Netikėtas mokslininkų atradimas - tai maistas, o ne sėdimas gyvenimo būdas storina vaikus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Pompa 2019-12-25 02:34
Antsvorį lemia kalorijų perteklius. Straipsnis apie tai, kas jau seniai visiems turėtų būti žinoma.
punktyras 2019-12-25 10:06
Bet tokia geležinė logika nenaudinga šmaisto ir šgėrimų gamintojams, kurie judėjimo ir sporto trūkumą įvardiją kaip vienintelę nutukimo priežastį ir kurie stengiasi formuoti tokią visuomenės opiniją.
AAA000 2019-12-25 14:09
as manau siektiek sudetingiau viskas. maisto kokybe dabar yra sudinesne. atskiestas dabar maistas visokiais imitatoriais-pakaitalais. ir valgytojai gauna perteklines kalorijas ne savo noru. nes organizmas reikalauja visokiu trukstamu medziagu - kuriu dabartiniam maiste per mazi kiekiai. ar tiesiog net nera. nutukimas pagal mane - tai neproporcingos sudeties maisto persirijimas. sporto kai kurios rusys nutukima net paskatina bet jei mazai judesio - raumenynas bus silpnas. ir tiesiog - jei kokybiskai maitinsiesi, galbut busi ir nenutukes - bet mazai pajegus fiziskai zmogus. neraumeningas ir silpnas. vertint reikia manau ir fizini pajeguma. ne tik nutukimo laipsni. o ne ten kazka kaltint neaisku kuo... maisto kalorijos - aplamai skaiciavimo budas skirtas idiotams... (siuo atveju idiotais as laikau tuos, kurie siekia per didelio supaprastinimo laipsnio ten, kur tai jau zalinga. su maistu va cia tas ir vyksta)
Berserkas 2019-12-25 15:35
Na, priklauso dar ką laikai sveika maitinimasi. Tarkim ten 2g ar net 3g baltymų kūno kilogramui gaunat iš gyvulinės kilmės produktų būtų pagal viska nesveiką. Taip pat labai sudėtinga suvartoti tiek iš augalinės kilmės produktų, valgant pupeles tie baltymai net nesiskaitysis kol nebus visų nepakeičiamų aminorūgščių, kas reiškia, kad reikia vartoti skirtingus augalinius produktus, kuriuose bendrai būtų visos nepakeičiamos amino rūgštys. Ir, kad tiek suvartoti ir būtu maždaug proporcingai, čia turi nesveikai daug laiko skirti maisto gaminimui, pasirinkimui. Negi valgysi tuos pačius keturius augalus kiekvieną dieną metų metus. O dar ir pakankamai ir energijos reikia susirinkti, o kur dar kitkas. Tiesiog paprasčiau išauti mėsos - baltymams, grūdinių produktų - angliavandeniams. Visgi ne baisiai riebus maistas ar ne vien cukrus. Aišku riebalai ir cukrus nėra blogas pasirinkimas, bet riebalus ilgai virškina, o cukrus nors suteikia greitai energijos, tačiau dažnai vartojant labai nesveika. Berods buvo straipsnis, kad visokių maratonininkų, dviratininkų dantys būna blogos būklės nors ir gerai prižiūrimi. Nes tuose maratonuose vartoja cukraus skystalus su elektrolitais. Nes gaunant energiją iš kitų šaltinių, visą bėgimo, važiavimo etapą maistas pasiliktu skrandyje ir galiausiai apsivemtum. Dar pridedant visokius vartojamus nelegalius preparatus sporte. Todėl prof. sportas nei truputį nėra sveikas. Ir netgi jeigu nori pasiekti gerų rezultatų, vis vien teks valgyti tokiais kiekiais kas bus laikoma nesveika. Nesveika yra valgyti ir labai sausai (turiu omenyje, kad mažai angliavandenių, palyginus mažai riebalų), su daug baltymų maistą. Arba kaip visi tie "sveikuoliai" instagraminiai sportininkai kur propoguoja sveika gyvensena, bet patys nesveikai sudžiuve, aišku su geru raumenų tonusu, tačiau pabėgs intensyviau 5km nepavalge cukraus tai ir nualps vietoje. O kai būna uždaryti narvelyje, sporto salėj, tai ten tiek ir užtenka suvartoti energijos. Tačiau labai toli nuo realiai sveikos gyvensenos. Be to nesakau, kad sporto salė (ten kur yra svoriai, treniruokliai) blogai, tiesiog juokinga iš ten tokių.
