Kas vyksta gydant nuo vėžio ir kodėl užsimerkus pasirodo „mėlyna neoninė šviesa“ ir jaučiamas „baltas kvapas“? llgą laiką mokslininkai netikėjo tokiais žmonių atsiliepimais, o dabar aiškėja šio itin keisto fenomeno paslaptis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Hencia 2020-01-17 09:15
Kopijuojant straipsnį iš kito šaltinio, reikėtų jį ir perskaityti, o ne aklai nukopijuoti. Nes tada arba būtų pašalintas nereikalingas sakinys ("Žemiau esančiame vaizdo įraše galite matyti, kaip Čerenkovo spinduliuotė pasireiškia vandenyje esančiuose branduoliniuose reaktoriuose."), arba pridėtas vaizdo įrašas.
empti 2020-01-17 09:50
Egzistuoja kitas, gana egzotiškas fenomenas, vadinamoji pojūčių 'sinestezija'. Kai stimuliuojant vieną iš pojūčių sužadinamas kitas pojūtis. Tarkime viena dažniausių yra garso-vaizdo sinestezija, kai išgirdus garsą, smegenyse atsiranda 'vaizdas'. Panašiai gali būti persipynę ir kiti pojūčiai, tik gerokai rečiau. Garso-Vaizdo sinesteziją galima bandyti aiškinti tuo, kad smegenyse nervų 'laidas' (taip, tai oficialus terminas), kuriuo perduodamas garsas eina šalia laido, kuriuo perduodamas vaizdas. Visai gali būti, kad silpniau ar stipriau informacija gali peršokti iš vienų neuronų į šalia esančius - taip stimuliuojant visai kitus apdorojimo centrus smegenyse.