ir sprogdinasi jau ne vienerius metus, jei visi norėjo demokratijos? Greičiau iš savanaudišku paskatų demokratai dėjo ant milijonų žmonių kurie nenorėjo jokios demokratijos ir jėga pradėjo ją ten vesti. Dėl ko žuvo šimtai tūkstančių žmonių, po pasaulį nusirito terorizmo bangos ir t.t. Viskas dėl savanaudiškumo ir savęs sureikšminimo. Lygiai tapati situacija ir su ekologija. Visi žaliūkai verkia kaip žemei bus blogai, kaip nyksta gyvybės įvairovė. Bet realiai nuo gyvybės atsiradimo jau išnyko 99,9% gyvybės formų, bet vis tiek pasaulyje pilna skirtingų gyvybės formų. Tai rodo, kad gyvybei žemėje absoliučiai nusišvilpt ar kažkokios rūšys išnyks ar ne. Vienintelis kam tai gali rūpėti yra žmogus. Žemėje buvo daug didesnė temperatūra nei yra dabar ir daug žemesnė temperatūra nei yra dabar ir tai keitėsi ne viena ir ne du kartus, bet žemei nusišvilpti ant to. Vienintelis kam gali būti blogai yra žmogus. Bet žalieji rėkia, kad blogai ne žmogui, o žemei. Taip yra tik todėl, kad jei blogai būtu tik žmogui, tai žmogus paprasčiausiai galėtu investuoti pinigus į technologijas kurios jam leistu prisitaikyti prie kintančių sąlygų ir visiškai ignoruoti ekologija. Žmonijai (ne žmogui) taip pat jokio skirtumo ar klimatas keičiasi ar ne. Bet žaliūkai gasdiną išnykimų, nors realiai žmonijai išnykimas absoliučiai negresia. Žmogus su savo technologinėmis žiniomis gali prisitaikyti prie bet kokių sąlygų. Žinoma, ne visi, vietoje 8 milijardu liks 1 milijardas žmonių, bet žmonės niekur neišnyks. Čia kaip Hofkinsas gasdino kad atskris ateivei ir išnaikins visus kurie nesutinka su JO moralinėmis nuostatomis.
AAA000 2019-11-25 20:16
ne konkurencija viska varo. pats tu labai naivus. viska varo atlygio ir naudos troskimas. o konkurencija yra tik salutinis efektas - kai resursas ribotas. tada ji logiska - kad gautu efektyviausiai naudojantys. ir cia konkurencija naudinga. kai resursas begalinis - konkurencija is esmes net zalinga. tokiu atveju turetu but parazitavimo bendradarbiavimas. pvz zmonija pilnai pajegi pasirupint savo energetiniais poreikiais. bet ivedinejami kazkokie debiliniai ribojimai... taupyt kokia nors elektra... taupyt reikia svaru vandeni, zemes valdu dydzius, visuomenes galimybiu isteklius ir t.t. kas yra baigtiniai dydziai. arba jei resursas neatstatomas. ar sanaudos atstatymo labai dideles. ar turi tendencija smarkiai didet zenkliai pereikvojant. ribot del ribojimo ir ivedinet konkurencija dirbtinai yra visiska nesamone. didziausia nesamone Lietuvoje yra pvz centralizuoto sildymo tiekeju saugojimas. cia Lietuvai duoda po kokius 2-3 milijardus euru nuostolio kasmet. sita valdzios tesiama nesamone jau 30+ metu. jei sugriaut centralizuota sildyma (leist pabegt centralizuoto sildymo vartotojams i rinkos salygas) - isivyrautu modernesni sildymo budai. pvz kondicionieriais , oro sildymo sistemomis, elektra ir pan. gal kazkur ir liktu centralizuotas sildymas - bet jis turetu konkuruot ir irodinet - kad konkurenciskas. turetu tada numusinet paslaugos kainas - jei vartotojai galetu laisvai RINKTIS. o dabar importuojam kura, ar miskus masiskai pjaunam, kad neefektyviai sildytumemes ir dar globalini atsilima skatinam o durneliai galvoja kad ant automobiliu reikia pult. nes "co2 gamina" garaze rudydami kazkokie "seno" autoparko lavonai o kad centralizuota sildyma valdzia "globoja" ir taip tersia pasauli kelis kart daugiau nei visi LT auto kartu sudejus - tai durneliams pofig... juk neraso apie tai sudasklaida... ekologai blyn pradziai skaiciuot ismokit ir bent buhalterini lygi isisavinkit - kas realiai LT skatina globalini atsilima daugiausiai. - nes net iki jo netempiat sitoj diskusijoj... juk jum iteigta - kad biokuras - tipo "neutralus" ir automobilius apmokeje del co2 - GALBUT kelis medzius pasodinsim jei sirskienei kokiai gera menulio faze bus ;0 o kad sildymui ispjausim 100 kart daugiau situ paciu medziu (kasmet!!!) - POFIG - ANE?