conjurer 2019-12-25 16:18
Gal statistiškai tarp vaikų nedidelis skirumas, bet ilgas aktyvus sportas tikrai naudoja daugiau kalorijų. Mokykloje būdavo tokie uždaviniai, paskaičiuoti valties greitį, pagal jos akseleraciją, ir upės tekmės greitį. Manau tie uždaviniai labai panašūs, į kalorijų skaičiavimą, nes jų atsakymai niekada nebus tikslūs dėl didelio kiekio kintamųjų, kurie lieka neįtraukti į sprendimą, pvz upės vingiai, gylis ir plotis, įtakojantys sraunumą konkrečiose vietose, etc. Su kalorijom irgi taip tiksliai nepaskaičiuosim, bet ir grubiai skaičiuodami būsime apie 90% teisūs, ko užtenka. Kita vertus galime viską tiksliau paskaičiuoti, bet tas kainuoja daugiau nei įvesti kelis skaičiukus, reiks nuolat matuoti daugybę dalykų vykstančių organizme, ir naudoti tam papildomą įrangą, kuri bus pajungta prie kūno visą parą. Taigi jei nori 99% tikslumo, gali išleisti tam kelis šimtus eurų, bet man užteks 90% nemokamai. Beje nėra maisto kalorijų, yra tiesiog kalorijos, ir amerikonai kurie nemoka SI sistemos priešdėlių.
AAA000 2019-12-25 16:38
berserkas - mesa irgi nelygi mesai paziurek pvz kur gyvena kokie tipo kur nors siaureje miskuose. tipo "ekologiskai" maitinasi. atsiskyreliai. visokie grybukai, kedru riesutukai, uogytes, zuvytes ir pan. jie tinkama "pragyvenimui" mesa laiko tik briediena, ir skaiciuoja: kad TIK JI turi sudaryt apie 60% VISO metinio maisto raciono. kad jie aplamai butu normaliai gyvybingi, normaliai galetu mastyt ir galetu atlikinet kasdienes uzduotis. tipo apsisildyt patalpas, vandens prisinest, apsikuopt ir ten kazkokia pragyvenimo veikla atlikt - spastus kokius statineja ir pan, del kailiu sakykim... ten jie prisiperka visokiu pupu, ryziu, grikiu, kt. kruopu. maisais pririsandeliuoja. ivairove turi jie. cukraus kai kurie net nevartoja - nes energetiskai per silpnas maistas . misko augalija jie gauna auksciausios kokybes is esmes - kur ne fermoje uzauge kokie puszaliai-nedanokeliai. zuvis auksciausios kokybes. ir jei jie negauna suknistos briedienos - visi metai jiem skaitosi nesekmingi ir pasyvesne bukle organizmo. nenorma. nors kitos mesos turi sociai - triusiai, kurapkos, bebrai, kurtiniai, stirnos, net elniena-serniena-lokiena. jie net rinktiniais organais gali is esmes maitintis kepenims ar skrandziai pvz. ne visa mesa - jei noretu. o jei buna - nu pvz suserga ar kas - nesugeba nusisaut net elnio - tai isvis vos ne mirsta is issekimo - nuo tipo labiau "augalinio" maisto racione net risliai bendraut tada problemos. tik apie maista ir tegalvoja. o tu cia berserkai saugiai seki savo pusiau vegetarines pasakeles is lovytes prie kompo ekrano... tu nuo tos zoles po keliu metu nesugebesi net kompe teksto peskaityt taip - kad suvoktum nutukimas cia nera net pagrindine beda. as manau daug didesne - protinis visuomenes nusilpimas. nu bus visuotinis ubagynas-nutukelynas - kaip kokioj Indijoj. karviena jiem matai - TABU as buves pietuose - kur tipo beveik gryni "vegetarai" tradicija. tai galiu pasakyt vieno europiecio fizini darba - nu gal trys vietiniai ir pajegia kaip nors nu kur ant batatu ir bananu visokiu maitinasi ir nutukimas - ten skaitosi labai gerai gyveni. jau ir taip pasyvus tokie visi. o kai zoledziai nutuke - isvisi nieko nebedaro... cia tik pas mus siaureje aliarma kelia...
