1 ar 2% riebumo pienas yra sveikesnis? Mokslininkai atskleidė, kad šis pasirinkimas daro didžiulę įtaką biologiniam amžiui

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Staska 2020-01-21 13:14
Manau šis tyrimas neatitinka jokių mokslinio tyrimo kriterijų. Absurdą kažkokie. O kaip buvo atmesta kitų aplinkos veiksnių ir maisto, gėrimų, žalingų įpročių įtaką tiriamųjų teko merams? Kažin kiek jie sutrumpėja vartojant liesesne grietine, varškė, ar mėsa, o gal vėl pailgėja ir t.t.
kestutisz 2020-01-21 14:01
Būtent, čia trūksta paaiškinimo kas tiem tiriamiesiems gyenime nutiko tokio, kad jie savanoriškai geria tą 1% riebumo "pieną"? Kaip minimum dabar tiriamuosius reiktų apkeisti vietom, ir tirti dar kartą :)
Kyborg 2020-01-21 20:15
O tai kodėl straipsnyje nepaminėta kokie rezultatai gėrusių nenugriebtą pieną? Jei jau išskirtos 4 grupės: geriantys nenugriebtą, 2%, 1% ir 0% riebumo pieną, tai apie visas grupes rezultatai ir turėtų būt pateikti.
SILORAKAS 2020-01-22 11:40
Yra po straipniu nuoroda į tyrimo ataskaitą . Šis tyrimas tai grynai statistinė JAV atliktų apklausų (National Health and Nutrition Examination Survey - atliekama jau dešimtmečius) analizė. Duomenys apie telomerus prieinami 1999-2002. Niekas žmonių vienokio ar kitokio pieno gert nevertė, jie tiesiog anketoje pažymėjo savo vartojimo įpročius. Nuo 2014 duomenys prieinami viešai - bam vo statistinis ir tyrimas, kurio imtis 5834 asmenys. Išvada tokia: "The key finding of the present study was that U.S. adults who typically drink high-fat milk have substantially shorter telomeres than those who drink low-fat milk. In other words, high-fat milk drinkers have more advanced biological aging than low-fat milk consumers. The aging difference between those reporting full-fat or whole milk consumption compared to those who drink nonfat milk was 145 telomere base pairs, representing years of increased biological aging. The effect modification testing showed that the relationship may be partly due to the differences in saturated fat intake across the milk fat categories. However, besides saturated fat, particularly palmitic acid, full-fat milk also delivers essential branched-chain amino acids, glutamine, and bioactive exosomal microRNAs, which promote mTORC1-mediated activation and may contribute to endoplasmic reticulum stress and accelerated aging."
Zdarovas 2020-01-22 14:07
tai negeriant dar ilgiau gyvensim
empti 2020-01-23 08:56
O nebuvo vertinta, kad galbūt sveikesnį gyvenimo būdą propaguojantys asmenys renkasi liesesnį pieną?? Iš to ir gautųsi, kad "liesesnis pienas sąlygoja sveikesnį biologinį amžių". bet juk ne pienas čia priežastis, o žmonės su savo požiūriu į sveiką gyvenimą (greičiausiai jie ne tik pieną liesesnį vartoja, taip pat prisižiūri ir kitus produktus, sportuoja) . Tokie 'moksliniai tyrimai' labiau klaidina, nei kažką atskleidžia