Seksas viduramžių Europoje: pragariškų kančių grėsmė, bet mylėjosi visur, kur tik nutaikydavo progą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

NekenciuReklamos 2020-01-29 00:15
istrauka: „Homoseksualumo“ sąvokos viduramžiais išvis nebuvo. isvada: tai kad Lietuva, Lenkija, Rusija, Latvija ir kitos "plugines" salys vis dar taip pat masto
NekenciuReklamos 2020-01-29 21:38
Kyborg kas nepatinka? Per "baisi" tema padiskutuot? bijai, kad "uzsikresi"????
STICK 2020-01-29 22:22
Ka cia diskutuot apie zmones su negalia...
NekenciuReklamos 2020-01-30 11:27
stai, tu bent konkreciai isreiski savo nuomone kaip ne kurie (jau pamineti mano poste) Belieka issiaiskinti, kodel savo noru santykiaujantys vyras ir moteris yra "sveiki", o savo noru santykiaujancios moterys jau yra "nesveikos", apie vyras+vyras, jau net neuzsiminsiu, kad nebutu sirdies smugio kam nors Butu labai idomu paskaityti kokiu rimtesniu moksliniu straipsniu sia tema, kurie patvirtina psichiny ar tai fiziny homoseksualu neygaluma.
HardAxe 2020-01-30 12:14
Jei sveiką apibrėši - kaip galinti susilaukti sveikų palikuonių. Gaunasi lyg ir nelabai sveiki lyg ir visai sveiki. Tikrai sveikesni už dėl kažkokių priežasčių nevaisingus. Sudėtinga diskusija. Diskusijose šita tema visada nusisuka ne sveikas/nesveikas, o tolerancijos klausimu. Neįgalusus be kojos - "nesveikas", bet dauguma toleruoja. Sergantis plaučiu uždegimu - 100% nesveikas. 100% toleruojamas. O orientacijos pažiūros - gal ir 100% sveika, bet realybėj labai netoleruojama.
NekenciuReklamos 2020-01-30 13:05
apie tai ir eina kalba, kad irodytum kazka, reikia FAKTU, o ne samprotavimu ir jausmu. Kai pasivazineji po pasauly supranti, ant kiek LT (Lenkija tai ten isvis man aborigenu krastas) yra netolerantiska (svetimtauciams, kitos seksualines pakraipoms ar zmonems su negalia) ir tas netolentariskumas paremtas butens JAUSMAIS o ne paremtais tyrimais faktais. Zdz, "plugines" visuomenes....
HardAxe 2020-01-30 13:47
Žiūrint kur važiuosi. Dažniausiai lyginam save su tolerantiškesniais ir pasakojam kokie mes blogi. Rusija, Azija, Islamo šalys, Afrikos žemynas gali svajoti apie tolerancijos lygį kokį turim mes. https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... on.svg.png Dėl įrodymo faktais - pabandyk pradėti tyrimus, kurie analizuotų seksualinę orientaciją medicininiu/genetiniu ar kokiu kitu moksliniu požiūriu. Vien už tokią mintį gali sugriūti karjiera.
UTF16 2020-01-30 14:20
Požiūrį į kitokios seksualinės orientacijos žmones lemia keturi faktoriai: ekonominis išsivystymas, religiškumas, žodžio laisvė ir demokratija. Neigiamas nusistatymas atitinkamai koreliuoja su žemu ekonominiu išsivystymu, didele religijos įtaka, žodžio laisvės ir demokratijos nebuvimu. Visais šiais aspektais Lietuva ir Lenkija yra arba Europos Sąjungos gale, arba ne aukščiau kaip per vidurį. Šie objektyvūs aspektai lemia subjektyvias priežastis, iš kurių pagrindinė būtų ta, kad kitokios orientacijos žmonės nenori atsiskleisti. Visuomenėje susidaro įspūdis, kad tokių žmonių (ir tokių žmonių problemų) paprasčiausiai nėra. Žmonės paprastai būna nelinkę toleruoti to, ko nėra matę.