conjurer 2019-12-25 18:01
Cukrus yra vienas iš daugiausiai energijos turinčių angliavandenių. Cukrus natūraliai egzistuoja augaliniuose produktuose, visokiuose vaisiuose, etc. Po paskutinės anti cukraus kampanijos net keistesnių pareiškimų esu girdėjąs, vienas lietuvos majoras man yra sakęs, kad vartojant cukrų žaizdos negyja. Taigi nesijaudink, jei nusišneki, nes tie kas turėtų žinoti apie žaizdas ir jų gydymą (išgyvenimui), nesugeba atskirti medicininės informacijos, nuo internetinio trolinimo.
Berserkas 2019-12-25 19:33
Aš neseku pasakėlu. Ta prasme galima išgyventi būnant vegetaru, net normaliai sportuoti, tačiau viskas labai griežta turi būti būti, paskaičiuota. Realiai turi dar papildus vartoti. O jeigu galvoti, kad gali būti vegetaru iš to ką darže randi tai greit imuninė sistema nusilps. Aš pats nesu nei veganas, nei vegetaras. Šiaip manau jog geriau visavertė mityba nei kažkokia apribota mityba. Pats dar kažkada vartojau labai daug baltymų, tačiau mažai angliavandenių ir riebalų tai per 3 mėnesius numečiau apie 5kg ir mažai energijos turėjau kažką daryti, nors net nesiekiau numesti. Suvartodavau virš 3g baltymų kūno kilogramui. Aišku pats kvailai dariau. Nu realiai reikėjo daugiau angliavandenių suvartoti. Aišku dabar man vienodai dėl tų kcal, greita medžiagų apykaitą tai ir padidinus kuris laiką vos ne 2x kcal, daugiau teigiamo įgavau nei neigiamo. Aišku kitas nutuktu greit taip. Man niekad dėl to nebuvo problemų. Aisku čia jau skaitytusi kaip nesveika mityba, nes kartais būdavo kai 70-90g cukraus suvartodavau į dieną, dėl to stengdavausi iš grūdinių produktų suvartoti dauguma kcal. Nu kiti dar daugiau suvartoja cukraus, bet ir taip aš jau paranojikas dėl tiek cukraus Geriausia dieta (dauguma apie dieta pagalvoja tik tais apie svorio numetimą) tai tokia kuri nėra kažkokia kraštutinė, ekstremali. Kur ten ko nors stipriai sumažini labai, kaip paranojikas. Jog visko būtų po truputį, pakankamai. Tačiau taip pat ne per daug. Tu gali ir 10g baltymų kūno kilogramui suvartoti į dieną, bet tada greit atsisveikinsi su kepenims. Man rodos tada saugiau būtų vartoti pakankamomis dozėmis steroidus po kurio nutraukimo nebūtų prarandama daug raumenų masės. Kaip sakant su protu, su pertraukomis nei kažkokios ekstremalios dietos. Aišku ne visais atvejais tai tinka. Nu, bet jeigu mėnesius valgysi ten tik obuolius tai greičiau užsilenksi nuo gripo nei nuo kažkokių nelegalių preparatų. Bet vėl, aš nekalbu apie visokias liekninančias piliules. O kalbu apie sportą + preparatus, o ne tikėtis išgerti tablete ir ji viską už tave padarys arba valgyti vien obuolius ir tikėtis jog numesi svorio ir viskas bus okei.