sub 2019-11-26 10:37
Taip aš šiek tiek naivus, bet ne tipiškas madingas ekologisku supermamyciu atstovas, toli gražu. Pats nemėgstu supermamyčių, bet nesu ir radikali priešingybė, kaip kai kurie, kas irgi nėra gerai. Tiesiog parašiau taip, kaip viską suprantu. Žmonės labiausiai pakenkė planetai, nesvarbu kiek kokių šalčių ar karščių buvo, kiek gyvūnų rūšių išnyko ir atsirado, niekas taip neeksploatuoja žemės, kaip žmonės. Be stichinių nelaimių, kaip ledynai ir dangaus kūnų kritimas, žmonės padarė daugiausiai žalos visiems, įskaitant pačius žmones, gamtą, gyvūnus. Jei nesutinkate, patys ęsate naivūs. Aš neteigiu kad namų neliks, aišku kad neliks po 6 mlrd. metų kai saulė padidės tiek, kad nupūs atmoferą ir iškaitins vandenynus. Aš kalbu apie tai, kad mums, žmonėms, netinkama aplinka gyventi žemėje gali tapti bet kada, nereikai laukt tų 7 mlrd. metų. Ir patys dėl to būsime kalti. Ir jei toliau pinigai bus pirmoje vietoje, visa kita liks antroje, akip žmonių teisės ir laisvės, ekologija, šalių santykiai, skurdo ir elito balansas. Bet labai nesiplėsiu. Iš dalies pritariu jūsų visų surašytoms mintims, gana tiesmukiškai viską parašiau ankščiau. Monochramus, gal su tuo š per daug sau leidau, bet norėjau tau parodyti, kad tokie teiginiai, kaip "galbūt mūsų teršalai yra didelis skanėstas dumbliams ir bakterijoms" yra visiškai vienodas teiginiui "galbūt tau patinka valgyt š". Aš to nzn, kaip ir tu nzn kas patinka dumbliams ir bakterijoms. Gal būt tu teisus, gal jiems tai delikatesas, bet kaip tu patvirtinsi tokį teiginį? Shinigami, galbūt musulmonai norėjo tokios demokratijos, kokios niekada ir nebūtų gavę? Nes niekas nenorėjo jiems duot tos demokratijos, jiems norėjo parduot ginklus ir paimt bbrangias iškasenas. Vietoj demokratijos juso suskaldė, gavo karą, milijonus emigrantų, sugriautus miestus, nes kažkam tai buvo biznis, JAV ir Rusija, tarkim? Nemanai? Man kuo toliau, tuo labiau JAV taikos misijos atrodo kaip biznis. Dabar dėl ekologijos. Visi žaliukai verkia, nes mato kokia pilka kvailų žmonių minia ir kaip jie elgiasi. Vartotojiška visuomenė. Jei tu matytum blogus padarinius gamtai, plastiko salas vandenynuose, išsiliejusią naftą, šiukšlių kalnus ne tik mieste, miške bet ir prie vandens telkinių - ar tu tylėtum? Aš tikiu jog ne. Tiesiog nesi tiesiogiai susidūręs su tuo siaubu. "Vienintelis kam tai gali rūpėti yra žmogus." - tavo žodžiai. Tai ir būkime tais, kuriems rūpi, o ne tais kuriems vienodai, svarbu pinigų yra. Žmonijai jokio skirtumo ar klimatas keičiasi? Kol gyveni Lietuvėlėj, šiauriniam pusrutulyje, gal tau taip atrodo. Pakeliauk blemba, pamatysi daugiau. Žmogus negali taip prisitaikyti prie klimato, kaip tu įsivaizduoji. 