Du astrofizikai iš Harvardo universiteto pateikė neįtikėtiną hipotezę, kaip gyvybė galėjo paplisti Visatoje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

NekenciuReklamos 2020-02-07 00:48
dar viena nesamone, net teoriskai neymanoma stazeje uzstrigusiai net paprasciausios formos gyvybej islikti milijonus metus nesidauginant. Cia dabar tas pats kaip man pareikst kad pries 500 milijonu metu jau gyveno labai protinga duominuojanti gyvybe planetoje Zemeje (homo sapiens lygio, tik ji dar nedare kosminiu kelioniu) ir ji save susinaikino. Ar gali kas yrodyti kad as neteisus? As labiau linkes tiketi, kad gyvybe atsirado is vadinamos "sriubos" labai kompleksiniu neorganiniu junginiu + veikiant elektrom islydziams (zaibams) + UV. Ir tai, tikrai jau yrodyta bandymais, patys galit pagoogline susirast.
Monochamus 2020-02-07 16:09
Aš irgi, bet nematau priežaščių atmetinėti ir panspermijos galimybes. Gal ne tiek kalbant apie gyvybės atsiradimą Žemėje, kiek "apkrėtimą" kitų dangaus kūnų, kuriuose būtų patenkinamos sąlygos gyvybei išgyventi, bet prastos sąlygos atsirasti.
NekenciuReklamos 2020-02-07 16:54
O del sito argumento nesutinku, pataisyk jeigu klystu: When it comes to direct evidence of an industrial civilization—things like cities, factories, and roads—the geologic record doesn’t go back past what’s called the Quaternary period 2.6 million years ago. For example, the oldest large-scale stretch of ancient surface lies in the Negev Desert. It’s “just” 1.8 million years old—older surfaces are mostly visible in cross section via something like a cliff face or rock cuts. Go back much farther than the Quaternary and everything has been turned over and crushed to dust. P.S. pagal dabartines technologijas, mes sugebetume aptikti pries tai buvusia globalaus masto civilizacija iki 100mln metu atgal. Cia jau yvertinant geologines zmogaus sukeltas kaitas (uztvankos, dirbamos zemes plotai, industricinis uzterstumas (pvz chernobilis))
Monochamus 2020-02-07 17:06
Tai su šiuo šaltinio neturinčiu anglišku tekstu teigi, kad visos kambro fosilijos, įspaudai skalūnuose, cheminių elementų matavimai, pagal kuriuos tyrinėjama atmosferos sudėtis, temperatūra ir visa kita yra melas?
NekenciuReklamos 2020-02-08 00:01
tiesiog teigiu, kad po 500milijonu metu, viskas taip persimaiso, kad tampa neymanoma atskirti kur yra naturalus dariniai o kur protingos civilizacijos sukurti ir yvertinu netgi radioaktyvius izotopus. O del pacio teksto, surasti tikrajy saltiny yra be proto lengva, kai naudoji google ir copy/paste.
Monochamus 2020-02-09 09:13
Jei sugebame atrasti ir nustatyti "neprotingos" civilizacijos liekanas, tai atradę protingos civilizacijos taip pat nustatysime. Ar čia dar kokias nors konspiraacijos teorijas stumi ir teigi, kad viskas, ką žinome apie Kambro perioda yra melas?
NekenciuReklamos 2020-02-09 16:45
tu man geriau parasyk, kas liktu is civilizacijos (19to amziaus lygio) po 500milijonu metu. Tada galesim toliau diskutuot.
Monochamus 2020-02-10 14:21
• Cheminiai elementai, liudijantys pramonės revoliuciją bendrai visame to amžiaus sluoksnyje. • būtų randama nemažai įrankių ir kitų daiktų, ar tų daiktų įspaudų skalūnuose • Atrasti miestai, kur ypač didelė koncentracija pirmų dviejų punktų.
