Ar tiesa, kad kuo senesnis yra vynas, tuo jis yra geresnis?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vytautas.markeliunas 2020-03-29 21:41
Nepaminėta, kad madeiros ir portveinai pirmus 400 m. tik gerėja. O po to nieks nežino, kol kas. Kad per pirmus metus reik išgerti 90% vynų yra nesąmonė, tokiu atveju daug kartų būčiau nusivylęs daugiau kaip prieš metus pirktais vynais. O to neutiko nė karto.
AAA000 2020-03-29 22:18
fignia cia raso. kai metai buna geri vynuogems - jos sukaupia daugiau cukraus ir visokiu papildomu medziagu. ir tu metu derliaus vynas buna geresnis. ir stovet gali zenkliai daugiau metu - butent del letesniu reakciju. ta prasme jis islaiko savybes labai ilgai. ilgiau nei prastesniu metu derliaus. atidares zinai kad gersi kazka panasaus, ka ir tikiesi gert. ir butent ne visi tos pacios rusies vynai geri, o tik gero derliaus. o kiti greiciau sugenda. arba laikyt reikia salciau - jei nori issaugot ilgai. vynuogiu rusiu yra labai daug ir ten nesuprasi kuri rusis duos gera derliu ir kuriais metais, kad idealiai butu tinkama vynui. sedi ciuvakai ir degustuoja... visa gyvenima ta 13 laipsniu temperatura irgi lempine. tiesiog po zeme tokia buna ilgalaike daugiamete. be jokiu reguliuojamu irenginiu. pas mus Lietuvoje ji apie 11-12 laipsniu. nes siektiek saltesnis regionas, nei kur auga vynuoges. o ten silciau siektiek ju tose vyno olose ir rusiuose. temperatura gali but ivairesne, nuo jos irgi priklausys reakciju vyne greitis. svarbu nesusaldyt ir neuzvirt ypac kai veza i kitas salis. tada susikisi kur nors pas save rusyje ir gali vartot va ir viskas. aplamai - skiestas KOKYBISKAS spiritas geriau. stovet saugojime gali faktiskai amzinai. skonio gali prisidet kokio tik nori. ar ten kazkokiu "vitaminu" vynai skonio ufonautams... nieko ten vertingo zmogaus organizmui nera.