Kaip iš tikro atsirado COVID-19 ligą sukeliantis virusas - ar tai gali būti sukurta žmogaus? Tarptautinė mokslininkų komanda skelbia savo išvadas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

who 2020-03-24 12:38
Ar virusas sukurtas laboratorijoje, šito greičiausiai nesužinosime. Kiekviena kariuomenė svajoja apie ginklą, kuris masiškai išverstų priešus, jei tektų kariauti globaliame kare dėl išlikimo. Didžiosios valstybės vykdė tokias programas, gal ir dabar tebevykdo.
UTF16 2020-03-24 17:16
Kaip tu tą ginklą išmokysi atskirti savus nuo svetimų? O jei ir išmokysi, kaip nuo viso pasaulio nuslėpsi, kad svetimi miršta, o savi – ne?
menten 2020-03-24 17:42
Savų nuo svetimų neatskirs, bet visada yra reali grėsmė, kad mikroorganizmą paleis teroristai, kaip pavyzdžiui 2001 m. JAV surengti juodligės bioterorizmo išpuoliai. Pavyzdžiui, raupai - virusas labai infektabilus, lengvai plintantis, labai mirtinas (30 %), visi gimę po 1972 m. rutiniškai neskiepyti (išskyrus išimtis). Atrodo nėra problemos, nes virusas natūraliai gamtoje nebecirkuliuoja, bet JAV taip paniškai bijo, kad raupų virusas (kuris dar laikomas kelete laboratorijų) pateks į teroristų rankas, kad rezerve laiko 100 mln. vakcinų nuo raupų, o farmacijos įmonės turi būti pasiruošusios per labai trumpą laiką pagaminti vakcinų kiekvienam amerikiečiui. Aišku, SARS-CoV-2 bioterorizmui neypatingai tinka.
who 2020-03-24 18:27
Jau turėti vakciną ir paskiepyti savus prieš paleidžiant ar tiesiog naudoti kaukes. Kai kurios šalys eksperimentavo su tokiais ginklais, pavyzdžiui sovietai, nepaisant didelės rizikos civiliams ir buvo atvejų kai tos bacilos ištrūko iš laboratorijų. Panaudojimas tokių ginklų įmanomas tik kraštutiniais atvejais arba kaip Menten minėjo, radikalų grupės gali naudoti teroristiniams išpuoliams, nors šansai nėra dideli, dėl aukšto lygio technologijų, kad įkurti ir palaikyti laboratorijas.
UTF16 2020-03-24 19:25
Aš vis tiek manau, kad toks scenarijus yra daugiau iš fantastikos srities ir iš anksto pasmerktas žlugti. Kiek milijonų tu priskiepysi, kiek milijonų kaukių išdalinsi? Ir dar taip, kad niekas nepastebėtų? Jau nekalbant apie tai, kad niekas – absoliučiai niekas – nesuinteresuotas, kad tau pasisektų, – juk ligoms sienos neegzistuoja.