„Mes esame jauni ir mums koronavirusas nepavojingas“. Italijos gydytojas išplatino atvirą laišką, kuriame daužo į šipulius tokius teiginius - „net jei nemirsite, pasekmes jausite labai ilgai“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Siguas 2020-03-17 04:03
Visi persirgsime tuo gripu. Atitolins persigimą tos priimtos priemones kažkiek, bet sugriaus ekonomiką Sugriuvus ekonomikai pasekmes bus milijona kartu baisesenes. Tos priemones priimtos pasaulio mastu butu tinkamos marui, bet ne gripui. Gripą sustabdyti tai tas pats kas kovoti su vėjo malūnais. Na prisižaide politikai pasekdami komunistinės kinijos pavyzdžiu. Čia kaip su ta imigrantų krize. Kai milijonams imigrantų iš ubagiškų šalių pasakė : mūsų namai - jūsų namai. Galvojo įvesime karantiną tai lyg uždrausime ir sunaikinsime virusą. Niekas nesusirgs, visi bus laimingi. Bet kokiu atveju reikia pamatuoti naudą ir žalą priėmus sprendimą. Manau efektingiau būtų buvę izoliuoti pažeidžiamus ir turinčius riziką susirgti žmones t.y senelius, ligonius, be imuniteto, susirgusius gripu. Tik jiems skelbti karantiną, o visiems kitiems jokių apribojimų.
Laurynas19 2020-03-17 12:21
Tai ką tu sakai yra teisinga, daug maž visi mes juo persirksim, bet negalima nieko nekontroliuoti, nes tuomet bus daugybė mirčių vien dėl to jog daugumai bus neįmanoma padėti dėl milžiniško kiekio. Jei dabar Lietuvoje nebūtų jokių draudimų ir karantinų, tai per mokyklas ir visokius sporto renginius bei koncertus, visi 2milijonai žmonių būtų užkrėsti per savaitę ar max dvi savaites. Taigi bent 10% žmonių reikėtų medicininės pagalbos, o bent 5% tektų gultis į ligoninę tam kad jų gyvybė būtų išgelbėta. O lietuva nepajėgi per 2 savaites priimti, 100 000 ligonių ir jiems suteikti pagalbą, taigi mirčių būtų daug vien dėl to. O dabar jei išlėto visi susirgs per kokius 3-5mėnesius, tai bus galima nemažai gyvybių išgelbėti. Bet aišku, jei tau pinigai svarbiau nei žmonių gyvybė, tai galima buvo nieko nedaryti. Visus ligonius dviems savaitėms po visokias mokyklos sporto sales suguldyti, padėti jiems tik minimaliai su vandeniu, maistu bei numušti karščiavimą ir palaukti kol visi silpnieji ir senieji išmirs ir viskas.
punktyras 2020-03-17 13:26
Būtent, tai būtų efektingiau, tačiau tikrai ne efektyviau.
kestutisz 2020-03-17 14:21
Už tuos pinigus kurių neteksim tiesiogiai ir netiesiogiai (bedarbiais likę irgi norės valgyti, ir ką jiems daryt kai net užsienin neišlėksi kaip anos krizės metu, kas dar pamenat apie geriausiu atveju dingstančias mages?) tikrai ne tik sporto salėse būtų pavykę suguldyti. Juolab kiek čia, jau trečias epidemijos mėnuo eina? Labai netikėtai atėjo ir iki EU? Pensininkų prieglaudos (sorry, briuselis etc) nespėjo ne tik kad pasiruošt, bet ir į savo darbo vietas susirinkti? Ar LT (kur dar neseniai vyko kaziukai ir kitokie paradai?) Dzin buvo ir tiek, o dabar puiki proga dar ir valdžią parodyt.
Laurynas19 2020-03-17 15:09
Na taip, bet netik lovų reikia, bet ir ventiliatorių ir tt. žodžiu nesiimant jokių veiksmų, automatiškai būtų pasmerkti mirčiai apie 50 000 žmonių jei nedaugiau... Sunku čia pasakyti. O ekonomika atsigaus, verslininkams tai čia visai puikiai viskas gausis, galės sumažint etatus bei atlyginimus prisidengę krize po coronos ir atgaus visus pinigus su kaupu. Bet kaip visada kentės piramidės pagrindas. Tai čia tikrai bus bėdos.. Nežinau kaip šitą reikės spręsti.
