Aiškėja labiausiai tikėtinas scenarijus, iš kur Kinijoje atsirado naujas mirtinas virusas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

M134 2020-01-25 09:24
Kažkaip labai daug dėmesio šitam virusui ir labai prastesni vaizdai ateina, nei oficialiuose raprtuose. Tai negi šįkart tikrai šakės bus?
Hm 2020-01-25 10:05
Manau, jog nėra ko pergyventi. Jau tuoj, tuoj kokia nors laaabai rimta farmacinė kompanija už laaabai didelius pinigus sukurs vakciną ir tik beliks tada visus priversti pasiskiepyti ..
NekenciuReklamos 2020-01-25 17:53
gali skirti kiek nori pinigu, bet jeigu gerai pamenu, visiskai nauja vakcina sukurti uztrunka apie metus nepaisant nuo finansavimo. O sitas virusas kolkas dar salyginai gerybinis, iki tol kol nemutavo, ir sito tipo virusai, turi labai daug genetines medziagos (daugiau nei kitokio tipo virusai) prisitaikymui prie aplinkos.
Hm 2020-01-26 11:38
Norėčiau būti šiuo atveju neteisus, bet kas paneigs, jog nėra galimybės iš anksto paruošti virusą ir vakciną nuo jo, o po to paskleisti. Kitame pasisakyme minėjau labai jau keistus sutapimus su SARS virusu - juo užsikrėtė ir sirgo tik azijietiškos kilmės žmonės, ko ne biologinio ginklo bandymai?
Evil Goku 2020-01-26 12:00
Kas galėtų paneigti, kad tas virusas nebuvo sukurtas išnaikinti pasaulį valdančių driežažmogių - reptiliodų. Viskas labai susiveda - virusas turi gyvačių viruso genų. Bet mosonai, nenorėdami prarasti naftos sugalvojo, kad reiki išduoti kiniečius ir pasridavė NWO. Todėl dabar kiniečiai nenorėdami užsitraukti driežažmogių rūstybės, mėgina sunaikinti visus įrodymus.
punktyras 2020-01-26 15:14
Vieta, kurioje žmonės gyvena tankiausiai pasaulyje ir kur tradiciškai maistui ir medicinai naudojami įvairiausia genetinė medžiaga iš kuo įvairiausių gyvybės medžio šakų pažeidžiama mutacijomis, kurios lengviausiai randasi ir plinta, kur yra didelė pradinės genetinės medžiagos įvairovė ir kur gyventojų tankis didžiausias? Tikrai, be driežažmogių sąmokslo – niekaip.
Kirtiklis 2020-01-26 19:12
Taip ir galvojau kad čia Driežažmogiai bus isivėlę, ne kitaip. Nes kad ten nuo kažkokių laukinių gyvunų valgymo niekaip negalėjo būti, juk kas čia blogo sriuboje pavirti šikšnosparni kuris pagal šį straipsnį, nešioja daugiau virusų nei graužikai. https://www.livescience.com/26898-bats- ... ruses.html
Hm 2020-01-26 19:56
Na galima pajuokauti apie "driežažmogius", bet kol verslui apsimokės, jis krės pačias baisiausias šunybes, kaip pas mus Grigeo - pelnas svarbiausia, o visa kita "kaip Dievas duos", taip ir bet kuri rimta farmacijos kompanija gali pasielgti, tik iš to "vamzdžio" ne gamybinės atliekos būtų paleidžiamos, bet ir "gatava" produkcija...
Berserkas 2020-01-27 00:40
Ne tik, kad tankiai gyvena, bet tame regione pardavinėjami valgymui laukiniai gyvūnai: šikšnosparniai, gyvatės, visokie maži žinduoliai ir t.t. Dar pridedant, kad greičiausiai kiniečiai tas gyvates ir žalias valgė. Šikšnosparniai patys kaupia daug įvairių ligų pavojingų žmonėms. Ar tai jos ten persimetė vienoje vietoje būnant viskam, kažkur rašė, kad tipo gyvatės minta šikšnosparniais. Kadangi straipsnį anksčiau skaičiau tai neatsimenu kas buvo parašyta čia. Juk kai ebola paplito, gi nesakei kodėl Afrikoje šaltinis atsirado, o ne Europoje. Taip ir čia.
HardAxe 2020-01-27 12:01
Indija kažkiek saugesnė, nes ten labai daug vegeratų/veganų. Ten gal geresnės terpės bakterijoms, ir taip jie turi su jom problemų. http://www.technologijos.lt/n/mokslas/z ... oterapijos Europa/NAmerika - puikus medicinos personalas ir virusam nelabai draugiškas klimatas. Jei tai būtų driežažmogiai - virusas pradėtų plisti nuo kokių tarptautinių oro uostų ir prekybos centrų. Jei Kinijoj - tai prieš kalėdas, kai vyksta visuotinė migracija. Sunku patikėti, kad įdėta tiek milijardų į tobulo viruso kūrimą ir visai nepasirūpinta jo paplitimu.