10 laipsnių šilčiau pietuose ir jau labai sunku išgyvent. Kad žmonės išliks tikiu, kad prisitaikys tikiu, bet geriau jau daryt išvadas dabar ir kažką keisti, kad liktų ne 1 mlrd. o tarkim 5 mlrd. FinalFour kaip ir minėjau, aš nesu tas tipiskas madingas ekologisku supermamyciu atstovas. Aš tiesiog visada žiūriu plačiau, ne tik savo užpakalio. Kaip man tie "kaip būtų, jeigu būtų" nepatinka. Niekas to nežino ir nesužinos. Bet remiantis istorija, tu iš dalies teisus. "Esi naivus, jei galvoji, kad be konkurencijos imanoma kazka sukurti." Klysti, visiškai neteisinags teiginys. Be konkurencijos viską galima sukurti, be konkurencijos gamintojai, vartotojai ir kiti ekonomikos subjektai negalėtų varžytis dėl rinkų, prekių ir kitų išteklių. Bet kūryba niekaip nesusijus su konkurencija. Taip aš esu morališkas, bet planetos niekas nevaro į priekį. Ji pati sukasi, nes priklauso nuo kitų dangaus kūnų traukos. Aš skaitau, kad žmonės yra parazitai, nes jie teršia savo namus - Žemę. Žudyti jų nelinkiu, nuo savęs nepradėsiu, nes manau esu mažesnis parazitas nei kiti. Be to, su šiais aprazitais reikai kovoti kitaip - šviečiant, ne naikinant. "Kelintam aukste gyveni? " - Pirmam. Kaip tai susiję su tarša?
Monochamus 2019-11-26 12:17
yra vartojama. "Nevartotojiška" Sovietų sąjunga ekologinių katastrofų sukėlė dar daugiau nei vartotojiškos kapitalistinės šalys. Ar papuolu į tavo supermamyčių forume susikurtus stereotipus apie tuos niekšus "egoistus vartotojus"?
sub 2019-11-27 14:07
O man rūpi, kad ne tik aš kvėpuočiau geru oru, man rūpi kad nesudegtų miškai, man rūpi kad neišsektų upės, kad liktų gyvunijos šiame ir taip pilkame pasaulyje.
Monochamus 2019-11-27 14:14
, kurio išlikimui yra būtini miško gaisrai? Kaip dar milijonai kitų organizmų, kurie prisitaikę prie tokios aplinkos, kuri neįeiną į tavo "žemės saugojimo" apibrėžimą? kodėl vienos gyvybės yra "lygesnės" už kitas? Pasodinai 50 medžių? Kodėl manai, kad tie 50 medžių yra objektyvus gėris, o ne pieva be medžių? Nepagalvojai apie pievinę augaliją ir gyvūniją, kuriai tavo pasodinti medžiai apsunkino ar net sunaikino gyvenimo sąlygas? Kaip tik va šiandien pasirodė straipsnis kaip "parazitai" žmonės plikai nupjovė visus augalus vienoje saloje ir paliko tik tuščią smėlėtą dykynę. http://www.birdlife.lt/uzbaigti-nemuno- ... emuno-salo Oi, tiesa, tie "parazitai žmonės" yra ornitologai, o taip darė dėl to, kad rūpinasi nykstančiais paukščiais. Aš beje per gyvenimą esu nupojvęs mažiausiai 50 jaunų medelių dėl tokių pačių priežaščių: rūpinuosi nykstančių gyvūnų išsaugojimu - vabzdžių, paukščių ir augalų rūšimis, kurių išlikimui didžiausia grėsmė šiuo metu yra pievų ir dykynių nykimas. Panašu, kad jei mokykloje lankei biologijos pamokas, tai per jas miegojai.