AAA000 2019-12-25 20:30
riebalai gal dvigubai daugiau energijos turi - del to juos ir kaupia organizmas. siaip kaupia ir cukru, bet raumenyse. o kai raumenu ner - tai riebalus dar greiciau kaupia. sito faktoriaus kaloriju skaiciavime idiotams ner... del zaizdu gijimo - ten panasu pasikalbejo idiotas su idiotu nezinau kuris buvai tu ten matyt gal kokia instrukcija yra - nesu as karybos zinovas. matyt buvo skaites ir pasidalino ismanymu be supratimo o instrukcijas juk rase protingi... isgyvenimui, kai gauni dideles zaisdas ir greit nukraujuoji cukrus padeda. prisivaro cukraus ir neduoda organizmui numirt. kelias papildomas valandas ar net paras taip istempia - kol gauna pagalba. gliukoze leidzia irgi panasiais sumetimai - jei sutrike ten kazkas organizme. nu tai ir ivaro tirpalo. tik kad efektas trumpalaikis - reikia leist ir vel leist...
AAA000 2019-12-25 20:42
nu tu matau kazka tikrai esi dares su savo organizmu cia pliusas. as tai niekada sau nekeliu tokios problemos - kad reikia sprest "svorio numetimo" kazkokia problema. as zinau kad raumeningas organizmas gali but zenkliai sunkesnis. ir svarbiausia yra geras raumenu - riebalu balansas. o ne ten kazkoki lempini KMI atitikt. bet kai per daug net ir raumeninio svorio - pradedama kenkt sanariams. ir net kraujotakai. gali pradet strigt pasisavinimas. ta prasme ir daugiau visokiu balansu reikia sekt, kas darosi kune. o ne bukai ribot maisto kieki. nors siaip reportazuose is Siaures Korejos labai storu nemaciau isskyrus vada ju dietine programa panasu geriausia pasauly baltymai ten sudetingas reikalas. as manau reikia labiau tirt visa medziagu kokteili - koki sugeba pasisavint organizmas i kraujotaka. ir tirt kraujo sudeti pagal tuos komponentus. kitaip nieko ten nesukontroliuosi... nu gal tuos universalius kraujo analizatorius vienakart istobulins iki reikiamo lygio. tada bus galima padaryt normalia metodika kaip, kada ir kuo maitintis. dabar pasaku lygyje viskas vyksta... pagal mane patarejas cia geriausia butu programa. padarei kraujo analize - duomenis ivertino programam paskaiciavo komponentu proporcijas ir tau produkteliu saraseli koki isdave - ka praryt, o ko geriau privengt kasdien kad galetum daryt tyrimus ir greitai. va tada veiks manau patarimai su mityba. nes cia svarbu ne tik maisto komponentai - bet ir ju pasisavinimo greitis. kas liecia mesa - as manau tiesiog briediena-jautiena geriausiai atitinka kaip sudetingu komponentu komplektas. kitos mesos ilgesniam ar didesniam vartojime duoda kazko arba pertekliu arba trukuma... o dabar turi priziuret specialistas visa tavo gyvenimo buda arba pats vos ne mokslu daktaru kokiu turi but maitinimesi... cia dar bus atradimu ne vienas tikrai... bet tokie supaprastinimai - kad kenkia kazkas konkretus visur ir visada - cia bezdzioniu lygis...
conjurer 2019-12-25 21:27
Buvo kalbama apie 8 cukraus šaukštelius per dieną (4 arbatos puodukai po 2). Gliukoze leidžia kai reikia maitinti organizmą, bet standartinis maitinimas nėra galimas, ar pakankamas. Jei mes valgom maistą, organizmas išskiria gliukozę iš to maisto. Tokia lašelinė yra paprasčiausias būdas pamaitinti žmogų, kuo mažiau varginant organizmą.