Hmz 2020-01-27 13:11
Iš kur žinai, kad sirgo tik azijietiškos kilmės žmonės?
UTF16 2020-01-27 15:32
Dauguma žmonių infekcinių ligų (difterija, gripas, tymai, raupai, tuberkuliozė...) vienaip ar kitaip susijusios su gyvulininkyste: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK114494/ Jei tai ne gyvulininkystė, tai vis tiek kontaktas su gyvūnais, pvz., medžioklė (ŽIV, hepatitas B), rečiau – parazitizmas (maliarija, maras).
qrad 2020-01-27 15:58
Atrodo, kad virusai patys savaime negali mutuoti? Bet menką suvokimą turintiems žmogeliams reikia tikėti konspiracijom.
menten 2020-01-27 18:36
Tikrai, daug labiau tikėtina, kad biologinis ginklas bus kokia juodligė (B. anthracis) kaip 2002 m. JAV (ar panašiais metais). Šiaip jei kažkam kyla klausimų, kodėl gripo, koronavirusų (2019-nCoV), epidemijos, pandemijos kyla taip netikėtai, greitai, be to, dauguma žmonių neturi imuniteto - patariu pasidomėti kas yra antigeninis šiftas.
AAA000 2020-01-27 19:02
"zino" is atvirkstines statistines informacijos manipuliavimo. tipo "teisinga" informacija - kol nepaneigta va davei pavyzdi su italu ir paneigei tokiu lempiniu "zinojimu" galima prigalvot pilna. pvz kad ir toks: "nuo viruso mire visi kur neturejo Teslos elektromobilio" darykit isvadas
Berserkas 2020-01-27 19:44
Na, bet aš išskyriau gyvūnus kurie išskirtinai nešiojasi daugiau pavojingų ligų. Kaip sakant ligų saugyklos.
NekenciuReklamos 2020-01-27 21:07
Prie visu faktoriu galit prideti, kad kinieciai TRADICISKAI (bent jau senesnioji karta, arba tie kurie neturi edukaciniu rysiu su vakaru pasauliu) netiki vakarietiska medicina. Jie netgi ligonineje SPECIALIAI praso lasalines, nors is tikro jiems reikia gerti antibiotikus. Antra - esat mate kaip kinieciai valgo arba kokia pas juos higiena? (turiu omeny tuos kuriuos paminejau pirmuosiuose sio posto sakininiuose?) https://www.youtube.com/watch?v=s2b9qBxmHzk ir pabandyk jus tokius gydyti https://www.youtube.com/watch?v=Ro6kZFyFF0o
NekenciuReklamos 2020-01-27 21:08
https://www.youtube.com/watch?v=Ro6kZFyFF0o
Berserkas 2020-01-27 21:20
Ai, kažkur skaičiau anglišką straipsnį tai tipo kinijos ten sveikatos ar kas, nu neatsimenu kas xd esmė, kad vyriausybė sakė, kad gydymui naudos ir tradicinę kinų, ir vakarietišką gydymą. Tai maždaug jie laiko tradicinę kinų gydymą tokio pačio lygio kaip ir visų tų vaistų ir pnš... Nesakau, kad gal gydytojai taip mano, bet spėju, kad visuomenė taip mano todėl tenka taip ir prisitaikyti. Ir tai būtų galima labiau net laikyti kažkokiu kultūriniu palikimu. Aišku nežinau kaip jaunimas, bet visur jaunimui vienodai ant jų visuomenės kultūrinio palikimo. Taip kaip ir sakei, daugiau vyresnio amžiaus, galbūt dar dalis ir pakankamai vyresnių nei jaunimas.
Berserkas 2020-01-27 21:30
Ne to kam rodos buvo straipsnis čia kai kinas berods parazitą ar ką pasigavo, nes valgydavo paruošdami tam tikru tradiciniu paruošimu, tipo buvo kaip sakant bliudas ar kas, kuriame būdavo ar tai karštas vanduo ar jau paruošta "sriuba" ir tada jie imdavo žalia mėsa ir jame pagaliukiu palaikydavo, kad "išvirtu", nors visi supratama, kad ten tą temperatūra jau seniausiai per žema būna, kad tinkamai būtų apdorotas valgymui. Jeigu kažką klystu, pataisykit, nes tokius random straipsnius čia nelabai atrodo svarbu detaliai įsiminti Dėl to viską apibendrinus kartu jog valgo labai įvairią mėsa tai nu jo. Aišku nesakau, kad visi taip. Aišku ten tuose megamiestuose turtingesniuose kvartoluose gyvena daugiau kaip vakariečiai ir net geriau, išskyrus tai, kad baisiai užterštas oras.