sub 2019-11-28 10:12
Jo, pamiegodavau per įvairias pamokas, ar tai keičia ką nors? Manai, kad pramiegojęs kelias pamokas, nebesuprantu nieko apie biologiją, geografiją, istoriją ir t.t.? Ar tu visus dabar vertini pagal mokykloje įgytas žinias? Ar tu bandai pasirodyt, kad tu protingesnis. Man netrukdo, gali manyt, kad tu protingesnis, esmės tai nepakeis. Tu suveli viską į vieną krūvą ir tada jau sunku diskutuoti apie kažką išeilės. Tai kas geriau, nupjaut 50 medelių ar juos pasodint? Kas didesnę žalą daro, kas daugiau naudos duoda gamtai, ne žmogui? Miškai taip pat retėja, kaip ir pievos ar dykynės. Prie ko tie ornitologai? Bet tu vėl paversi mano nuomonę į teiginius, kad aš nepagalvoju apie vieną ar kitą, apie ką jau tu spėjqai pagalvot, kad aš rūpinuosi tik kažkuriom gyvūnų rūšim, bet ne visom. Vėl tu tempi temą nuo pagrindinės minties, kad žmonės yra didžiausi teršėjai ir tai kenkai visiems. Man rūpi visuma, ne kažkokia tai tiksli rūšis, o visuma. Žmonių sukelta tarša naikina visuma. Gal kelioms rūšims patinka karštis, gal kelioms rūšims patinka atliekos, bet tai nekeičia fakto, kad žmonių sukeltos pasekmės, kenkia visumai, ne tik pačiam žmogui. Taip, pagoooglinau, ar tai blogai? Ar turėčiau viską atsimint, kas ką kur kada mokė mokykloje?
Arunas1948 2019-11-28 10:49
O Rusija netveria dziaugsmu kad syla pasaulis, 300 km pasistumejo ju dirbamos zemes link siaures, ko gero ateis laikas prasysimes atvesti i Rusija.
sub 2019-11-28 13:46
Kodėl į trečio pasualio šalį Rusiją, jeigu turime draugiškesnių valstybių, kur taip pat ne ką šilčiau?
Monochamus 2019-11-28 21:04
(būtent žmonių, o ne dublių ir kitų mano vardintų) turėtų palankesnes sąlygas. Ornitologai prie to, kad daviau tiesiog pavyzdį, kad rūpinimasis bioįvairovės išsaugojimu yra kiek sudėtingesnis reikalas, kad norint išsaugoti bioįvairovę reikia ne vien sodinti, bet ir pjauti, kartais net padegti. Kad nėra šiame pasaulyje nei objektyvaus "naikinimo", nei objektyvaus "saugojimo". Kad ir ką bedarytum visada kažuriom rūšim padedi, kažkuriom kenki. Net ir tokie veiksmai, kuriuos dauguma laiko kaip teigiamus, pvz medžių sopdinimas ar kokios nors rūšies didelis saugojimas vis tiek kažkurių rūšių požiūriu yra naikinimas. Juk ne vakuume miškus sodiname, miškus sodindami sunaikiname kažką, kas buvo toje vietoje iki miško. Taip pat miškus iškirsdami mes ne "gamtą sunaikiname", o tiesiog vieną biotopa pakeičiame kitu. Jei vis dar nedaeina ką rašiau ir norėsi toliau rašyti koks esi altruistas ir rūpineisi bendrai "gamta/planeta/visuma" ir tie "žmonės šlykštūs egoistai parazitai" tai geriau neatrašinėk, o dar kartą perskaityk kelis kartus mano postus, kas neaišku pasigooglink, pasiskaityk wikipedijoje... Jei vis tiek nedaeis, tai užuojauta.