NekenciuReklamos 2020-02-10 16:07
* nera cheminiu elementu kurie isliktu 500 milijonu metu (t.y. isliktu stabilus arba tokios formos, kad tiksliai nezinant industrijos sferu kur buvo taikomi tie elementai, galetumei "atkasti" ar tai yra naturalus ar dirbtinis produktas) P.S. butu idomu suzinoti kurie TIKSLIAI cheminai elementai (arba junginiai), tavo manymu, po 500milijonu metu aiskiai galetu indikuoti apie buvusia civilizacija. * Zmones globalia industrija uzsiima, kazkas apie 300 metu, per ta laika, tu vadinamuju "nuosedu" susiformavo mazytis sluoksnis (imant viso pasaulio vidurky), yvertinus tukstant kilometrinius zemynu poslinkius, ledynmecius kylancius kas 100 000metu (per 500mil. metu butu 5000ciklu) , naturalia erozija sukelta lietaus ir besikeiciancio klimato kaita, surasti ta sluoksny ateityje, tampa praktiskai neymanoma (naudojant dabartines technologijas). * viso pasaulio miestai, siuo metu uzima apie 1% viso pasaulio ploto, ir dauguma didziuju miestu yra ysikure vandenynu pakrantese arba netoli ju. Sekmes surandant juos po 500milijonu metu. tolimesniam, produktyviam nuomoniu apsikeitimui, butu saunu, jeigu duotum link`us y informacinius saltinius, kuriais tu vadovaujiesi.
Monochamus 2020-02-11 12:13
1. Pagal ką tavo nuomone mes sprendžiame apie Kambro periodo atmosferos sudėtį, galimą temperatūrą ir kitus pokyčius? nustatome globalius išmirimus, gyvybės suklestėjimus. Apskritai esi bent kiek susipažinęs su paleontologiją? Pvz, kad plačiai naudoja tokį elementą kaip anglį. Aišku, kad keičiasi, bet tą keitimą įskaičiuoja, matuoja izotopus. Gali pasieškoti informacijos, aš ne chemikas, man užtenka žinoti, kad cheminės analizės tyrimai daromi visame pasaulyje, įskaitant ir Lietuvą ir iš jų gauname labai daug naudingos informacijos. 2. Tas mažytis ar didesnis sluoksnis bus visur ir jį atras. Taip, kaip atranda stambių kataklizmų padarinius, kaip ugnikalnių išsiveržimus ar meteoritų smūgius. 3. Kiek man žinoma, archeologai yra atrade miestų ir ne vieną. Kaip jie taip sugebėjo, kai tik 1% 4. tai atsakysi į klausimą kaip ten su Kambro laikų fosilijom skalūnuose? čia yra pasaulinis mokslininkų sąmokslas ir visos fosilijos suklastotos? ar tiesiog rodo, kad fosilijos išlieka ir >500mln metų, o tu smarkiai nusišneki? Šaltinių? man rodos tu elementarių žinių neturi, pasiskaityk pradžioje wikipediją bendrai apie fosilijas, atsiversk straipsnį apie Kambrą ir susipažink kokiais metodais gauname informaciją apie Kambro periodą, gal mesi lauk šitas savo nežinia iš kur girdėtas sąmokslo teorijas.
NekenciuReklamos 2020-02-11 13:57
Tikiuos angliskai supranti? Pasiskaityk protingesniu uz tave zmoniu analizes ir paskaiciavimus. Nes ryskiai jauciasi debiliskumas (neyzeidinek manes ir as nesityciosiu taves), kai netgi tokios savokos kaip "Silurian Hypothesis" nesi nei mates nei girdejes. https://arxiv.org/pdf/1804.03748.pdf (pateikciau daugiau info, bet man gaila tavo skystejanciu smegenu) P.S. Y tavo lekstus ir mokyklinio lygio komentarus nebeatsakinesiu, kol nepateiksi rasytiniu "analiziu/ataskaitu" kuriose yrodoma, kaip mokslas gali surasti gimusia pries 500 milijonu metu ir 1000metu gyvavusia industrine ancient civilizacija.