Siguas 2020-03-17 21:54
Laurynui29. Aš rašiau, kad geriau reikėjo izoliuoti rizikos grupei priklausančius asmemis, o ne visiems skelbi karantiną. Juos įzoliavus sunkių atvėjų ir mirčių sumažėtų kokius 10 kartų. Jug tai pensininkų liga. Italijoje mirusių amžiaus vidurkis 81m. Sakai kad svarbu pinigai? O tu paklausk 60 mečio kuris griuvus akcijų rinkai, dėl valdžių priimtų priemonių neteko didžiosios dalies savo pensijos. Kas jam geriau? Netekti pensijos ar tureti 3% tikimybę numirti nuo gripo? Paklausk jaunos šeimos kuri neteko darbo pajamų, o reikia mokėti nuomą už butą , ar turi būsto kreditą ir lizingą ir turi 2 vaikus. Ką jie pasakys? Pinigai jiems pirmoje vietoje? Galvoji jie ksip gerieji samamariečiai sakys tegu mano vaikai bus alkani, bet išgelbėsim kelis 90 mečius senelius. Neikim į darbą. Aš manau, kad totalitarinė kinija kurioje nėra laisvos spaudos ir yra geležinė partijos kontrolė, pamačiusi rezultatus eksperimento tik 1 provincijoje nusprendė : baigti žaisti su karantinu, nes pramonės ir eksporto smukimas buvo katastrofiškas šalies mastu. Dabar ten visi grįš į darbo vietas ir nebesklbs apie susirgimus. Nes nenori, kad didelė dalis žmonių mirtu iš bado, prasiskolintų piliečiai ir valstybė ir ištiktu finansinė katastrofa.
Niemand 2020-03-17 22:24
Sakai viens kits (statistiškai kažkur apie 1/5 visu) miręs pensininkas vardan jaunos šeimos turėtu jaustis didvyriu? Sutinku, kad priemonės galėtu būti švelnesnės, būtu su kaupu pakake srauto kontrolės priemoniu (lankytoju kiekis patalpu plote), kurios brangios, bet ne kiek absoliutus draudimas. Bet kokiu atveju tai ne ilgalaikė priemonė, max 2 mėn, greičiausiai mažiau. Kai skaitliukas LR prasisuks pro 5-7 tūkst. hospitalizuotu (ir baigs hospitalizuoti tuos, kuriem to nafik reikia) bus galima atsipūsti. Idiotizmas hospitalizuoti tuos, kuriem niekas negresia, t.y. 95 proc. korona infekuotiems. Išrašei nurodymą saviizoliuotis, išaiškinai atsakomybę ir laisvas. Pablogės, skambink, pagaus bodziojantis, pasodins. Dabartinis verygizmas baigia išsekint mediku nervus epidemijai dar net neprasidėjus.
mindaugas.vaitiekūnas 2020-03-17 22:43
Labai džiaugiuosi dėl šito karantino - svarbiausia, kad ekonominė veikla stipriai sulėtėjo per labai trumpą laiką! Kai žemė šyla, vandenynai tirpsta, uraganai stiprėja - kažkas fone kažkur rėkia. Kai žmonės miršta nuo tabako sukeltų širdies, kraujagyslių, plaučių ir kitų ligų - užklijavo lipduką ir kažkas fone kažkur tyliai šnabžda! O dabar žemė mums tik padėkos (tiksliau jau matomi geri rezultatai). Ir kas svarbiausia pamatėme, kad sugebame per gana trumpą laiką taip stipriai sureaguoti - sustabdyti visą tą civilizaciją, kurią kūrėme ištisus dešimtmečius. Tikiuosi karantino ir kitamet
AAA000 2020-03-18 09:02
sitas problemas puikia sprendzia tokios priemones kaip baziniu pajamu ivedimas (PVM mokesciu grazinimas nepasiturintiems, arba kitaip - bazines pasalpos, uz kurias reikia atidirbt 4 valandas - kaip megsta debilai ivardint). bet debilai nenori (dauguma). debilai nori vergaujancio darbo, atidirbinejimu ir privilegiju (jei isitrina i gera valdisko darbo vietele). debilai nori jaustis aukstesni uz kazkokius pasalpinius. o tada ir gaunasi situacija - del kurios tu dabar verki darbas dingo matai. tu pats taip pasirinkai ir pats kaltas del tokios situacijos, nes aiskiai varei ant bedarbiu - kad jie nesusiranda darbo normaliu atveju tiesiog kriziu metu dalis visuomenes tampa "pasalpiniai" ir gali nedirbt - bet turet bent jau bazines pajamas pavalgymui ir pragyvenimui. kaip ir pilieciai-bomzai - kur "nenori" dirbt. cia labai gerai, kad biski uzstrigo vergovine sistema - gal prades debilai daugiau mastyt, kai nepaede pabus. kad visgi per didelis konservatyzmas nieko gero neduoda.
