„Tesla“ spaudžia iki paskutiniųjų: kai kur jau parduoti visi elektromobiliai – ketvirtis nusimato rekordinis  ()

„Tesla“ šiuo metu dirba labai intensyviai ir siekia parduoti kiekvieną turimą elektromobilį. Duomenys rodo, kad šį tikslą kompaniją gali pasiekti, bet ne be problemų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tesla“ generalinis direktorius kiek anksčiau teigė, kad vienas iš pagrindinių šių metų tikslų yra visiems klientams iki metų pabaigos pristatyti jų užsisakytus elektromobilius.

Ir, remdamasis gautomis vidinėmis kompanijos ataskaitomis, „Electrek“ praneša, kad „Tesla“ kompanija visomis išgalėmis siekia automobilių pristatymo rekordo.

Per praėjusį ketvirtį „Tesla“ sugebėjo savo klientams pristatyti beveik 100 000 elektromobilių – iki šio skaičiaus pritrūko vos keleto tūkstančių.

Dabar kompanija nori pasiekti šį skaičių ir kai kuriose JAV rinkose jau neliko „Tesla“ automobilių. Kai kurios „Tesla“ parduotuvės pardavė visus turėtus elektromobilius. Net ir bandomuosius.

Poreikis yra didžiulis ir tokią didelę paklausą JAV lemia tai, jog po gruodžio 31 d. pasibaigs federalinė mokesčių lengvata „Tesla“ elektromobiliams.

Europos rinkos taip pat rodo puikius rezultatus. Kaip jau rašėme kiek anksčiau, Nyderlandai šiemet yra pagrindinė „Tesla“ rinka Europoje ir į šią šalį pristatytų „Tesla“ elektromobilių skaičius nuolat auga.

Vien per lapkritį „Tesla“ į Nyderlandus pristatė virš 4 000 elektromobilių ir tikimasi, kad gruodis bus dar įspūdingesnis.

Pranešama, kad laivas su daugiau nei 3 000 „Model 3“ elektromobilių pasiekė Amsterdamą ir dauguma jų turėtų atitekti Nyderlandų gyventojams.

Tikimasi, kad „Tesla“ per gruodžio mėn. iš viso į Nyderlandus pristatys 10 000 – 13 000 elektromobilių.

Kaip praneša „AD“, įgyvendinti pristatymų tikslus padeda ir modernizuotas „Tesla“ logistikos procesas, kuris leidžia greičiau iš laivų iškrauti ir išvežti automobilius iš „Koopman“ automobilių terminalo.

Nors elektromobilių paklausa yra didžiulė, tačiau pastaruoju metu „Tesla“ savo pristatymo tikslų nepasiekia dėl logistikos iššūkių, o ne dėl paklausos. Šis ketvirtis taip pat gali būti ne išimtis.

Šaltiniai, susipažinę su „Tesla“ pardavimais, „Electrek“ teigė, kad paskutinieji „Tesla“ vidaus pardavimų ir klientų aptarnavimo valdymo programinės įrangos pokyčiai nebuvo labai sklandūs ir dėl jų kilo problemų.

Dėl to, kai kurie elektromobilių pristatymų vėlavimai gali nusikelti į 2020-uosius. Tačiau pabrėžiama, kad šie nesklandumai gali būti paveikę tik nežymią „Tesla“ elektromobilių dalį ir ketvirtis vis tiek gali būti rekordinis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(33)
(1)
(32)

Komentarai ()