Geriausias būdas įveikti alkoholizmą? Ką rodo didžiulis mokslinis tyrimas ir kodėl tai erzina kai kuriuos psichoterapeutus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

HardAxe 2020-03-19 14:49
"Psichoterapeutai ju nekencia. Jie atrado buda kaip..."
bahuriux 2020-03-19 18:50
Motyvacija veikia geriau nei specialistų pagalba. Jei pasiryžai žinoma kad daugiau šancų mesti, nei tiesiog "ai px gersiu, gersiu, o po to kreipsiuosi į specialistus ir man jie padės be vargo. Bet man kitoks klausimas neduoda ramybės, kodėl vieni žmonės gali pasimėgauti saikingai gyvenimo malonumais ir tai daryti visą gyvenimą nenusigerdami, išlaikydami darbą ir gerus socialinius santykius, o kitiem kai pakelia vieną taurelę, tai baigiasi daugiadienės tik po mėnesio ir tai tik priklausomybių ligų skyriuje.
mindaugas.vaitiekūnas 2020-03-19 20:15
Turbūt dėl tos pačios motyvacijos daryti ką nors daugiau, ne tik gerti. P.S. galvojau bus haliucinogenai (geriausias būdas)
Shinigami 2020-03-19 20:47
Mano nuomonę šis klausimas neturi vieno atsakymo. Žmonės yra skirtingi, todėl ir priežastys gali būti skirtingos. Pavyzdžiui, vieniems gali išsivystyti biologinė priklausomybė alkoholiui. Kai organizmas reikalauja alkoholio (kaip kitiems organizmas reikalauja cukraus). Kitiems gali būti psichologinė priklausomybė, kai asmuo negali atlaikyti psichologinio ar emocinio krūvio ir jį bando paskandyti alkoholyje, tik tiek, kad tai veikia tik tol kol išsiblaivai ir tada tenka vėl jį skandyti. Tik jie jau nepastebį, kad tai ne padeda, bet dar daugiau problemų sudaro, nuo kurių vėl bėgama naudojant alkoholi. Kiti gali turėti silpna valia ir lengvai būti paveikti aplinkos. Kai pažįstami geria, o tu būni jų aplinkoje. Pav. darbe, arba paaugliai kad butu "kieti" daro tai ką daro suaugę. Čia stambios grupės kurias dabar sugalvojau. Gal yra ir daugiau stambiu grupių. Bet šias grupes tikrai galima smulkinti ir sugalvoti daugiau priežasčių ar jų rinkinių.
punktyras 2020-03-20 09:38
, kuriame aprašytas eksperimentas su pelėmis ir paskui su žmogumi, negalėjusiu negerti. TLDR; smegenų sandaros ypatybės.
Siguas 2020-03-20 14:30
Rašo, kad alkoholizmas liga. Iš dalies nesutinku. Tai pasileidimas ir valios neturėjimas, bent jau pradžioje. Jeigu tai liga kodėl prisigėrus ir nenuėjus į darbą neduoda biuletenio? Kodėl vieniem daugiadienės būna, o kiti saikingai išgeria? Kodėl vieni nuėję į kazino prasilošia pilnai ir dar prisiskolina, o kiti sutoja laiku. Atvirai pasakius ne visi sau tai gali leisti t.y. gerti be stabdžių, lošti ir t.t. visi žmonės skirtingi. Mes galvojam tas geria kaip jam blogai, o gal jis tik tokiu būdu būna laimingas ir jam nieko daugiau nereikia.
punktyras 2020-03-21 05:06
Jei diagnozuotas alkoholizmas, – biuletenis duodamas.
Hmz 2020-03-21 07:25
Man tai čia nieko nuostabaus - psichoterapijos veiksmingumas apskritai yra miglotas. Skirtingai nei vaistus, jos efektyvumą sunku ištirti griežtai moksliškai, naudojant kontrolinę grupę, kuri nežinos, kad gauna placebą.