AAA000 2020-03-18 09:16
as manau baigsis tik vasaros pabaigoje geriausiu atveju Europoje pandemijos tendencija kolkas tik didejanti. o musu ekonomika faktiskai surista tiesiogiai. mes sedim ant ES paramos ir ant paslaugu eksporto. badaut nebadausim, bet gerove nukris keliems metams. o cia vietoje nera veiklos - nes dabartine salies ekonomine politika debiline. pvz energetika perkam gal 70-80%, nors sitas pajamas galetume vietoje turet...
Siguas 2020-03-18 09:24
To Niemand Niekas neturi čia jaustis didvyriu. Tas gripo virusas pavojingas tik tiek, kad nėra vakcinos dar sukurta. Kadangi nuo gripo dauguma pasiskiepija ( kaip ir aš jau 20m ) todėl pasekmės būna lengvos, nors pažiūrėjus statistiką išigąstumėte kiek miršta nuo paprasto gripo. Vakcinacija šiuo atvėju įvyks naturaliai ir 90 % nejus jokių simtomų. Tas virusas jau plinta kelis mėn ir garantuoju, kad daugelis jau persirgome. Išplatino virusa tie kas sirgo be simtomų. Mūsų ,, verygos" galvoja, kad gripą platina tik kas jaučia sunkius simtomus. Kodel italijoje toks didelis mirtingumas? Isivaizduokite situaciją kaip tu tuo į lietuvą parvežtu iš PAR sunkiu pacientu kuris senas, turi 100 ligų ir reanimacijoje, jam beliko gyventi max 1 mėn. Na užsikrėtė gripu ir tas pasunkino būklę. Tokius mirusius visus priskaičiavo italijoje prie kotonoviruso aukų. Sukėlė masinę paniką. Neužmirškime italijos valdžioje nekompetetingi populistai.
Niemand 2020-03-18 11:04
Mirtingumas nuo paprasto gripo - 0,01 proc., minimalus be galo optimistinis mirtingumas nuo koronos, kuri nieko bendro su gripu neturi, - 1 proc. T.y. 100 kartu didesnis geriausiu atveju. Buvo toks Ispaniškas gripas, kurio mirtingumas siekė 1 proc., nušienavo daugiau nei žuvo I pasauliniam kare.
Niemand 2020-03-18 11:06
Karantinas tęsiamas tik iki piko, plius minus epidemijos vidurio, paskui praranda prasmę ir naikinamas.
HardAxe 2020-03-18 14:36
o nera prasmes laukti, kol atsilaisvins lovos arba atsiras vakcina? Šito viruso turbūt blogiausia dalis - kad nemiršta jauni žmonės. Tada jie deda skersą ir nesirūpina sveikata. Būtų mirtingumas 2% plitimas stotų daug greičiau...
Niemand 2020-03-18 15:44
Šiaip tai greičiausiai mirtingumas 3 proc., 1 proc. be galo optimistinis. Lova reanimacijoje šiuo atveju atsilaisvina per vidutiniškai savaitę. O lovu be reanimacijos (plaučiu ventiliacijos) pakanka su kaupu.