Berserkas 2019-12-25 23:10
Nu kaip sakei, dar priklauso ir iš ko gauni kcal. Pas vieną ten mėsos gali būti, riebalų. Riebalus lėtai pasisavina dėl to tolygiau išnaudojama energija. O kitas ten gali daug cukraus valgyti, dėl to nespėja sunaudoti visko, iš karto virsta į riebalus ir atsiranda pilvas. Taip pat priklauso nuo valgymo dažnumo. Kuris ten 4 kartus į dieną išsiskaides 2500kcal valgant pakankamai padoru maistą nepriaugs taip stipriai nei tas kuris valgo 2 kartus į dieną, bet suvartoja 2500kcal. Kaip sakant koks burgeris, bulvytės, kola per pietus, o vakare ten kokius sūrelius kerta. Dar priklauso nuo medžiagų apykaitos. Priklauso nuo svorio, raumenų masės, fizinio aktyvumo (net ir pats aktyvumas gali būti skirtingas). Dėl to man atsibosta kai aiškina, kad va, ten valgo tiek pat kiek ten pažįstamas, bet vis tiek ten pažįstamas ne storas. O po to paima ir kaltina genetika. Tipo tik ji kalta. O, kad vakarais prieš miegą kemša ir mažai juda tai čia užmiršta. Realiai tai dažnai taip pat dėl ko priauga svorio. Nes realiai prie miegą, viską ką suvalgai eina į riebalus, nes nesunaudoji. Aišku kai kuriais atvejais koks skirtumas, bet jeigu jeigu skundėsi svoriu, kad per daug sverti, tada seniausiai taip nereikėtų daryti. P.S. Aš nepropoguoju steroidus ir nevartoju, ar dar kažkokius preparatus, bet tik nereikia apsimesti, kad niekas nevartoja svarbiausiose varžybose. Ne tik kultūristai vartoja. Pvz net imant Amerikietiška futbolą, ten tai iš viso nėr jokio reguliavimo. Ten jeigu nevartosi, realiai neįmanoma būti elitiniu žaidėju. Visokiose ten France de tour, ten tas pats galioja, aišku apie tai dažnai šneka, tačiau kažkodėl nelabai šnekama jei apie Olimpines žaidynes ar dar kokias eina kalba. Tarsi ten visi tyruoliai. Vartos tai kas neuždrausta, kai uždraus, kažko kito ieškos. Čia kaip tuos kurie verda namuose, gaudyti. Tipo va, pažiūrėkit kiek pagavom. Nors ten kiek virė, tiek virė. Ten pora procentų pagavo. Ir tipo kažką pakeitė.
Vytax 2019-12-26 16:51
Lemia maisto ekonomika. Kurios esmė yra ta, kad angliavandeniai yra realiai labai pigūs (cukrus, krakmolas (miltai)). Šiek tiek brangesni yra riebalai. O štai patys brangiausi yra daug baltymų turintys produktai (mėsa, žuvis, kiaušiniai, pieno produktai, žirniai, pupos, grybai, riešutai ir pan.) Ir dėlto, ypač skurdesnėse šeimose, susidaro disbalansas maisto racione. Per daug angliavandenių, kas virsta kūno riebalais ir antsvoriu. Ir per mažai baltymų, kas trukdo pavyzdžiui raumenų ir bendrai kūno augimui.
SaMaras 2019-12-26 18:56
Kažkaip visi nuvertina pačio organizmo funkcijas ir pradeda galvoti kad mes esame tai ką mes suvalgome.. paprastas dalykas, paimkime tarkim kiškį, kurio maisto pagrindas yra sunkiai virškinami angliavandeniai (dažniausiai celiuliozė) ir per visą gyvenimą nelabai ką daugiau suvalgo, bet kažkaip neturi bėdų pasigaminti nei riebalų prieš žiemą, nei baltymų raumeninei masei ir greitai bėgioti.. aš skaitau kad svarbiausia kad būtų pakankamai visų reikalingų elementų ir energijos.. ir nelabai svarbu kokiu pavidalu tai gauta.. organizmas daug ką sugeba pats.. ir dažnai net geriau, kad kuo daugiau darbo atliktų jis pats..