Niemand 2020-01-30 14:36
Yra tų tyrimų kaip šieno. Iš medicininės pusės, jei tam tikra organizmo būsena nedaro žmogui žalos, tai nėra liga. Seksualinė orientacija akivaizdžiai jokios žalos nedaro, taigi tai tikrai nėra liga ir su medicina nieko bendro neturi. Dėl priežasčių iš genetinės ir fiziologinės pusės, tiksliai dar niekas nežino. Konkrečių mechanizmų niekam nustatyti nepavyko. Pagal fiziologinius rodiklius kol kas neįmanoma nustatyti seksualinės orientacijos. Pagal statistiką genetika turi įtakos, nes statistiškai tikimybė, kad abiejų identiškų dvynių orientacija bus vienoda yra daug didesnė nei ne dvynių. Bet ta įtaka neabsoliuti. Greičiausiai tai n kiekio veiksnių sąveika. Klausimas neabejotinai įdomus iš biologinės pusės, bet vargiai ar turi kokį nors praktinį pritaikymą. Net nustačius tikslų mechanizmą ir išradus saugų metodą pakeisti orientaciją (labai labai abejotina, pvz., akių spalvos mechanizmas aiškus, o vat saugiai pakeisti nesigauna), tai veiktų į abi puses ir nemanau, kad atsirastų daug norinčių keisti savo orientaciją. Pagaliau toks metodas būtų abejotinas iš etinės pusės, nes skirtingai nuo plastinės chirurgijos čia būtų keičiama psichika. Išradus tokius metodus būtų galima keisti ir kitus "skonio" parametrus - mėgiamą maistą, muziką, politines pažiūras ir t.t.
NekenciuReklamos 2020-01-30 20:34
pagaliau, dabar tikrai zinau, kad LT yra bent 2 zmones mastantys toliau savo teviskes sienu.
NekenciuReklamos 2020-01-30 20:48
afrikieciai vis dar gaudo Albinosus (t.y. juodaodzius su genetine pakraipa) nes tiki kad jie turi magisku galiu, juos nuzudo ir vartoja yvairiems ritualams ar siaip brangiems "magiskiems" vaistams. UK netgi priima juos kaip beglius, nes rizika but nuzudytam gimtuosiuose krastuose yra be proto didele. Tad, ne, ten ne zmones, bet tiesiog geriau besirengiantys primatai pagal savo supratimo lygy. O ka jau ten kalbet apie seksualines mazumas.... Ir jeigu kas bandysit pritempti tema, kad zmones taip elgiasi nes ten truksta issilavinimo, noriu priminti, kad Siaures Afrikos indenai, tikejo, kad zmones yra 7 rusiu (gejai, lesbietes, mylintis tik gamta ir t.t.) tad... O del tyrimu, kaip ir pamineta, yra labai daug tu tyrimu ir jau beveik pilnai issiaiskintas mechanizmas kodel vaikai gimsta homoseksualus. Lygiai taip pat kaip ir daromi tyrimai su gyvunijos atstovais, pvz liutais, delfinais, bezdzionemis ir t.t. Ir niekas akademiniuose sluoksniuose tokiu tyreju neteisia, bet kartu ir nededa tyrimu rezultatu y tabloidinius laikrascius ar Fox News kartu su Trumpu Nes tiesiog daugiau nei 50% populiacijos su savo IQ zemiau 100 yra nepajegi gyventi ir zinoti tokia info.
Ar_as? 2020-01-31 10:24
Pagal šitą saliamonišką sveikumo suvokimąvisi, kurie lytinių santykių metu naudoja kontraceptines priemones yra nesveiki. Sveikiausi psichiškai visiems tradicinės šeimos apologetamsyra pusbomžiai besidauginantys kaip triušiai. Sėkmės su savo sveika ir tradicine šeima ir visuomene jums...
Talkatif 2020-02-22 13:07
Laikas bėga, o žmonės nesikeičia. Karbauskis, kepeniai, šliurinskienės deklaruoja įvairiais morales, o realiai politinė prostitucija, vagystės iš valstybės, partnerių alkoholizmas yra jų kasdienybė. Kaip ir su moraliste katalikų bažnyčia - nespėja dangstyti savo kareivių pedofilijos.