Man diagnozuota COVID-19 - ko galiu tikėtis? Ar pagijęs galiu susirgti vėl?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2020-03-25 21:59
Dauguma serga be simtomų, arba simptomai labai nežymūs. Išpradžių rašė, kad užsikrėsti covid 19 yra sunkiau nei gripu ar kitom peršalimo ligom. Dar rašė kad yra du viruso variantai ir tas kuris mirtinesnis užsikrečiama sunkiau, o kuris ne toks mirtinas užsikrečiama lengviau. Paskutiniu metu apie tai niekur neskaičiau. Ir kaip ten yra su šiaurės Europos šalių covid 19 mirtingumu, ar kasnors paaiškėjo, kodėl jis netoks mirtinas šiaurės Europos gyventojams? Pvz Italijoje mirtingumas 9,8%, Lenkijoje 1,35, Vokietijoje 0,5%, Švedija 1,7%, Norvegija 0,46% lietuvoj dar permažai susirgusių kad kažką spresti, bet ~1,6%. https://www.worldometers.info/coronavir ... as-spread/ PS. Per žinias skalambija taip, kad atrodo ne korona virusas mums grasina, o zombiu virusas.
T 2020-03-26 07:30
Jei virusas limpa prie daiktų ar net gali kiek paskraidyti su dulkėmis, tai turėtu apsikrėsti vos ne visi. Kai parodė atvejis Italijoje patikrinus visus 3000 kaimo gyventojus daugiau kaip pusė buvo apsikrėtę, bet liga ėjo be simptomų. Todėl tas karantinas kaip lėto milžino bandymas užmušti musę.
Siguas 2020-03-27 07:21
Visuotinis karantinas tai lyg branduolinio ginklo panaudojimas prieš savus, kad sustabdyti virusą. Mano nuomonė ekonomikos sustabdymas tam prilygsta pagal pasekmes.
AAA000 2020-03-27 08:10
tu manau nelabai supranti atsakomybe. pvz kitaicai emesi karantino ir suvade situacija. ten sakyykim isgavo apie 2% mirstamumo rodikli, naudodami karantina. ir zinom laiko tarpa, per kuri suvalde - apie 3-4 menesiai. vadinas turim iseitinius duomenis, kad galima per 3-4 menesius padaryt 2% mirstamuma ir isgelbes ekonomika nuo dideles zalos. dabar sakykim imam kitas salis - nesiima valdininkeliai karantino, ismirsta bent 10% vietines faunos ir dar zala ekonomikai bent 10 kartu didesne. prisiskolina ir issvaisto ten visko kruvom ir t;t;. tai tu cia laikai pamatuotu sprendimu? cia jau parazitavims ir kenkimas krizes akivaizdoje, kaip pagal mane. as manau jei rezultatas po epidemijos bus butent toks, tai visi politikai turetu susilaukt bausmes. kolektyviniu principu. sakykim visus surenki ir kas desimta nusauni. viesai. ar pakari (nes pigiau ekonomiskai). nu taip sakant irgi savotiskas prevencinis karantinas nuo parazitavimo nieko nedarant ir net kenkiant kad ateities politikai jaustu siektiek daugiau atsakomybes o jei daktarai prades pvz rusiuot pacientus pagal amziu, tai ir daktarus prasaudyt kas desimta nes diskriminacija taike aktyviai. ir dar epidemijos laikotarpiu!!! cia kaip minimum Hipokrato priesaikos sulauzymas pagal mane. -------- cia reikia mastyt biski - ka mes saugom ir nuo ko pagal mane tai viskas aisku - ne pirma gi pasauline epidemija... plius turim jau suvaldyta situacija pas kitaicus kaip atskaitos sioki toki taska. i dar jie jau padeda mums - siuncia reikiamas priemones ir pan... isvis sokoladas, o ne situacija... net galvot kaip suvaldyt epidemijos padeti nieko nebereikia. tas jau padaryta. reikia jau tik geresniu minimaliu sprendimu pakeitimu ieskot, kad butu galima dar geriau suvaldyt... viskas kas blogiau - jau baudziamoji atsakomybe.
robertasdd 2020-03-27 10:05
aaa išnešiojio į šalis bet dėl ekonomikos politikos tikrai sutinku - tai nėra kertinis viso gyvenimo aspektas. na, bent jau neturėtų būti, kaip dabar yra medijos paversta viskas y skaičiukus ir valiutas.