NekenciuReklamos 2020-02-11 14:17
Y tavo sita durna klausima atsakysiu Kas yra daugiau? 55.6milijonai metu ar 300metu? pirmas skaicius yra Kambro periodo laikotarpis, kurio metu gime ir mire milijardu milijardai yvairiu butybiu, ju tiek daug mire ir ju tiek daug buvo, kad is ju susiformavo nauji zemes sluoksniai. Dabartiniu zmoniu ytaka pasaulyje yra kaip 3sekundziu(industrinio homo sapiens) palyginus su 52val (kambro laikotarpis) pasirodymu evoliucijos ir geologijos realybes show. Ir beje, kiekybiskai zmoniu gime ir mire daug maziau (cia jau yvertinus visas buvusias humanoidines butybes ir primatus) nei kad gime ir mire trilobite`s. Bet kai tau su matematika sunkiai, as net nebandysiu paaiskinti kokia tikimybe yra iskasti jau mineta trilobit`a ir koky daug egzotiskesny padara (siuo atveju turiu omenyje protingesny uz tave reptiloida).
Monochamus 2020-02-11 14:51
rodinėja kitiems tiesas ir kalba apie "suskystėjusias smegenis"...
Monochamus 2020-02-11 15:19
NekenciuReklamos 2020-02-11 16:59
Ir vel, jokiu moksliniu nuorodu...Tu visada taip gincyjiesi, prisigalvoji "fantaziju" ir po to bandai jas pritraukti prie realybes? TU DUOK YRODYMUS O NE SAVO FANTASTIKOS SAPALIONES!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ir ko as ten neperskaiciau iki galo?? Sito sakinio? : The Cambrian lasted 55.6 million years from the end of the preceding Ediacaran Period 541 million years ago (mya) to the beginning of the Ordovician Period 485.4 mya. Rasai apie Cambro perioda, bet net nezinai kiek jis tesesi Tu cia gal kartais esi AAA000 su kitu identity prisidenges rasineji? P.S. px man tavo ta gramatika, as cia isvis sitam forume esu, kad rasytines lt kalbos pagrindu nepamirsciau.
NekenciuReklamos 2020-02-11 17:32
gali sau ir kitiem yrodyneti kad sitie industrial civilization markers gali islikti 500milijonu metu, bet tik ne man.
NekenciuReklamos 2020-02-12 11:06
juokingieji technologijos.lt proto guzai, jeigu jus su manim nesutinkat, jus pries rasydami arba siaip s.maldami, atsakykit, ar ymanoma geologams yrodyti, kad pries 500milijonu metu buvo ALL OUT branduolinis karas? Zinoma, tokio niekada nebuvo....Bet gal visgi buvo?
Monochamus 2020-02-12 12:53
Aišku, kad tau įrodyti neįmanoma, akivaizdžiai esi per bukas suprasti be to dabar elgiesi kaip visiškas mažvaikis ir jau iš principo viską neigsi ir demonstruosiesi savo mažvaikiškumą. Be to ir trūksta elementarios bendravimo kultūros bei 3klasės Lietuvių kalbos pamokų. Geriausia įsidėti į ignore sąrašą ir netęsti toliau diskusijų su tokiais kaip tu. Tai buvo paskutinis tavo postas, kurį skaičiau, toliau man atrašinėti gali nesivarginti - tavo žinučių nuo šiol nebematau.
NekenciuReklamos 2020-02-12 16:44
tu esi kaip mazas vaikas kuris yra ysitikines kad Kaledu Senelis su savo elfais ir skraidanciais elniais egzistuoja, bet stai yrodyti negali Trypk kojom kiek tu nori, bet davo dauniska nuomone man tikrai nereikalinga, nes savo argumentu negali paremti mokslu, t.y. visi kas perskaitys auksciau esancius komentarus matys, kad remiesi tik Wiki kaip rasytiniu saltiniu, kuris yra pernelyg abstraktus saltinis. Cia tas pats kaip paskaityti wiki apie vidaus degimo varikly ir jau zinoti kaip Tesla elektromobilio varikliai veikia (apie jy NEPERSKAICIUS) P.S. Tavo bandymas mane yzeisti, siulant pasimokyti manieru ir gramatikos tik dar labiau parodo kokia esi pathetic butybe Nes kandziau manes yzeisti jau nebesugebi? Buk aktyvesnis Tu gi gali Pasiulyk, ka man paskaityti, tik prasau nereikia man wiki straipsnio apie cambero laikotarpy, nes jau esu jy perskaites. Nes stai kai perskaitysiu ir neturesiu ka tau atsakyt remiantis tavo pasiulyta info, tada, ramiai pripazinsiu, kad klydau. O dabar, kaip ir minejau, SUDIE PLUGE!