Dabartinis deguonies kiekis Žemėje - tik laimingo atsitiktinumo pasekmė? Štai ką rodo naujas tyrimas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

AAA000 2019-12-25 14:21
taigi cia aisku savaime, kad deguonies kiekis Zemeje - ilgalaikio augalu tipo gyvybes veiklos poveikio isdava. jie ir sukuria. net globaliniai kataklizmai tegali tik sutrikdyt deguonies palaikymo mechanizmo balansa. bet jie negali momentaliai pakeist deguonies kiekio. ir padidejes co2 kiekis manau tik aktyvuoja agresyvesnes augalu formas. ypac paprastasias ir pirmuonines visokias. dumbliai, samanos ar fitoplanktonas ten visoks. sitas straipsnis bent jau teisingas save esme manau - isskyrus pradzia - kur "didziajai gyvybes daliai...". deguonis grynam pavidale nereikalingas augalijai - o ji esmine gyvybes dalis. visa gyvunija yra is esmes nisines-antraeiles reiksmes gyvybes formos - tame tarpe ir bezdziones (mes). taip pat patiko su tais cheminiais ciklais, kad nors paminejo kad jie yra NET KELI - galetu sita dali placiau prasviest. nes ufonautam cia manau visiska naujove butu --------- o ziuriu minusu kazkokie ufonautai uzdejo straipsniui idomu del ko? gal per sudetingai info aprase?
Heksogenas 2019-12-25 20:34
Tavo žiniai augalai be deguonies iškart žūtų..
AAA000 2019-12-25 21:15
patikslink pasakyma deguonis tik cikle dalyvauja ir as sutinku kad jis yra butinas, bet kokiu konkreciai aspektu "iskart zutu"? jei patalpa privarysi gryno deguonies, tai irgi tavo ziniai augalai iskart zutu..
Heksogenas 2019-12-25 21:41
Teko girdėti kad augalai kvėpuoja?Šitas procesa dieną atsveria deguonies gamyba iš foto sintezės. O naktį deguonies negamina o jį vartoja kad išlaikyti gyvybinius procesus oksiduoja susintetintas cukrus ir taip gauna energija. Taip pat parazitiniai augalai itariu daugiau suvartoja nei pagamina, bet čia nuo rūšies ir parazitiskumo lygio priklauso... 100 proc deguonis bet kam nuodingas, kas gyvas, nieko čia nenustebinsi šituo faktų.
iPienius 2019-12-26 10:39
didesnis deguonies kiekis atmosferoje nelabai imanomas/ilgai neisliktu, nes didejant deguonies kiekiui daznetu misku gaisrai, todel liktu maziau augalu, kurie ji gamina
AAA000 2019-12-26 17:08
jei ten dalis deguonies dalyvauja gliukozes oksidacijoje - nereiskia kad kvepuoja aktyviai. cia tiesiog vidiniai cheminiai mainai kazkokie. deguonis daug kur dalyvauja. kiek skaiciau - kazkuriais etapais deguonies buvo zenkliai daugiau. deguonies lygis laikesi ties riba, kai savaime uzsiliepsnoja. o dabar tiesiog kazkoks papildomas faktorius yra. faktas tik tas - kad palaiko butent augalai. ir tik augalai. o gaminimo greitis yra gana letas. kiek skaiciau atsinaujina pilnai per kelis tukstancius metu - VISAS KIEKIS! taigi teoriskai pazeist deguonies kiekio proporcijas poros simtmeciu uztektu ir fiksuotu bent procento pokyti. o lygis juk nekinta! vadinas tiesiog kazkokios kitos - senesnes augalijos rusys pasijungia ir kompensuoja. kokie nors dumbliai masiskiau pasidaugina su maziau sudetinga fotosinteze. taigi joks cia neatsitiktinumas manau... o labai griezta priklausomybe.
immortallt 2019-12-28 00:49
Na augalai išskiria daugiau deguonies, nei sunaudoja naktį. Balansas yra augalų išskiriamo deguonies, suvartojimo ir jų dalių SUPUVIMO. Šiaip juokinga man kai pradeda ginčytis apie nuodingumą kažkurių medžiagų. Pvz., H2O, būtinas išgyventi ir nuodingas didelėmis dozėmis. Apie 28l išgerto vandens gali baigtis mirtimi. Kalis būtinas gyvybei, bet 2,5g vidutinio sudėjimo žmogui gryno kalio ir kris negyvas. Ir šiaip ginčytis apie kažką išgryninus imant principą, kad viskas juoda arba balta yra mažvaikiška. Pasaulis sudėtingesnis.