Naujoji Pangėja (Konkursinis straipsnis)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Monochamus 2019-12-10 12:23
Tekstas gražus, pastaba tik, kad kai kalbama apie gyvūnus/augalus, praverstų moksliniai (lotyniški) pavadinimai. Taip pat, jei nėra lietuviško pavadinimo, nėra rekomenduotina versti pažodžiui anglišką (ar kitos kalbos). Kiekviena šalis savaip vadina gyvūnus/augalus, pvz tą pačią kanadinę audinę jei pažodžiui versti iš anglų kalbos, tai būtų "amerikietiška audinė". Gyvūnų/augalų lietuviškus pavadinimus tvirtina VLKK. Dabar tokios straipsnyje minimos rūšys kaip "rožinė vilko sraigė" realiai nieko nesako. Reikia lįsti į google ir ieškoti, o radus neaišku ar rasta informacija tikrai apie tą rūšį, kurią turėjo omenyje straipsnio autorius. Jeigu būtų pateiktas mokslinis pavadinimas, pvz ) tėvynė Kinija, teoriškai iki Europos galėtų nukakti ir pats vabalas žemės keliu, tačiau to natūraliai nepadaro - susiduria pakeliui matyt su įvairiom natūraliom kliūtim, užimtom ekologinėm nišom ir t.t. Bet va kai kartu su medeliais atvežė į Europą, čia jau šis vabalas neturi jokių priešų ir išplito, sukeldamas didžiulį galvos skausmą Europos miškininkams.
jordanbn2 2019-12-10 20:32
Galiaisiai žemėje liks viena kiečiausia rūšis sraigių. Kieciausia rušis medzių ir kieciausia zole. Nors ir ne naudibgiausia. Taip pat kieciausia zuvis ir kieciausias laukinis gyvunas
AAA000 2019-12-11 11:13
ne kieciausi islieka. islieka visos maitinimosi grandines gyvybes rusiu atstovai, kur sedi ant didziausio butinojo maisto resurso. nunyksta visokie unikumai.